Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991

Kazalo

349. Odlok o uvedbi agromelioracijskih postopkov po projektih: območja KZ Škofja Loka, Žiri z okolico in Žirovsko polje, stran 295.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 in Uradni list RS, št. 9/90 in 5/91) in 7. člena odloka o organizaciji in delu občinske skupščine (Uradni vestnik Gorenjske, št. 14/89) je Skupščina občine. Škofja Loka na seji družbenopolitičnega zbora, zbora združenega dela in zbora krajevnih skupnosti dne 15. 7. 1991 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskih postopkov po projektih: območja KZ Škofja Loka, Žiri z okolico in Žirovsko polje
1. člen
S tem odlokom se na predlog Kmetijske zadruge Škofja Loka in Mercator – Kmetijsko gozdarske zadruge Sora, Žiri uvajajo agromelioracijski postopki za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih na delih katastrskih občin:
Stara Oselica            Podvrh
Koprivnik                Bukovica
Trebija                  Podlonk
Dolenja Dobrava          Martinj vrh
Leskovica                Davča
Lučine                   Sorica
Gorenja ravan            Dobračeva
Kovski vrh               Žirovski vrh
Sopotnica                Opale
Barbara                  Ledine – del
Ožbolt
2. člen
Agromelioracijska območja obsegajo skupaj 352,60ha, in sicer: območje KZ Škofja Loka: 240ha in območje Mercator KGZ »Sora« Žiri: Žiri z okolico 54,6ha, Žirovsko polje: 68ha.
Meje območij so vrisane v katastrskih preglednih kartah v merilu 1:5000 ali katastrskih načrtih v merilu 1:2880, ki so na vpogled pri Kmetijski zadrugi Škofja Loka in Mercator – Kmetijsko gozdarski zadrugi Sora Žiri in so sestavni del investicijske dokumentacije.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z dolgoročnim planom občine Škofja Loka od leta 1986 do leta 2000 namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracije so v skladu z dolgoročnim planom občine Škofja Loka.
4. člen
Agromelioracija obsega naslednja dela:
– čiščenje drevesne in grmovne zarasti,
– izravnava in planiranje terena,
– izgradnja poljskih poti,
– osuševanje depresij in manjša vzdrževalna dela ob potokih,
– kultiviranje in setev travnodeteljnih mešanic,
– gnojenje s hlevskim gnojem in založno gnojenje v skladu z rezultati analiz zemlje.
5. člen
Investitorja za izvedbo agromelioracij sta Kmetijska zadruga Škofja Loka in Mercator – Kmetijsko gozdarska zadruga Sora, Žiri. Način financiranja je naslednji: Republiški sekretariat za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano -75% od predračunske vrednosti; 25% lastniki ali imetniki pravice uporabe kmetijskih zemljišč.
6. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskih območjih bodo posekali in odstranili grmovje, kultivirali površine po opravljenih zemeljskih delih ter uporabljali zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracij.
V primeru, da lastnik oziroma uporabnik ne izvrši del v roku, določenim s programom, se postopa, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih.
7. člen
Kultura in način rabe melioriranih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedbi agromelioracijskih del.
Za racionalno opravljanje melioracijskih del in organizacijo kmetijske proizvodnje na agromelioracijskih območjih lahko lastniki in uporabniki zemljišč ustanovijo melioracijske skupnosti.
Dolgoročne in letne proizvodne programe sprejema investitor ob sodelovanju melioracijskih skupnosti.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa, ne glede na to, ali so sklenili pogodbe o proizvodnem sodelovanju.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 321-123/91-3
Škofja Loka, dne 16. julija 1991.
Predsednik
Skupščine občine Škofja Loka
Peter Hawlina l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti