Uradni list

Številka 32
Uradni list RS, št. 32/1991 z dne 24. 12. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 32/1991 z dne 24. 12. 1991

Kazalo

1354. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o organizaciji in delovnem področju upravnih organov mesta Ljubljane, stran 1343.

Na podlagi 19., 45. in 278. člena zakona o sistemu državne uprave in o Izvršnem svetu Skupščine SR Slovenije ter o republiških upravnih organih (Uradni list SRS, št. 24/79, 12/82, 39/85, 37/87 in 18/88), 192. in 84.b člena statuta mesta Ljubljane (Uradni list SRS, št. 13/86, Uradni list RS, št. 21/91) je Skupščina mesta Ljubljane na 16. skupni seji zborov dne 19. 12. 1991 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah odloka o organizaciji in delovnem področju upravnih organov mesta Ljubljane
1. člen
V odloku o organizaciji in delovnem področju upravnih organov mesta Ljubljane (Uradni list SRS, št. 13/82, 15/85, 51/86, 28/89) in Uradni list RS, št. 26/90) se v 7. členu 2. točka spremeni tako, da se glasi:
»2. Mestni sekretariat za obrambo.« Črta pa se 17. točka.
2. člen
V 9. členu se besede: »Mestni sekretariat za ljudsko obrambo« nadomestijo z besedami: »Mestni sekretariat za obrambo.«
3. člen
V 10. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Mestni sekretariat za občo upravo spremlja in analizira sklepe in stališča, ki jih sprejemata skupščina mesta in njen izvršni svet s področja kadrovske dejavnosti ter pripravlja poročila in informacije; spremlja in analizira predpise in druge dokumente, ki opredeljujejo kadrovsko dejavnost; opravlja strokovne zadeve s kadrovskega področja za skupščino mesta in njen izvršni svet ter njihova delovna telesa; opravlja kadrovske zadeve za mestne upravne organe; vodi, spremlja, ažurira in analizira kadrovske evidence po enotni metodologiji na podlagi republiških predpisov in vseh evidenc na področju dela.
Dosedanji drugi odstavek postane tretji.
4. člen
12. b člen se črta.
5. člen
14. člen se spremeni in dopolni, tako da se pika nadomesti s podpičjem in doda naslednje besedilo: »opravlja analitične in druge strokovne naloge, izvaja ukrepe in opravlja druge upravne zadeve, ki se nanašajo na družbeno kontrolo cen; spremlja in analizira poslovanje javnih podjetij.«
6. člen
V 15. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Na področju oskrbe naselij z vodo in odvajanje odpadnih in padavinskih voda usklajuje dolgoročne, srednjeročne in letne plane in programe razvoja in pripravlja predloge predpisov s tega področja; spremlja izvajanje planov in gospodarjenje v podjetjih s tega področja ter razpravlja o predlogih za spremembo cen proizvodov in storitev s tega področja.«
7. člen
V 18. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Določila prejšnjega odstavka se ne nanašajo na oskrbo naselij z vodo in odvajanje odpadnih in padavinskih voda.«
Drugi odstavek postane tretji odstavek.
8. člen
V 19. a členu se za besedo »regije« namesto podpičja postavi pika, ostalo besedilo pa črta.
9. člen
23. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Mestna upravna organizacija je:
Zavod za prostorsko in urbanistično načrtovanje v sestavi Mestnega sekretariata za urbanizem in varstvo okolja.«
10. člen
24. člen se črta.
11. člen
IV. poglavje z naslovom »Strokovne službe in njihovo delovno področje« se v celoti črta.
12. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka prenehajo z delom:
– Mestni urad za cene v sestavi Mestnega sekretariata za gostinstvo in turizem,
– Služba za kadrovske zadeve,
– Mestni zavod za razvoj Ljubljane.
S tem dnem prevzame Mestni sekretariat za občo upravo delavce Službe za kadrovske zadeve ter sredstva te službe, Mestni sekretariat za družbeno planiranje pa prevzame delavce Mestnega urada za cene v sestavi Mestnega sekretariata za gostinstvo in turizem ter sredstva tega urada.
S tem dnem se sredstva, pravice in obveznosti Mestnega zavoda za razvoj Ljubljane prenesejo na Mesto Ljubljana skupaj s tistimi delavci, ki opravljajo tisti del dejavnosti, ki se prenaša na Mestni sekretariat za družbeno planiranje«.
Z dnem uveljavitve tega odloka preidejo sredstva za opravljanje prenesenih dejavnosti iz Mestnega sekretariata za komunalno gospodarstvo, promet in zveze, na Mestni sekretariat za energetiko, industrijo in malo gospodarstvo.
13. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 020-2/91
Ljubljana, dne 19. decembra 1991.
Predsednik
Skupščine mesta
Ljubljane
Jože Strgar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti