Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/1991 z dne 14. 11. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/1991 z dne 14. 11. 1991

Kazalo

975. Odlok o uporabi grba mesta Krško, stran 971.

Na podlagi 30. člena odloka o pristojnostih in sestavi zborov občinske skupščine je Skupščina občine Krško na skupnem zasedanju zbora krajevnih skupnosti, zbora združenega dela in družbenopolitičnega zbora dne 24. 10. 1991 sprejela
ODLOK
o uporabi grba mesta Krško
1. člen
Skupščina občine Krško s tem odlokom določa uporabo grba mesta Krško kot simbola političnega, oblastnega in upravnega središča občine.
2. člen
Grb mesta Krško predstavlja ščit modre barve, na zelenem hribu na dnu ščita stoji na desni strani sv. Janez Evangelist v rdeči obleki z zlatim kelihom v levici, iz katerega izvirajo tri kače. V drugem delu ščita je podoba mesta s stolpi, belim obzidjem in rdečimi strehami.
3. člen
Grb mesta Krško se sme uporabljati:
1. na listinah, oznakah, publikacijah ipd., ki jih izdajajo Skupščina občine Krško in njeni organi kadar se želi upravno in politično središče občine posebej grafično poudariti;
2. za priznanja, ki jih podeljuje KS Krško.
V vseh drugih primerih, ko gre za prezentacijo občine Krško kot družbenopolitične skupnosti se uporablja znak občine Krško v skladu z odlokom o znaku in zastavi občine Krško.
4. člen
Grb mesta Krško se sme uporabljati samo v obliki, določeni v 2. členu tega odloka ter na način, ki ne krni ugleda in dostojanstva mesta Krško.
5. člen
Grb mesta Krško je prepovedano uporabljati kot blagovno, znamko, storitveno znamko, vzorec ali model. Prepovedana je uporaba poškodovanih ali na videz neprimernih upodobitev grba mesta Krško.
6. člen
O vsakokratni uporabi grba mesta Krško v skladu s tem odlokom odloča Predsedstvo Skupščine občine Krško.
7. člen
Odlok velja z dnem sprejetja in se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 1-013-9/91
Krško, dne 24. oktobra 1991.
Predsednik
Skupščine občine Krško
Vojko Omerzu.l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti