Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2020 z dne 14. 2. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2020 z dne 14. 2. 2020

Kazalo

266. Sklep o začetku priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko naselje Vranjek (EUP SG-68), stran 857.

  
Na podlagi 119. in 110. člena Zakona o urejanju prostora – ZUreP-2 (Uradni list RS, št. 61/17) ter na osnovi 16. člena Statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 87/15 – uradno prečiščeno besedilo – Statut MOSG-UPB-2) je župan Mestne občine Slovenj Gradec sprejel
S K L E P 
o začetku priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko naselje Vranjek (EUP SG-68)
1. člen 
(splošno) 
S tem sklepom se začne postopek priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko naselje Vranjek (EUP SG-68) določenega z Občinskim prostorskim načrtom Mestne občine Slovenj Gradec (v nadaljevanju OPN MOSG) z oznako SG-68 (v nadaljnjem besedilu OPPN) ter potrdijo izhodišča za pripravo OPPN.
2. člen 
(ocena stanja in razlogi za pripravo) 
Območje obravnave vključuje proste nepozidane površine med lokalno cesto na zahodu in severu, travnikom na jugu ter obstoječo stanovanjsko zazidavo na vzhodu.
Razloge za pripravo OPPN predstavlja potreba po celoviti ureditvi območja in izgradnji komunalne infrastrukture ter sprejetju izvedbenih pogojev, ki bodo podlaga za gradnjo individualnih stanovanjskih objektov na tem območju.
Pobudo za izdelavo OPPN je podal Vinko Vranjek in Veronika Grobelnik, Šmartno pri Slovenj Gradcu 136, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu.
Pravna podlaga: Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2) (Uradni list RS, št. 61/17) in podzakonski predpisi; Odlok o Občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 65/17).
3. člen 
(okvirno ureditveno območje) 
Območje OPPN zajema zemljišča znotraj enote urejanja prostora z oznako SG-68. Meri ca. 1,6 ha in vključuje zemljišča ali dele zemljišč z naslednjimi parcelnimi številkami:
– 999/1, k.o. Šmartno pri Slovenj Gradcu.
Med postopkom se lahko meja ureditvenega območja OPPN SG-68 tudi spremeni in dopolni, če je sprememba smiselna in bistveno ne spreminja vsebine tega sklepa.
4. člen 
(način pridobitve strokovnih rešitev) 
Strokovne podlage se izdelajo na osnovi obstoječe veljavne prostorske dokumentacije OPN Mestne občine Slovenj Gradec, projektne naloge, analize prostora, ter ob upoštevanju programskih izhodišč.
OPPN se po vsebini, obliki in načinu pripravi skladno z določili veljavne prostorske zakonodaje. Pri izdelavi strokovnih podlag in OPPN je potrebno upoštevati vse predhodno izdelane strokovne podlage in druga gradiva s področja prostorskega razvoja, varstva okolja in ohranjanja narave.
5. člen 
(postopek priprave in sprejetja OPPN) 
Postopek priprave in sprejetja OPPN se vodi po rednem postopku, v skladu z Zakonom o urejanju prostora ZUreP-2 (Uradni list RS, št. 61/17).
6. člen 
(roki za pripravo OPPN) 
Okvirni roki posameznih faz v postopku priprave OPPN:
– priprava izhodišč za pripravo OPPN (september 2019)
– priprava sklepa o pripravi OPPN, dodelitev identifikacijske številke prostorskega akta in javna objava sklepa ter izhodišč v uradnem glasilu (september 2019)
– pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora (v nadaljnjem besedilu NUP) o verjetnosti pomembnejših vplivov OPPN na okolje ter pridobitev odločbe o potrebnosti izdelave celovite presoje vplivov na okolje (v nadaljevanju CPVO) ter pridobitev konkretnih smernic NUP (30 dni)
– priprava osnutka OPPN (20 dni) in okoljskega poročila (v nadaljnjem besedilu OP) v primeru postopka CPVO
– javna objava osnutka in OP (v primeru postopka CPVO) in pridobivanje mnenj NUP
– priprava dopolnjenega osnutka OPPN (20 dni)
– javna objava in javna razgrnitev dopolnjenega osnutka OPPN in dopolnjenega OP (v primeru postopka CPVO) in javna obravnava (30 dni)
– priprava stališč do morebitnih pripomb in predlogov ter objava stališč na krajevno običajen način (30 dni)
– priprava predloga OPPN in dopolnjenega OP (v primeru postopka CPVO) (30 dni)
– javna objava predloga OPPN in dopolnjenega OP (v primeru postopka CPVO)
– pridobitev mnenj NUP (30 dni)
– sprejem usklajenega predloga odloka o OPPN na občinskem svetu
– posredovanje sprejetega odloka o OPPN ministrstvu
– javna objava odloka.
Navedeni roki za priprave posameznih faz se lahko zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev v postopku spremenijo.
7. člen 
(nosilci urejanja prostora) 
V postopku priprave OPPN sodelujejo naslednji nosilci urejanja prostora:
– RS, Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za strateško presojo vplivov na okolje, Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana (za CPVO),
– RS, Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana,
– RS, Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana (za področje rabe in upravljanja z vodami),
– Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Direktorat za kmetijstvo, Sektor za urejanje kmetijskega prostora in zemljiške operacije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana,
– Zavod RS za varstvo narave, OE Maribor, Podbreška cesta 20 A, 2000 Maribor,
– Elektro Celje, za PE Slovenj Gradec, Vrunčeva 2a, 3000 Celje,
– Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec, Pameče 177 A, 2380 Slovenj Gradec,
– Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska 5, Slovenj Gradec,
– Ministrstvo za kulturo, Direktorat za kulturno dediščino, Maistrova 10, 1000 Ljubljana,
– Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana,
– Telekom Slovenije d.d., Titova c. 38, 2000 Maribor.
V postopek se lahko vključijo tudi drugi nosilci urejanja prostora, če se izkaže, da ureditve posegajo v njihovo delovno področje.
8. člen 
(vključevanje javnosti) 
Javnost se seznani s sklepom o pripravi SD OPPN z objavo v Uradnem listu Republike Slovenije in z objavo sklepa in izhodišč za pripravo OPPN na spletni strani Mestne Občine Slovenj Gradec.
Javnost se seznani z načrtovanimi rešitvami v dopolnjenem osnutku OPPN v času javne razgrnitve, ki traja 30 dni. OPPN se predstavi in obravnava na javni obravnavi. V času javne razgrnitve in javne obravnave lahko javnost poda pripombe na načrtovane ureditve. Pripombe bodo preučene in stališča do pripomb bodo javno objavljena na spletni strani Mestne Občine Slovenj Gradec.
9. člen 
(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave akta) 
Izdelavo OPPN in vseh morebitnih strokovnih podlag ter idejnih zasnov, ki jih bodo zahtevali nosilci urejanja prostora, vključno z vsemi potrebnimi podlagami v okviru postopka CPVO (v kolikor bo CPVO potrebna), bo financiral pobudnik.
10. člen 
(začetek veljavnosti sklepa) 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh Mestne občine Slovenj Gradec ter začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-0024/2018
Slovenj Gradec, dne 12. septembra 2019
Župan 
Mestne občine Slovenj Gradec 
Tilen Klugler 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti