Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992

Kazalo

114. Odlok o spremembah zazidalnega načrta za ureditveno območje BO 2/4-SMELT, stran 146.

Na podlagi drugega odstavka 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84) in 55. ter 117. člena sprememb in dopolnitev statuta občine Ljubljana Bežigrad (Uradni list RS, št. 2/91) je Skupščina občine Ljubljana Bežigrad na 14. seji zbora združenega dela dne 19. 12. 1991, na 14. seji zbora krajevnih skupnosti dne 19. 12. 1991 in na 15. seji zbora DPZ dne 19. 12. 1991 sprejela
ODLOK
o spremembah zazidalnega načrta za ureditveno območje B02/4 – SMELT
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme zazidalni načrt za ureditveno območje B02/4 SMELT, ki gaje izdelal Ljubljanski urbanistični zavod, Kardeljeva pl. 23, Ljubljana pod št. projekta 4184 v oktobru 1991.
2. člen
Sestavni del tega odloka je tudi grafični del, ki obsega:
1. Izsek iz dolgoročnega plana M 1:1000
2. Situacijski načrt M 1:500
3. Katastrski načrt M 1:1000
4. Katastrski načrt z načrtom parcelacije
5. Zazidalna situacija M 1:500
6. Arhitektonsko zazidalna situacija – pritličje z zunanjo ureditvijo in višinsko regulacijo M 1:500
7A. Arhitektonsko zazidalna situacija – 1. klet M 1:500
7B. Arhitektonsko zazidalna situacija – 2, 3. klet M 1:500
8. Hortikulturna ureditev M 1:500
9. Meja območja in načrt parcelacije
10. Prometna ureditev M 1:500
11. Zbirnik obstoječih in predvidenih komunalnih vodov M 1:500
12. Načrt zakoličbe M 1:500
Izvedbena dokumentacija za izgradnjo območja mora upoštevati tudi na natečaju izbrane arhitektonske zasnove World Trade centra Ljubljana.
II. OPIS MEJE OBMOČJA OBDELAVE
3. člen
Meja ureditvenega območja poteka po severnih mejah zemljišč parc. št. 652/1, 923/4, 923/2, 643, 642/2, 605/ 2, 606/2, preko zemljišča parc. št. 2669, po vzhodnih mejah zemljišč parc. št. 601/3, 603/1, 603/3, 604/1, 941/1, 942/1, po južnih mejah zemljišč parc. št. 942/1, 1812/5, 924/1, 917/4, in po zahodnih mejah zemljišč parc. št. 917/4, 917/5, 918/2, 920/2, 922/2, 921/2 in 923/4 k.o. Stožice.
Območje obdelave, ki ga obravnava ta zazidalni načrt obsega del območja B02/4 Smelt, ki je bil realiziran po prejšnjem zazidalnem načrtu in se ne spreminja in del, ki še ni bil realiziran in je na njem predvidena izgradnja World Trade Centra Ljubljana (WTC Ljubljana).
Del, ki še ni bil realiziran, obsega:
– prostor med Smeltom na severu in stanovanjsko zazidavo na jugu (parcele: P5, P6, P7, P8)
– prostor ob Titovi cesti do stanovanjske zazidave (parcele: P10, P17, P19)
– park na vzhodu, ki je bil namenjen poslovni zazidavi (parcela P16)
Del, ki je že realiziran, obsega:
– poslovno stavbo Smelt (parcela P1)
– parkirna hiša Smelt (parcela P2)
– VVZ (parcela P4)
– Palmejeva ulica in servisna pot ob VVZ (P3, P9, P11)
– stanovanjski bloki z atriji in parkirišči (P12, P13, P14, P15, P18)
III. FUNKCIJE OBMOČJA S POGOJI ZA IZRABO IN KVALITETO GRADITVE IN TOLERANCAMI
4. člen
Obstoječi objekti
V delu območja, kjer je ureditev že realizirana, je možno izvajati tekoča vzdrževalna dela v osnovnem stavbnem fondu. Poleg tega je možno v kleteh stavbe Smelt in parkirne hiše urediti povezave z novogradnjo (hodniki in povezovalne rampe). Na nivoju terena parkirne hiše je možno obstoječa parkirišča pokriti z zazelenjenimi nadstrešnicami.
5. člen
Obstoječe zunanje ureditve
Palmejeva ulica se preuredi tako, da je oblikovan stik z novogradnjo. Uvoz v parkirno hišo Smelt je možno prestaviti na servisno pot ob VVZ. Ta se za potrebe dostave razširi do mejnega zidu z VVZ.
6. člen
Rušitve
Za realizacijo nove pozidave se sme porušiti ali preurediti skrajni zahodni del pritličnih lokalov ob Palmejevi ulici, vsa druga pozidava se mora ohraniti v obstoječem obsegu in v neokrnjeni funkcionalni zasnovi.
Ob gradnji hotela se preuredi tudi zahodni del stanovanjskega atrija ob Titovi cesti.
7. člen
Nova pozidava na še nepozidanem delu območja B02/4-SMELT je namenjena poslovno trgovskemu centru WORLD TRADE CENTER LJUBLJANA, ki obsega poslovno stolpnico, trgovski center, parkirno hišo in hotel. Trgovski del je namenjen zaposlenim, obiskovalcem in krajanom.
8. člen
Med obstoječo stavbo Smelta, poslovno stavbo WTC, novim trgovskim centrom in Palmejevo ulico je javni trg 30 x 60 m namenjen pešcem. Palmejeva ulica se na trgu razcepi v dva javna prehoda proti Titovi cesti. Prvi vodi pod poslovno stolpnico WTC proti križišču z obvoznico, drugi pa preko zahodnega stanovanjskega atrija do obstoječe postaje MPP ter prehoda za pešce.
Poleg tega je na trgu vstop v podhod pod Titovo cesto.
9. člen
Južno od Palmejeve ulice, vzhodno od stanovanjskih blokov ter ob glavni peš poti sever – jug v območju urejanja se površina, ki je bila predvidena za pozidavo poslovnih dejavnosti, s tem zazidalnim načrtom nameni za javni park.
10. člen
Nova poslovna stolpnica, namenjena potrebam WTC Ljubljana, je severno od Palmejeve ulice ob Titovi cesti in južni fasadi Smelta. Njene spodnje etaže je možno izkoristiti tudi za hotel. Pritličje mora biti prehodno v smeri vzhod-zahod ter mora biti namenjeno javnemu programu.
11. člen
Vzhodno od trga je trgovski center WTC z manjšimi trgovskimi, obrtniškimi lokali, gostinstvom ter večjo samopostrežno prehrambeno trgovino. Del objekta trgovskega centra je pokrita ulica v 1. kleti. Povezuje poslovne površine pod trgom in stolpnico. Glavna dostopa do pokrite ulice sta urejena iz trga ter iz osrednjega krožnega halla trgovskega centra. Na skrajnem zahodnem delu se bo ulica nadaljevala v podhod pod Titovo cesto.
Pod pokrito ulico s spremljajočimi površinami: v 1. kleti sta dve parkirni kleti ter na severu niz tehničnih prostorov, ki segajo do kletnih površin obstoječih objektov Smelt.
V drugi kleti je 137, v tretji pa 139 parkirnih mest. Za izhod iz parkirišč se mora urediti izhode v pokrito ulico ter na prosto na obstoječe parkirišče vzhodno od Smelta. Del tretje kleti je možno urediti kot zaklonilnike ali dvonamenska zaklonišča z izhodom.
Uvoz v kleti je iz severne servisne ceste preko povezovalnih ramp v obstoječi parkirni hiši Smelt.
12. člen
Južno od poslovne stolpnice je poslovni hotel z okoli 160 enotami (30 m2 bruto/enoto). Od obstoječe stanovanjske zazidave na vzhodu ga ločuje stanovanjski atrij. Glavni vhod v hotel je s Titove ceste. Hotel sme biti povezan s poslovno stolpnico.
V pritličju so vstopni in spremljajoči prostori, mezzaninu pa gostinski prostori in kuhinja.
Prva klet je namenjena servisnim in tehničnim prostorom hotela. Druga in tretja klet sta namenjeni parkirnim površinam (162 PM), ki se navezujejo na nove parkirne površine pod trgovskim centrom.
Kleti hotela se smejo razširiti do polovice obstoječega stanovanjskega atrija, če se na nivoju terena ohrani parkovna ureditev, na zahodu pa do parcelne meje.
13. člen
Zahtevana je visoka kvaliteta arhitekture, podrejene urbanističnemu konceptu. Ob tem se mora slediti na natečaju izbrani arhitekturni rešitvi. Visoka kvaliteta gradnje materialov mora biti zagotovljena tako pri nadzemni in podzemni arhitekturi kot tudi pri zunanjih ureditvah. Tehnologija gradnje se mora podrediti izbranemu urbanistično arhitekturnemu konceptu ter funkcionalnim zahtevam.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE S TOLERANCAMI
14. člen
Horizontalni gabariti (odmiki in smeri zazidave) so določeni z osnovno zakoličbeno mrežo. Možne so tolerance +-1 m. Smeri zazidave določa obstoječa zazidava Smelta, na katero se nova zazidava navezuje.
Odmik nove zazidave od obstoječega cestišča Titove ceste je najmanjši na SZ vogalu stolpnice in meri najmanj 16 m; od 3m širokega pločnika predvidene razširjene ceste pa 4 m.
Obstoječa servisna cesta med parkiriščem in VVZ sme biti na izteku v Palmejevo ulico ob vzhodni fasadi TGC zožena na največ 3,5 m.
Palmejeva ulica mora biti na najožjem delu široka najmanj 7,5 m.
Atrij med zahodnim stanovanjskim blokom in hotelom mora biti širok najmanj 28 m.
 
Arhitektura
15. člen
Poslovna stolpnica ob Titovi cesti meri 28, 3 m v smeri V-Z, 25,5 m v smeri S-J ter je visoka 3k + P + M + 15 + m.
Od južne stranice dvorane Smelta mora biti umaknjena 6 m, vzhodna fasado pa mora imeti podaljšku njene zahodne zazidalne linije.
Fasado mora imeti stekleno, strešino pa enokapno in nagnjeno proti jugu.
16. člen
Trgovski center meri v smeri V-Z 82m, v smeri S-J pa 25 m. Na SZ delu sme biti razširjen za 3,5 m na dolžini 20 m. Etažnost objekta sme biti na jugu P, na severu pa P+1. Na severozahodu smejo biti nadzidani tehnični prostori.
Osrednji vstopni prostor iz Palmejeve ulice mora biti poudarjen kot centralni valjast prostor s prisekanim zaključkom. Enako izrazito je potrebno oblikovati tudi zračni prostor in potek pokrite ulice, ki kot steklena prizma prebada masivno kamnito maso objekta.
Ravne strehe so kljub nepohodnosti obdelane kot vidna peta fasada stavbe (dekorativna zunanja ureditev). Poševne strehe so nad pokrito ulico in vstopnim prostorom zastekljene, nad lokali v jugovzhodnem mezzaninu in nad strojnico pa krite s pločevino.
Objekt ima ob Palmejevi ulici nadstrešnico nad vhodi v lokale v širini 1,5 m.
17. člen
Kletne etaže pod stolpnico in trgovskim centrom so v smeri S-J široke 25,5 m z razširitvijo na severu do obstoječih kleti Smelta v dolžini 85 m. V smeri V-Z segajo od zahodne stranice stolpnice do vzhodne stranice trgovskega centra v skupni dolžini 143 m.
1. klet, ki je namenjena javnemu programu, ima v osrednjem delu pokrito ulico v širini najmanj 6,5 m. Ulica se ob glavnih dostopih razširi v pokrite trge. Na ulico so orientirani vhodi v lokale.
Os glavnega dostopa v ulico s trga je 13,5 m odmaknjena od zahodne fasade trgovskega centra. Vhod je na prostem in je širok najmanj 9 m ter urejen s tekočimi in normalnimi stopnicami. Imeti mora stekleno nadstrešnico.
Zaključek pokrite ulice na zahodu mora biti oblikovan tako, da bo možno nadaljevanje ulice v podhod pod Titovo cesto.
2. in 3. klet imata enake tlorisne gabarite kot prva. Imata povezovalne rampe z obstoječo parkirno hišo Smelt.
18. člen
Hotelska stavba ob Titovi cesti meri v smeri V-Z 19,5 m, v smeri S-J pa 60 m od južne fasade stolpnice. Dopustna je trapezna razširitev do 8,5 m na JZ proti Titovi cesti, tako da bi južna fasada merila 28 m. Na severovzhodu se sme razširiti v prizidek v obliki krožnega segmenta in sme segati max. 12 m vzhodno od vzhodne stranice hotela. Hotel je visok 3K + P + M + 5 + m.
Stik hotela in stolpnice mora biti oblikovan tako, da sta razvidni obe po namenu različni stavbi.
Kleti pod hotelom imajo na zahodu enak gabarit kot gornje etaže, na vzhod pa so razširjene za 12 m, tako da so skupno široke 32 m. Povezane morajo biti s kletmi pod stolpnico. Kleti je možno razširiti proti zahodu do parcelne meje.
Prva klet je na jugu dostopna po posebni dostavni rampi.
 
Zunanja ureditev
19. člen
Palmejeva ulica poteka ob trgovskem centru do trga. Je tlakovana in široka 8 m. Po njej poteka drevored. Osvetljena je s poenotenimi prostostoječimi svetilkami. Ob trgovskem centru so na zahodni strani za dostop do lokalov z zunanje strani predvidene diferenčne stopnice, na vzhodni strani pa zelena obroba.
20. člen
Trg je tlakovana površina med Smeltom, stolpnico WTC in trgovskim centrom z bogato zunanjo ureditvijo. Višinska razlika med nivojem novega dela trga in nivojem obstoječega dela trga je na zahodnem delu urejena kot klančina za gasilska vozila in ovirane osebe, na vzhodnem delu kot položno stopnišče, v sredini pa kot počivališče s klopmi, fontano in skulpturo. Zgornji del trga se oblikovno poenoti s spodnjim.
V sredini trga je vstop v nakupovalno ulico pod nivojem terena, ki je nadkrit s stekleno streho. Ta streha sme nadkriti tudi večji del trga, vendar tako, da nadstrešnica ne bo ovirala intervencije požarnih vozil.
Vhod v Smelt in vhod v novo stolpnico WTC sta povezana s stebriščem, ki je nadkrito s stekleno streho.
21. člen
Stanovanjski atrij pred zahodnim stanovanjskim blokom je razdeljen na dva dela, ki ju razmejuje pot za intervencijska vozila. Zunanja ureditev mora biti podobna kot v sosednjih atrijih.
Pri urejanju javnega prehoda čez stanovanjski atrij se ruši del pritličnih lokalov. Ohranjenemu delu se na vogalu prizida krožni paviljon P+1, ki sega do zazidalne linije stanovanjskih blokov ob Palmejevi ulici in tako oblikovno zaokrožuje trg.
22. člen
Zahodno od glavne pešpoti med B02/4 in sosesko BS3 ter južno od Palmejeve ulice se mora dokončno urediti javni park pravokotne oblike dimenzij 55 m/40 m. Ureditev parka mora omogočati diagonalno prehodnost. Opremljen mora biti s klopmi, javno razsvetljavo in vodnjakom.
 
Idejna višinska regulacija
23. člen
Idejna višinska regulacija obravnavanega območja upošteva že obstoječo zazidavo kompleksa Smelta na severu in stanovanjskih blokov na jugu. Nulta kota novih objektov je 303,00 m.
V grafični prilogi so podane idejne višinske kote kot izhodišče za načrtovanje arhitekture ter zunanje ureditve.
V. POGOJI GLEDE KOMUNALNEGA UREJANJA
24. člen
1. Kanalizacija
Kanalizacija zazidalnega območja BO 2/4-Smelt naj se načrtuje po mešanem sistemu.
Javna kanalizacija je zgrajena in poteka po Titovi cesti, po servisni cesti ob severni mestni obvoznici ter po Palmejevi ulici. Vsi ti kanali so speljani v kanalski zbiralnik Al, ki poteka v smeri sever-jug in se navezuje na temeljni zbiralnik AO.
Čiščenje odpadne vode je predvideno na centralni čistilni napravi mesta Ljubljana, ki je v gradnji.
Čisto padavinsko vodo s streh objektov in s peščevih površin je potrebno v največji možni meri odvajati v lokalne ponikovalnice.
Pri načrtovanju novih objektov je potrebno upoštevati ustrezne odmike od obstoječih javnih in internih kanalov (Smelt in garaže Smelt).
Kjer to ni možno, bo potrebno kanale porušiti in jih nadomestiti z novimi kanali.
Tehnološke odpadne vode posameznih investitorjev v TGC je potrebno pred priključkom na javni kanal očistiti do take mere, da kvaliteta vode ustreza strokovnemu navodilu za spust v javno kanalizacijo (Uradni list SRS št. 18/85).
Nova tercialna in sekundarna kanalizacija naj poteka po javnih površinah in intervencijskih poteh, kar omogoča izvajanje vzdrževalnih del in čiščenje hišnih priključkov.
Priključevanje objektov na kanalizacijo je možno z direktnim priključkom samo za odtoke iz pritličja in nadstropij.
Priključevanje odtokov iz kletnih etaž je možno samo preko črpališča.
Padavinska voda s strešin objektov naj se odvaja v podtalje (ponikovalnice), kolikor to dopušča prostor in sestava zemljišča.
Pred gradnjo podhoda na Titovi cesti v osi objekta WTC in TGC je potrebno preusmeriti javni kanal na Titovi cesti z novim kanalom po Ogrinčevi cesti, v zbiralnik Al, ki poteka po Grintovški cesti. To predvideno preusmeritev kanala je potrebno upoštevati že pri izvedbi priključkov za objekt WTC, ki še izvaja že v prvi gradbeni fazi.
2. vodovod
Območje zazidave se nahaja v III. varstvenem pasu virov pitne vode v Ljubljani, zato je potrebno pri načrtovanju upoštevati predpisane ukrepe varovanja podtalnice.
Ob severozahodnem robu zazidalnega območja potekajo primarni vodovodi. Pri posegu v prostor ob severni obvoznici in Titovi cesti se predvidi varovalni odmik od primarnih vodov (2+2 m).
Območje zazidave se oskrbuje iz osrednjega vodovodnega sistema Ljubljane z obratovalnim tlakom 3,8-1,5 bara.
Na območju urejanja je zgrajeno sekundarno vodovodno omrežje, opremljeno s hidranti. Ker bo pri novogradnjah prišlo do ogroženih obstoječih vodov, je pred pridobitvijo gradbenih dovoljenj za gradnjo predvidenih objektov nujno preurediti obstoječe vodovode.
Preureditev prizadetega vodovodnega omrežja je potrebno narediti na osnovi ustreznega projekta, s katerim se mora tudi predvideti najugodnejša možnost priključevanja novih objektov in požarna zaščita.
3. Električno omrežje
Za potrebe novogradnje v območju je potrebno obstoječe električno omrežje dopolniti z izgradnjo nove trafo postaje v 1. kleti na SZ vogalu stolpnice.
Novi objekti se priključijo na obstoječo trafo postajo Palmejeva 28 na vzhodu in Palmejeva 12 na jugu.
4. Vročevod
Novi objekti se morajo priključiti na obstoječe toplovodno omrežje, ki poteka po Palmejevi ulici. Zaradi nemotenega obratovanja je potrebno izvesti delno prestavitev toplovoda ob vzhodnem robu nove zazidave.
5. Plin
Objekti se priključujejo na magistralni vod zemeljskega plina DN80, ki poteka južno od stanovanjskih blokov, preko ločenih odcepov DN50 za WTC in hotel.
6. PTT
Za napajanje nove pozidave je potrebno projektirati nov telefonski kabel od PTT Bežigrad preko jaška ob Titovi cesti do telefonskega delilnika v 1. kleti poslovne stolpnice WTC. Povezava obstoječega voda na Palmejevi ulici s Titovo cesto se v območju hotela prestavi objekt poslovne stolpnice WTC.
7. Kabelska TV
Priključek za kabelsko TV poteka po kanalizaciji za PTT s Titove ceste. Obstoječo traso po Palmejevi ulici se v območju hotela prestavi v objekt poslovne stolpnice WTC.
8. Javna razsvetljava
Zaradi nove zazidave se obstoječo traso javne razsvetljave na Palmejevi ulici prestavi nekoliko proti jugu. Dodatno se osvetli javni park na vzhodu in javni trg z javnimi prehodi proti Titovi cesti in proti jugu preko stanovanjskega atrija. Uporabi se poenoten tip svetilk po izboru projektanta zunanje ureditve.
25. člen
Za zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov v novih objektih se mora urediti več zbiralnih mest. Prostor za odpadke za potrebe malih lokalov trgovskega centra in stolpnice je v 1. kleti ob obstoječi dostavni rampi Smelta. Hotel mora imeti svoj prostor za odpadke urejen v 1. kleti ob uvozni rampi na jugu objekta. Prostor za odpadke za večji trgovini v pritličju in 1. kleti vzhodnega dela trgovskega centra mora biti urejen v pritličju.
VI. PROMETNA UREDITEV
26. člen
Obstoječa ureditev motornega prometa v območju BO 2/4-SMELT se zaradi novogradenj ne spreminja. Območje je pretežno namenjeno pešcem, za dostavo in urgenco so predvideni obstoječi dostopi.
1. Mirujoči promet
Mirujoči promet za potrebe novih poslovnih in hotelskih površin se ureja v 2. in 3. kletni etaži, kjer je predvideno 438 novih parkirnih mest. Potrebno je zagotoviti najmanj 1 parkirno mesto na 60 m2 nove trgovske in 30 m2 nove pisarniške površine, oziroma 1 parkirno mesto na hotelsko sobo. pri izračunu potrebnih parkirnih kapacitet se lahko upošteva viške 253 parkirnih mest obstoječi parkirni hiši Smelta.
Osrednje parkirne površine v novi in obstoječi parkirni hiši so namenjene potrebam zaposlenih in obiskovalcev poslovno trgovskega programa Smelta, stolpnice WTC, trgovskega centra in obstoječih lokalov ob Palmejevi ulici. Parkirne potrebe hotela so zagotovljene v okviru njegove 2. in 3. kleti.
Parkirne potrebe stanovalcev so zagotovljene na nivojskem parkirišču v južnem delu območja. Uvozno rampo v hotel je potrebno urediti tako, da se ohrani enako število parkirišč.
2. Uvozi in dostava ter urgenca
Uvozi v kletne parkirne etaže in dostave so urejeni po obstoječih prometnih poteh.
Uvoz v kletne parkirne etaže pod novimi stavbami je iz severne servisne ceste preko obstoječih in novih povezovalnih ramp v parkirni hiši Smelt.
Poleg dostave po obstoječi rampi Smelta, ki bo služila novi poslovni stolpnici in zahodnemu delu trgovskega centra, je predvidena tudi dostava po poti ob VVZ do vzhodnega vertikalnega komunikacijskega jedra trgovskega centra in naprej do lokalov ob Palmejevi ulici. Promet na tej dostavni poti mora biti reguliran z zapornico.
Dostavo je možno v tem delu urediti tudi s pokrito rampo v 1. klet, vendar tako, da se na nivoju ohrani javen prehod med trgovskim centrom in otroškim vrtcem.
Dostava za hotel je urejena po južni servisni ulici preko uvozne rampe v 1. klet.
Za potrebe urgentnih vozil je predvidena krožna pot skozi zazidavo ter postavitvene površine za gasilska vozila. Pot poteka s severne servisne ceste do trgovskega centra, nato pa preko srednjega trga do Palmejeve ulice, kjer se spoji s krožno potjo okoli stanovanjskih blokov ter se. nato preko uvoza na južno parkirišče izteče na cestno omrežje. Zagotovljen mora biti tudi dostop do objektov s strani Titove ceste.
Dovoz taksijev za hotel in WTC je predviden po južni servisni cesti do 3 parkirnih mest, ki bodo urejena na ploščadi pred hotelom med pločnikom in stavbo.
3. Peš in kolesarski promet ter MPP
Peš prometu so namenjene vse javne površine, pri čemer mora biti zagotovljena prehodnost območja v smeri vzhod zahod s podhodom pod stolpnico na nivoju terena in nastavek za podhod pod Titovo cesto v 1. kleti. Vse peščeve površine morajo biti utrjene in urejene tudi za ovirane osebe.
Prostor s stojali za kolesa je predviden ob severnem vstopu v poslovno stavbo Smelt, ob severnem vstopu v trgovski center in ob vhodu v hotel.
Avtobusne proge MPP potekajo po Titovi cesti. Postajališče je obojestransko in izven vozišča. Od stavb je oddaljeno manj kot 200 m.
Izgradnja cestne železnice predvideva postajališče med Ogrinčevo in Zupanovo ulico v sredini cestišča. Povezava s hodniki ob Titovi cesti se izvede s podhodom, ki obenem povezuje poslovno zazidavo na obeh straneh ceste.
27. člen
Zaradi zaščite proti prekomernemu hrupu je potrebno predvideti zadostno zvočno izolacijo fasade hotela ob Titovi cesti in vgrajene zvočno prezračevalne kanale za zračenje sob pri zaprtih oknih oziroma drug tehnični ukrep z istim učinkom.
VII. ETAPE IZVAJANJA ZAZIDALNEGA NAČRTA
28. člen
Območje se bo izgrajevalo v dveh etapah. Prva etapa je izgradnja poslovne stolpnice in trgovskega centra severno do Palmejeve ulice. Druga etapa pa je izgradnja hotela. Vzporedno z izgradnjo prve etape se mora izvesti vsa zunanja ureditev Palmejeve ulice, trga in obrobja Titove ceste; v sklopu druge etape pa zunanja ureditev stanovanjskega atrija in obrobja Titove ceste pred hotelom. Do izgradnje razširjene Titove ceste se uredi celotna površina do obstoječe Titove ceste.
VIII. KONČNE DOLOČBE
29. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljavnost zazidalnega načrta za območje urejanja BO 2/4 – Smelt (Uradni list SRS, št. 6/86).
30. člen
Zazidalni načrt mora biti stalno na vpogled pravnim in fizičnim osebam pri Sekretariatu za urejanje prostora občine Ljubljana Bežigrad, Zavodu za prostorsko in urbanistično načrtovanje mesta Ljubljane in Krajevni skupnosti Jože Štembal.
32. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja Urbanistična inšpekcija Mestne uprave za inšpekcijske službe mesta Ljubljane.
33. člen
Ta odlok prične veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-14/91-IL
Ljubljana, dne 19. decembra 1991.
Predsednik
Skupščine občine Ljubljana Bežigrad
Franci Polak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti