Uradni list

Številka 201
Uradni list RS, št. 201/2020 z dne 29. 12. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 201/2020 z dne 29. 12. 2020

Kazalo

3687. Pravilnik o načinu izstavitve zahtevkov in rokih izplačil sredstev v primeru zunanje namestitve uporabnikov, stran 10421.

  
Na podlagi šestega odstavka 83. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20 in 175/20 – ZIUOPDVE) minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izdaja
P R A V I L N I K 
o načinu izstavitve zahtevkov in rokih izplačil sredstev v primeru zunanje namestitve uporabnikov 
1. člen
Ta pravilnik določa način izstavitve zahtevkov in roke izplačil sredstev za povrnitev stroškov, ki so nastali zaradi začasne namestitve uporabnikov v zunanji namestitveni prostor.
2. člen 
(1) Sredstva za povrnitev stroškov, ki so nastali zaradi namestitve uporabnikov v zunanji namestitveni prostor ter razlika stroškov med priznanimi stroški zdravstvene nege, ki jih izvajalcu zagotavlja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljnjem besedilu: ZZZS) ter dejansko nastalimi stroški zdravstvene nege, ki so nastali zaradi začasne namestitve uporabnikov v zunanji namestitveni prostor, se zagotavljajo izvajalcu socialnovarstvene storitve iz prvega odstavka 83. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20 in 175/20 – ZIUOPDVE, v nadaljnjem besedilu: ZZUOOP), na podlagi zahtevka, ki ga vloži pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
(2) Priloga zahtevka za izplačilo sredstev so preglednice, ki jih Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti posreduje izvajalcem in vsebujejo najmanj:
– datum in številko predhodnega soglasja ministra, pristojnega za socialne zadeve, za začasno namestitev uporabnikov v zunanji namestitveni prostor,
– datum in številka sklenjene najemne pogodbe za začasno namestitev uporabnikov v zunanji namestitveni prostor,
– obdobje namestitve uporabnikov v zunanji namestitveni prostor,
– številko, datum in opis vsebine prejetega računa za plačilo stroškov, ki so nastali zaradi začasne namestitve uporabnikov v zunanji namestitveni prostor,
– skupni znesek nastalih stroškov ter
– izjavo predstojnika izvajalca, da stroškov zdravstvene nege, ki so nastali zaradi premestitve v dodatni prostor izvajalcu ne zagotavlja ZZZS.
(3) Izplačilo sredstev iz proračuna Republike Slovenije se zagotovi najpozneje do zadnjega dne meseca, ki sledi mesecu, v katerem je bil popolni zahtevek vložen.
3. člen 
Izvajalci socialno varstvene storitve iz prvega odstavka 83. člena ZZUOOP zahtevke za izplačilo sredstev iz proračuna Republike Slovenije vložijo najpozneje do 20. januarja 2022.
KONČNA DOLOČBA 
4. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0072-20/2020
Ljubljana, dne 23. decembra 2020
EVA 2020-2611-0066
Janez Cigler Kralj 
minister 
za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti