Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992

Kazalo

131. Odlok o obvezni priključitvi na sistem daljinske oskrbe s toplotno energijo oziroma s plinom na območju mesta Slovenj Gradec z ožjo okolico, stran 176.

Na podlagi 29. ustavnega amandmaja k ustavi Republike Slovenije (Uradni list SRS, št. 32/89), 34., 38., 39. in 40. člena zakona o varstvu zraka (Uradni list SRS, št. 13/75, 35/79 in 29/86), 25. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o prekrških (Uradni list Republike Slovenije, št. 10/91) in 41. člena zakona o komunalnih dejavnostih (Uradni list SRS, št. 8/82), je Skupščina občine Slovenj Gradec na skupnem zasedanju vseh zborov dne 23. 12. 1991 sprejela
ODLOK
o obvezni priključitvi na sistem daljinske oskrbe s toplotno energijo oziroma s plinom na območju mesta Slovenj Gradec z ožjo okolico
1. člen
Ta odlok predpisuje obvezno priključitev na sistem daljinskega ogrevanja s toplotno energijo oziroma s plinom na območju mesta Slovenj Gradec z ožjo okolico.
2. člen
Določila tega odloka zavezujejo vse bodoče graditelje – investitorje (fizične in pravne osebe) stanovanjskih zgradb, poslovnih in upravnih zgradb, za katere se bodo izdajala gradbena oziroma lokacijska dovoljenja za novogradnjo, adaptacijo in rekonstrukcijo objektov na naslednjih področjih mesta Slovenj Gradec in njegove bližnje okolice:
1. PLVP 1 (obsega mestno jedro z upravnimi in poslovnimi objekti – Sodišče, Bolnica, Lesna, Elektro, Nama, občina, ETC)
2. PUP 2 (obsega individualno zazidavo Legen, Kopališka)
3. PUP 3 – SC 4 (obsega zazidavo na Podgorski cesti 81 – Gramoznica)
– SC 5 (obsega zazidavo Celjska S-8)
– SC 6 (obsega zazidavo na Gozdni poti)
4. PUP 4 (obsega cone med zazidavo in mejo ureditvenega območja mesta Slovenj Gradec (šport, rekreacija, šolski center, zeleni prostor, mestni vedutni okvir na vzhodni in južni strani)
5. PUP 5 (obsega Stari trg – individualna zazidava, zavarovan predel – Colatio, obronki Vovkovih zar)
6. SCR Stanovanjska cona rezervat – Vovkove zare
7. PUP 6 – obsega industrijske cone na mestnem območju Slovenj Gradca:
– IC 3 (Obrtno-industrijska cona ob sotočju Suhodolnice in Mislinje)
– IC 4 (Industrijska cona Tovarne meril in industrijska cona UTEX): Plinovod
– IC 5 (Industrijska cona NTU, KOSI, Nova oprema)
8. OC 1 – Obrtno-stanovanjska cona Stari trg
9. TSC – transportno-skladiščna cona Mene
10. OSC – Obrtno-skladiščna cona Kograd in Dural 11. PUP 7
– IC 2 (Industrijska cona Fecro)
– IC 1 (Industrijska cona na območju Pameč)
3. člen
Na vseh območjih iz 2. člena tega odloka, kjer že obstaja možnost in kjer bo obstajala možnost priključitve na sistem daljinskega ogrevanja, je za vse investitorje obvezna priključitev na toplovod ali plinovod.
4. člen
Določila tega odloka se ne nanašajo na investitorje, ki bodo ob pridobitvi gradbenega oziroma lokacijskega dovoljenja z lastno izjavo in projektom dokazali, da bodo uporabljali alternativne vire energije, ki ne onesnažujejo okolja (geotermalna, solarna in podobne vrste energije).
5. člen
Odlok se sprejema z namenom zmanjšanja onesnaženosti zraka z dimnimi delci oziroma z namenom ohranitve naravnega stanja zraka.
6. člen
Ta odlok se sprejema v okviru že obstoječih splošnih pogojev za dobavo toplotne energije na območju občine Slovenj Gradec (Uradni list Republike Slovenije, št. 38/ 90).
7. člen
Z denarno kaznijo od 10.000 do 30.000 SLT se kaznujejo investitorji – pravne osebe in osebe, ki samostojno opravljajo- dejavnost, ki ne ravnajo v skladu z določili tega odloka.
Z denarno kaznijo od 1.000 do 5.000 SLT se kaznuje odgovorna oseba pravne osebe in posameznik, ki ne ravna v skladu z določili tega odloka.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 354-2/91
Slovenj Gradec, dne 24. decembra 1991.
Predsednik
Skupščine občine
Slovenj Gradec
Ivan Uršič, dipl. inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti