Uradni list

Številka 129
Uradni list RS, št. 129/2022 z dne 7. 10. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 129/2022 z dne 7. 10. 2022

Kazalo

3080. Zakon o dopolnitvi Zakona o fiskalnem pravilu (ZFisP-A), stran 9582.

  
Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z 
o razglasitvi Zakona o dopolnitvi Zakona o fiskalnem pravilu (ZFisP-A) 
Razglašam Zakon o dopolnitvi Zakona o fiskalnem pravilu (ZFisP-A), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 28. septembra 2022.
Št. 003-02-1/2022-214
Ljubljana, dne 6. oktobra 2022
Borut Pahor 
predsednik 
Republike Slovenije 
Z A K O N 
O DOPOLNITVI ZAKONA O FISKALNEM PRAVILU (ZFisP-A) 
1. člen
V Zakonu o fiskalnem pravilu (Uradni list RS, št. 55/15 in 177/20 – popr.) se v 9. členu za sedmim odstavkom dodajo novi osmi, deveti, deseti, enajsti in dvanajsti odstavek, ki se glasijo:
»(8) Če do dneva, ko se članu ali predsedniku Fiskalnega sveta izteče funkcija, še ni imenovan nov član ali predsednik Fiskalnega sveta ali če novoimenovani član ali predsednik Fiskalnega sveta ne more nastopiti funkcije dan po dnevu, ko se dosedanjemu članu ali predsedniku Fiskalnega sveta funkcija izteče, dosedanji član ali predsednik Fiskalnega sveta opravlja funkcijo, dokler novoimenovani član ali predsednik Fiskalnega sveta ne nastopi funkcije.
(9) Če vlada predlaga državnemu zboru hkrati kandidata za obe prosti mesti članov Fiskalnega sveta, ki se jima funkcija izteče na isti dan, pa državni zbor ne imenuje kandidatov za obe prosti mesti, se v primeru, ko imenovanje novih članov Fiskalnega sveta pred iztekom funkcije prejšnjih članov ni več mogoče, z žrebom določi, kateri od članov Fiskalnega sveta, ki se jima funkcija izteka, bo po izteku funkcije opravljal funkcijo člana do imenovanja novega člana. Z žrebom se določi, kateri od članov Fiskalnega sveta, ki se jima funkcija izteka, bo po izteku funkcije opravljal funkcijo člana tudi v primeru, ko eden od novoimenovanih članov Fiskalnega sveta ne more nastopiti funkcije pravočasno, če je to razvidno iz predloga kandidature iz petega odstavka tega člena.
(10) Žreb iz prejšnjega odstavka se izvede na seji Fiskalnega sveta na način, določen s poslovnikom Fiskalnega sveta, ob navzočnosti predsednice oziroma predsednika državnega zbora.
(11) Žreb se opravi najpozneje deset dni pred iztekom funkcije članov Fiskalnega sveta, če to ni mogoče, pa najpozneje dan po dnevu, ko je znan izid imenovanja v državnem zboru.
(12) Po opravljenem postopku žreba iz devetega in desetega odstavka tega člena Fiskalni svet v Uradnem listu Republike Slovenije objavi osebno ime člana Fiskalnega sveta, ki še naprej opravlja funkcijo.«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
2. člen 
(rok za uskladitev poslovnika Fiskalnega sveta) 
Fiskalni svet uskladi poslovnik Fiskalnega sveta z dopolnjenim 9. členom zakona v treh mesecih po uveljavitvi tega zakona.
3. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 411-01/22-24/16
Ljubljana, dne 28. septembra 2022
EPA 30-IX
Državni zbor 
Republike Slovenije 
mag. Urška Klakočar Zupančič 
predsednica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti