Uradni list

Številka 131
Uradni list RS, št. 131/2022 z dne 12. 10. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 131/2022 z dne 12. 10. 2022

Kazalo

3102. Sklep o uveljavljanju rezervacije v primeru odsotnosti otrok iz Občine Grosuplje v javnih, koncesijskih in zasebnih vrtcih, stran 9803.

  
Na podlagi tretjega odstavka 17. člena Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo (Uradni list RS, št. 97/03, 77/05, 120/05, 93/15 in 59/19) ter 18. člena Statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 65/17) je Občinski svet Občine Grosuplje na 19. seji dne 5. 10. 2022 sprejel
S K L E P 
o uveljavljanju rezervacije v primeru odsotnosti otrok iz Občine Grosuplje v javnih, koncesijskih in zasebnih vrtcih 
1. člen 
Ta sklep določa način obračunavanja cen programov v primeru odsotnosti otrok v javnem in koncesijskih vrtcih v Občini Grosuplje (v nadaljevanju vrtec) v poletnih mesecih in v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni.
2. člen 
Starši otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavljajo poletno rezervacijo enkrat letno v obdobju od 1. junija do 30. septembra.
Poletno rezervacijo lahko starši uveljavljajo za neprekinjeno odsotnost otroka do 22 delovnih dni.
Starši so jo dolžni vrtcu napovedati najkasneje do 15. junija oziroma najpozneje en teden pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca na predpisanem internem obrazcu. Za rezervacijo starši plačajo 30 % od njihovega z odločbo določenega dohodkovnega razreda.
3. člen 
Starši otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavljajo zdravstveno rezervacijo za primer odsotnosti otroka v primeru bolezni ali poškodbe, daljše od 10 zaporednih delovnih dni.
Za obračun morajo starši v roku 5 delovnih dni od zaključka odsotnosti otroka vrtcu predložiti zdravniško potrdilo in izpolniti predpisani interni obrazec. Cena zdravstvene rezervacije znaša 30 % od njihovega z odločbo določenega dohodkovnega razreda.
4. člen 
V primeru, da se plačilo staršev otrok, za katere je Občina Grosuplje po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, financira oziroma sofinancira iz državnega proračuna, rezervacij iz 2. in 3. člena ne morejo uveljaviti.
5. člen 
Določbe o uveljavljanju rezervacije v primeru odsotnosti otrok v javnem in koncesijskih vrtcih v Občini Grosuplje se smiselno uporabljajo tudi za uveljavljanje rezervacije v primeru odsotnosti otrok, ki so vključeni v javne in zasebne vrtce drugih ustanoviteljev, Občina Grosuplje pa je zanje dolžna doplačevati vrtec.
6. člen 
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 602-0002/2019
Grosuplje, dne 5. oktobra 2022
Župan 
Občine Grosuplje 
dr. Peter Verlič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti