Uradni list

Številka 119
Uradni list RS, št. 119/2020 z dne 7. 9. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 119/2020 z dne 7. 9. 2020

Kazalo

2197. Odlok o ustanovitvi komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin, stran 4976.

  
Na podlagi drugega odstavka 15. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 12/06, 38/10 – ZUKN, 57/11), 16. člena Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 36/12, 44/16) in 16. člena Statuta Občine Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 31/17) je Občinski svet Občine Kranjska Gora na 11. redni seji dne 26. 8. 2020 sprejel
O D L O K 
o ustanovitvi komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin 
1. člen 
Odlok ureja ustanovitev, organizacijo, način dela ter dolžnosti in pravice Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin in določa organ, ki opravlja zanjo administrativno strokovna opravila.
2. člen 
Komisija za varstvo uporabnikov javnih dobrin se ustanovi kot organ varstva pravic uporabnikov javnih dobrin, ki se zagotavljajo z izvajanjem obveznih in izbirnih lokalnih gospodarskih služb v Občini Kranjska Gora za naslednja področja:
– oskrba s pitno vodo,
– odvajanje in čiščenje komunalne in odpadne padavinske vode,
– zbiranje in prevoz komunalnih odpadkov,
– obdelava mešanih komunalnih odpadkov,
– odlaganje ostankov predelave in odstranjevanje komunalnih odpadkov,
– urejanje in čiščenje javnih površin,
– vzdrževanje občinskih javnih cest,
– pomoč, oskrba in namestitev zapuščenih živali v zavetišče,
– upravljanje s pokopališči, urejanje in vzdrževanje pokopališč in pogrebne storitve,
– oskrba z energetskimi plini iz omrežja in oskrba s toplotno energijo,
– vzdrževanje prometnih površin, objektov in naprav na, ob ali nad vozišči državnih cest, ki so namenjene urejanju prometne ureditve oziroma varnemu odvijanju prometa skozi naselje,
– varstvo pred požarom.
3. člen 
Komisija za varstvo uporabnikov javnih dobrin ima pet članov, ki so predlagani s strani uporabnikov – občanov.
Predloge zbere Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki poda predlog občinskemu svetu. Komisijo za varstvo uporabnikov javnih dobrin imenuje občinski svet.
Komisija za varstvo uporabnikov javnih dobrin na prvi seji izmed sebe izbere predsednika in namestnika predsednika, ki nadomešča predsednika v primeru njegove odsotnosti.
4. člen 
Komisija za varstvo uporabnikov javnih dobrin dela na sejah, ki jih sklicuje predsednik, v primeru njegove odsotnosti pa njegov namestnik.
Za sklicevanje sej, vodenje in odločanje na sejah se smiselno uporabljajo določbe Poslovnika Občinskega sveta, ki se nanašajo na komisije in odbore občinskega sveta.
Gradivo za seje Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin mora biti poslano članom tako, da ga prejmejo vsaj tri dni pred sejo, razen v izjemnih primerih.
5. člen 
Administrativno strokovna opravila za Komisijo za varstvo uporabnikov javnih dobrin zagotavlja Služba za gospodarske javne službe in investicije Občine Kranjska Gora.
6. člen 
Komisija za varstvo uporabnikov javnih dobrin opravlja naslednje naloge:
– usklajuje, varuje in zastopa interese uporabnikov javnih dobrin in daje županu ter občinskemu svetu pripombe in predloge v zvezi z izvajanjem gospodarskih javnih služb z namenom, da le-ti sprejmejo potrebne ukrepe za zagotavljanje varstva uporabnikov javnih dobrin,
– zastopa interese uporabnikov javnih dobrin v zvezi z načrtovanjem in financiranjem gospodarskih javnih služb in s tem povezanih objektov in naprav v razmerju do pristojnih organov Občine Kranjska Gora,
– usklajuje interese uporabnikov javnih dobrin v zvezi z organiziranjem in izvajanjem dejavnosti javnih služb,
– zastopa interese uporabnikov javnih dobrin, opozarja na pomanjkljivosti in predlaga izboljšave na področju zagotavljanja javnih dobrin,
– opravlja druge naloge v skladu z zakoni in akti občine.
7. člen 
Župan in občinski svet sta dolžna obravnavati pisne predloge in pripombe, poročila in priporočila Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin in jo o svojih stališčih in ukrepih pisno seznaniti.
8. člen 
Delo Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin je javno.
Javnost se lahko omeji ali izključi, če to zahtevajo razlogi za varovanje osebnih podatkov, dokumentov in gradiv, ki vsebujejo podatke, ki so v skladu z zakonom, drugim predpisom ali splošnim aktom občine zaupne narave oziroma državna, vojaška ali uradna tajnost.
9. člen 
Mandat članov Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin preneha s potekom mandata članov občinskega sveta.
10. člen 
Odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati dan po objavi.
Št. 007-2/2020-1
Kranjska Gora, dne 26. avgusta 2020
Župan 
Občine Kranjska Gora 
Janez Hrovat 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti