Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/1991 z dne 16. 8. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/1991 z dne 16. 8. 1991

Kazalo

437. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij: Koroška vas, Zreče, Podeški vrh, Resnik, Križevec in Skomarje, stran 392.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/81), navodila za izvajanje melioracije kmetijskih zemljišč (Uradni list SRS, št. 22/ 81) in 12. člena odloka 6 pristojnostih in delu Skupščine občine Slovenske Konjice (Uradni list SRS, št. 1/90) je Skupščina občine Slovenske Konjice na skupni seji vseh zborov dne 25. julija 1991 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij: Koroška vas, Zreče, Padeški vrh, Resnik, Križevec in Skomarje
1. člen
S tem odlokom se na predlog Kmetijske zadruge SI. Konjice uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih v k. o. Gorenje pri Zrečah. Zreče, Padeški vrh, Resnik. Križevec in Skomarje.
2. člen
Agromelioracijsko območje iz L. člena tega odloka obsega 21 ha. Meje območij so vrisane v katastrskih preglednih kartah v merilu 1:2880, katerih po en izvod je na vpogled na Kmetijski zadrugi SI. Konjice pri svetovalni službi.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z družbenim planom občine SI. Konjice trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu z družbenim planom občine Sl. Konjice za obdobje 1986-1990 in dolgoročnim planom občine SI. Konjice za obdobje 1986-2000.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje – kamenja, grmovja, izravnavo terena, urejanje poti, delno krčenje stelnikov oziroma spreminjanje v rodovitna zemljišča, založno gnojenje in delno regulacijo potokov.
5. člen
Agromelioracija se bo izvajala po etapah in skladno z investicijskim programom Zreče III.
Dela bodo predvidoma zaključena v letu 1992.
Dela bodo potekala po navedenem vrstnem redu in navedenih rokih: zemeljska dela in polaganje drenaž do aprila 1992, vsejavanje in nova setev izravnanih površin do maja 1992.
6. člen
Investitor dela za izvedbo agromelioracije je Kmetijska zadruga SI. Konjice, TZO Zadružništvo. Investitor pridobi pri Republiškemu sekretariatu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sredstva za financiranje agromelioracij, del sredstev pa zagotavljajo lastniki oziroma uporabniki zemljišč sami.
7. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti grmovje, odstraniti izruvano kamenje, izkopati drenažne jarke na zemljiščih, ki niso usposobljena za strojno izkopavanje, izvršiti prevoze materiala, zasejati izravnana zemljišča in uporabljati zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracije.
Če lastnik oziroma uporabnik kmetijskega zemljišča ne izvede potrebnih agromelioracijskih del v roku, določenem s programom, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih, izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika zemljišč.
8. člen
Kultura in način rabe melioracijskih zemljišč mora ustrezati kakovosti zemljišč po izvedenih agromelioracijah. Dolgoročne in letne proizvodne programe sprejema investitor ob sodelovanju z melioracijsko skupnostjo. Za racionalno opravljanje agromelioracijskem območju, ustanovijo lastniki in uporabniki zemljišč melioracijsko skupnost.
Lastniki in porabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa, ne glede na to, ali so sklenili pogodbo o proizvodnem sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Sl. Konjice ali ne.
9. člen
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so dolžni po končani agromelioraciji vzdrževati poti in čistiti odvodne jarke ter drenažne cevi.
10. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojni organ inšpekcijskega nadzora.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-7/91-7
Slovenske Konjice, dne 25. julija 1991.
Predsednik
Skupščine občine Slovenske Konjice
Jože Baraga l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti