Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/1991 z dne 31. 7. 1991

Kazalo

317. Pravilnik o osebnih dohodkih funkcionarjev, stran 281.

Na podlagi 3. in 13. člena zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list RS, št. 30/90) in sklepa o razvrstitvi občin in posebnih družbenopolitičnih skupnosti, glede na njihovo družbeno in gospodarsko razvitost ter določitvi koeficienta za najvišje vrednoteno funkcijo v posamezni skupini (Uradni list RS, št. 42/90), je Komisija za volitve in imenovanja Skupščine občine Ljubljana Center na 14. seji, dne 24. 7. 1991 sprejela
PRAVILNIK
o osebnih dohodkih funkcionarjev
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravice funkcionarjev skupščine in izvršnega sveta ter drugih funkcionarjev, ki jih voli ali imenuje občinska skupščina; razvrščajo se funkcije v skupščini in izvršnem svetu Skupščine občine Ljubljana Center, določajo koeficienti za te funkcije, kriteriji za delovno uspešnost, pravice funkcionarjev, ki nepoklicno opravljajo funkcijo in pravice funkcionarjev po prenehanju funkcije.
2. člen
Za posamezne funkcije v skupščini in izvršnem svetu se določi naslednja razvrstitev ter koeficienti za določanje osebnih dohodkov za te funkcije:
---------------------------------------------------------------------
Funkcija                                                   Koeficient
---------------------------------------------------------------------
predsednik skupščine                                              5,4
podpredsednik skupščine                                           5,4
predsednik izvršnega sveta                                        5,4
predsedniki zborov skupščine                                      5,4
podpredsednik izvršnega sveta                                    5,35
člani izvršnega sveta in funkcionarji, ki vodijo
občinske upravne organe in strokovne službe                       5,3
nepoklicni člani izvršnega sveta                                  5,3
sekretar skupščine                                                5,0
namestniki funkcionarjev občinskih upravnih organov               5,0
---------------------------------------------------------------------
3. člen
Osebni dohodek funkcionarja se določi tako, da se osnova za obračun osebnega dohodka pomnoži s koeficientom za določanje osebnega dohodka in poveča za odstotek za vrednotenje delovnih izkušenj ter za odstotek za vrednotenje delovne uspešnosti oziroma za dodatno delovno obremenjenost.
4. člen
Osnova za obračun osebnega dohodka je povprečni osebni dohodek na delavca, izplačan v gospodarstvu Republike Slovenije za pretekli mesec po uradnih podatkih Zavoda Republike Slovenije za statistiko, ki je lahko zmanjšan za odstotek, ki ga določi Izvršni svet Skupščine Republike Slovenije glede na proračunske možnosti.
5. člen
Delovne izkušnje se vrednotijo tako, da se osebni dohodek. funkcionarja v mesečnem znesku poveča za 0,5% za vsako začeto leto delovne dobe, vendar največ do 20%.
Odstotek, 0,5 se za ženske, ki imajo več kot 25 let delovne sobe, poveča še za 0,25% za vsako začeto leto delovne dobe nad 25 let.
6. člen
Sredstva za delovno uspešnost oziroma za dodatno delovno obremenjenost, se določajo v proračunu občine od sredstev, ki se namenjajo organom za osebne dohodke, na podlagi kriterijev, ki jih določi komisija za volitve in imenovanje.
7. člen
Kriteriji za določanje delovne uspešnosti oziroma dodatne delovne obremenjenosti funkcionarjev so:
– povečan obseg del in nalog, ki ni bil predviden v programu dela. ter povečana zahtevnost del in nalog
– dodatno opravljena dela in naloge, poleg del in nalog določenih za funkcijo.
8. člen
Odstotek za vrednotenje delovne uspešnosti oziroma za dodatno delovno obremenjenost lahko znaša, največ 50%.
9. člen
O delovni uspešnosti oziroma dodatni obremenjenosti funkcionarjev skupščine, izvršnega sveta in upravnih organov občine Ljubljana Center, ki jih voli ali imenuje skupščina, odloča Komisija za volitve in imenovanje Skupščine občine Ljubljana Center, na podlagi obrazloženih predlogov predsedstva skupščine in izvršnega sveta.
10. člen
Funkcionarju, ki nepoklicno opravlja funkcijo, se za opravljanje funkcije prizna del osebnega dohodka, ki je sorazmeren obsegu opravljenega dela, za katerega funkcionar ni prejel nadomestila osebnega dohodka po določbi prvega odstavka 13. člena zakona o funkcionarjih v državnih organih. Ta del osebnega dohodka lahko znaša največ 33% osebnega dohodka, ki bi pripadal funkcionarju za poklicno opravljanje funkcije za poln delovni čas.
11. člen
Pravice funkcionarjev po prenehanju funkcije se zagotavljajo v skladu s 14. in 16. členom III. poglavja zakona o funkcionarjih v državnih organih.
12. člen
Komisija za volitve in imenovanja z odločbo določi osnovo za izračun osebnega dohodka funkcionarjev na podlagi 2. in 5. člena tega pravilnika.
13. člen
Funkcionar ima pravico vložiti ugovor zoper odločitev o njegovih pravicah in obveznostih.
Ugovor vloži funkcionar pri Komisiji za volitve in imenovanja Skupščine občine Ljubljana Center, ki preizkusi svojo odločitev in jo lahko spremeni.
Če funkcionar ni zadovoljen z odločitvijo o ugovoru ali če pristojni organ ne odloči v 30 dneh od vložitve ugovora, lahko funkcionar zahteva varstvo svojih pravic pri pristojnem sodišču.
14. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati pravilnik o osnovah in merilih za oblikovanje in delitev sredstev za bruto osebne dohodke funkcionarjev skupščine, izvršnega sveta in upravnih organov občine Ljubljana Center z dne 13. 12. 1987.
15. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. julija 1991 dalje.
Št. 143-45/91
Ljubljana, dne 24. julija 1991.
Predsednik
Komisije za volitve in
imenovanja
Skupščine občine Ljubljana Center
Pavle Bratina l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti