Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2020 z dne 14. 2. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2020 z dne 14. 2. 2020

Kazalo

258. Odlok o imenovanju ulic, poti, trga in parka ter o spremembah potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana, stran 841.

  
Na podlagi 21. člena Zakona o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb (Uradni list RS, št. 25/08, v nadaljevanju ZDOIONUS) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 24/16, uradno prečiščeno besedilo) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 11. seji dne 3. 2. 2020 sprejel
O D L O K 
o imenovanju ulic, poti, trga in parka ter o spremembah potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana 
1. člen 
Na območju Mestne občine Ljubljana se spremenijo poteki ulic:
1. Rjava cesta
Cesta poteka od križišča ulic Polje, cesta I, Polje, cesta III, Polje, cesta V in Polje, cesta VI v smeri severovzhoda do Zadobrovške ceste.
2. Polje, cesta VIII
Ulica se odcepi desno od ulice Polje, cesta VI za stavbo Polje, cesta VI 8 in poteka 80 m vzhodno, kjer se slepo konča.
3. Polje
Ulica se odcepi levo od Zaloške ceste pred stavbo Polje 356, poteka proti severu, kjer se pred železniško progo slepo konča.
2. člen 
Na območju Mestne občine Ljubljana se imenujejo tri ulice:
1. Ulica Vida Khisla
Ulica se po 200 m od začetka Kanonijeve ceste od te odcepi desno, poteka proti vzhodu preko avtoceste A1, kjer zavije jugovzhodno in se v križišču ulic Polje, cesta I, Polje, cesta III, Polje, cesta V, Polje, cesta VI in Rjave ceste konča.
2. Ulica Miroslava Kokolja
Ulica se odcepi levo od Zaloške ceste pred stavbo Zaloška cesta 168a, kjer v ostrem ovinku zavije levo ter poteka proti severozahodu, nato pred avtocesto A1 zavije v obliki črke U proti severovzhodu in se v križišču ulic Polje, cesta I, Polje, cesta III, Polje, cesta V, Polje, cesta VI in Rjave ceste konča.
3. Pot k izviru
Ulica se 90 m za stavbo Chengdujska cesta 1 od te odcepi levo, poteka proti severovzhodu, kjer se pred cestnim nasipom slepo konča.
3. člen 
Na območju Mestne občine Ljubljana se imenujejo park, trg in pot:
1. Park Lidije Andolšek Jeras
Park obsega zeleno površino trikotne oblike in meji na stavbo Medicinske fakultete, stavbo stare porodnišnice in Šlajmarjevo ulico.
2. Trg Franceta Štiglica
Trg obsega urbano površino med stanovanjskim blokom na Slovenski cesti 55 in hišami na Kersnikovi ulici številka 4, 6, 10. Na jugu je omejen s slepo fasado Knjižnice Otona Župančiča, na severu z Dvorakovo ulico.
3. Lutkarska pot
Pot se začne pred tunelom pod Ljubljanskim gradom, poteka po stopnicah za stavbo Lutkovnega gledališča, preide v stopničasto stezo, ki seka pešpot Stolba, poteka po severovzhodni strani grajskega pobočja mimo pešpoti Ovinki Streliška do Ljubljanskega gradu.
4. člen 
Območna geodetska uprava Ljubljana na podlagi tega odloka in ZDOIONUS izvede nastale spremembe in jih evidentira v registru prostorskih enot.
Evidenca v register prostorskih enot se ne izvede za imenovanja iz 3. člena tega odloka.
Hišne številke stavb, kjer se izvede preštevilčenje po tem odloku določa pristojni upravni organ republiške geodetske uprave.
5. člen 
Mestna občina Ljubljana zagotovi finančna sredstva za izvedbo s tem odlokom določenih sprememb, za napisne table ulic, trga in parka ter hišnih številk. Fizične osebe, ki imajo na območju sprememb prijavljeno stalno ali začasno bivališče ter pravne osebe zasebnega in javnega prava, ki imajo na teh območjih sedež, zagotovijo sredstva za kritje stroškov zamenjave osebnih dokumentov oziroma listin v zvezi s poslovanjem.
6. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 90006-17/2019-13
Ljubljana, dne 3. februarja 2020
Župan 
Mestne občine Ljubljana 
Zoran Janković 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti