Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/2021 z dne 29. 4. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/2021 z dne 29. 4. 2021

Kazalo

1399. Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, stran 4093.

  
Na podlagi 2. in 3. točke prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/20 – ZIUZEOP, 142/20, 175/20 – ZIUOPDVE in 15/21 – ZDUOP) Vlada Republike Slovenije izdaja
O D L O K 
o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji 
1. člen 
V Odloku o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 63/21) se v 2. členu tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(3) V statističnih regijah Podravska, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska in Primorsko-notranjska se število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja storitev knjižnic, arhivov, muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, omeji na enega končnega uporabnika na 30 kvadratnih metrov zaprte javne površine oziroma več končnih uporabnikov, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. V statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška se število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja storitev knjižnic, arhivov, muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, omeji na enega končnega uporabnika na 20 kvadratnih metrov zaprte javne površine oziroma več končnih uporabnikov, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. V vseh statističnih regijah mora biti medosebna razdalja med končnimi uporabniki najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.«.
2. člen 
V 3. členu se tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(3) V statističnih regijah Podravska, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska in Primorsko-notranjska se število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja javna kulturna prireditev za končne uporabnike, omeji na enega končnega uporabnika na 30 kvadratnih metrov zaprte javne površine oziroma več končnih uporabnikov, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, vendar ne več kot deset končnih uporabnikov. V statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška se število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja javna kulturna prireditev za končne uporabnike, omeji na enega končnega uporabnika na 20 kvadratnih metrov zaprte javne površine oziroma več končnih uporabnikov, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, vendar ne več kot deset končnih uporabnikov. Število oseb na odprtih površinah, na katerih se izvaja javna kulturna prireditev za končne uporabnike, se v vseh statističnih regijah omeji na enega končnega uporabnika na deset kvadratnih metrov odprte površine oziroma več končnih uporabnikov, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, vendar ne več kot deset končnih uporabnikov. V vseh statističnih regijah mora biti medosebna razdalja med udeleženci v zaprtih javnih prostorih in na odprtih površinah najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva oziroma nastopajočimi.«.
3. člen 
V 7. členu se besedilo »2. maja 2021« nadomesti z besedilom »9. maja 2021«.
KONČNA DOLOČBA 
4. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00716-22/2021
Ljubljana, dne 29. aprila 2021
EVA 2021-3340-0025
Vlada Republike Slovenije 
Janez Janša 
predsednik 

AAA Zlata odličnost