Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/1991 z dne 12. 7. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/1991 z dne 12. 7. 1991

Kazalo

178. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območjih "Ponova vas - Cerovo" in "Vrbičje - Vino", stran 182.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 in'RS, št. 9/90 in 5/91) in 5. člena odloka o sestavi in pristojnostih zborov Skupščine občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 11/90 in 23/90) je Skupščina občine Grosuplje na skupni seji vseh zborov dne 26. 6. 1991 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območjih »Ponova vas – Cerovo« in »Vrbičje – Vino«
1. člen
S tem odlokom se na predlog M-Kmetijska zadruga Ljubljana TZO Grosuplje uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih na območjih »Ponova vas – Cerovo« in »Vrbičje – Vino« v delih katastrskih občin Ponova vas, Velike Lipljene in Vino.
2. člen
Agromelioracijski območji »Ponova vas – Cerovo« in »Vrbičje – Vino« obsegata 456 ha kmetijskih zemljišč, investitor pa ju vodi kot skupno investicijo.
Meja območij je vrisana v katastrskih preglednih kartah v merilu 1:5000, ki so na vpogled pri M-Kmetijska zadruga Ljubljana TZO Grosuplje ter so sestavni del investicijske dokumentacije.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z družbenim planom občine Grosuplje trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu z družbenim planom za obdobje 1986 – 1990.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovja, izravnavo nastalih jam, urejanje poti, založno gnojenje ter uvajanje donosnejših kultur.
5. člen
Investitor del za izvedbo agromelioracije je M-Kmetijska zadruga TZO Grosuplje.
Način financiranja je naslednji: Republiški sekretariat za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 90% od predračunske vrednosti, 10% udeleženci oziroma lastniki ali imetniki pravice uporabe kmetijskih zemljišč.
6. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti grmovje, odstraniti izruvano kamenje, zasuti nastale jame ter uporabljati zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracij.
V primeru, da lastnik oziroma uporabnik zemljišč ne izvrši del v roku. določenim s programom, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih, izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika kmetijskega zemljišča.
7. člen
Kultura in način rabe melioriranih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedbi agromelioracijskih del.
Dolgoročne in letne proizvodne programe sprejema investitor ob sodelovanju melioracijskih skupnosti.
Za racionalno opravljanje agromelioracijskih del in organizacijo kmetijske proizvodnje na agromelioracijskem območju ustanovijo lastniki in uporabniki zemljišč melioracijsko skupnost.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa, ne glede na to ali so sklenili pogodbe o proizvodnem sodelovanju.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 321-326/91
Grosuplje, dne 26. junija 1991.
Predsednik
Skupščine občine Grosuplje
Rudolf Rome l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti