Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1992 z dne 17. 1. 1992

Kazalo

100. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zelenih površinah v naseljih na območju ljubljanskih občin, stran 128.

Na podlagi 3., 6. in 41. člena zakona o komunalnih dejavnostih (Uradni list SRS, št. 8/82), 2. člena zakona o katastru komunalnih naprav (Uradni list SRS, št. 26/74 in 42/86), 54. člena statuta mesta Ljubljane (Uradni list SRS, št. 13/86) ter 9. člena odloka o pristojnostih zborov in volitvah funkcionarjev v Skupščini mesta Ljubljane (Uradni list RS, št. 10/90) je Skupščina mesta Ljubljane na 15. skupni seji dne 8. 10. 1991 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah odloka o zelenih površinah v naseljih na območju ljubljanskih občin
1. člen
V odloku o zelenih površinah v naseljih na območju ljubljanskih občin (Uradni list SRS, št. 6/83, 18/85, 7/87, 23/ 88 in 2790) se za 13. členom doda novi 13.a člen, ki se glasi:
»Na zelenih površinah iz prve alinee 2. člena tega odloka je dovoljeno postavljanje neprometnih znakov, transparentov in panojev z dovoljenjem mestnega upravnega organa pristojnega za komunalno gospodarstvo.
Predlagatelj mora vlogi predložiti mnenje mestnega upravnega organa, pristojnega za urbanizem in varstvo okolja glede lokacije, oblike in vsebine neprometnega znaka, transparenta in panoja.
Mestni upravni organ pristojen za komunalno gospodarstvo sklene z uporabnikom iz prvega odstavka tega člena pogodbo o plačilu uporabnine. Višino uporabnine iz tega člena določi mestni upravni organ, pristojen za komunalno gospodarstvo.
Če Mestna uprava za inšpekcijske službe ugotovi, da so na zelenih površinah iz prve alinee 2. člena tega odloka postavljeni neprometni znaki, transparenti in panoji brez dovoljenja ali v nasprotju z dovoljenjem mestnega upravnega organa, pristojnega za komunalno gospodarstvo, odredi takojšnjo odstranitev na stroške kršilca«.
2. člen
V 23. členu se doda novi tretji odstavek, ki se glasi:
»Z denarno kaznijo najmanj 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba in posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti kot investitor oziroma izvajalec gradbenih del, če ne upošteva pri ravnanju s plodno zemljo določb 19. člena tega odloka.«
3. člen
V 24. členu se doda nova osma alinea, ki se glasi:
»- če postavi neprometni znak, transparent in pano v nasprotju s 13.a. členom tega odloka«.
4. člen
V 25. členu se črtata besedi: »komunalna inšpekcija«. Doda se novi drugi odstavek 25. člena, ki se glasi:
»Nadzor nad parkiranjem na zelenih površinah iz prve alinee 2. člena tega odloka opravljajo tudi nadzorniki pristojnega mestnega upravnega organa za nadzor nad parkiranimi vozili, kot to določa odlok o ureditvi cestnega prometa (Uradni list RS, št. 2/92)«.
5. člen
Za 26. členom se doda novi 26.a člen, ki se glasi:
»Uporabniki že postavljenih neprometnih znakov, transparentov in panojev na zelenih površinah iz prve alinee 2. člena tega odloka so dolžni pridobiti dovoljenje iz 13.a člena tega odloka od mestnega upravnega organa pristojnega za komunalno gospodarstvo, ter urbanizem in varstvo okolja, v roku dveh mesecev od uveljavitve tega odloka.
V primeru, da si tega dovoljenja ne pridobijo Mestna uprava za inšpekcijske službe odstrani neprometne znake, transparente in panoje na stroške uporabnikov.«
6. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 63-1/91
Ljubljana, dne 8. oktobra 1991.
Predsednik
Skupščine mesta Ljubljane
Jože Strgar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti