Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/2018 z dne 9. 11. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/2018 z dne 9. 11. 2018

Kazalo

3505. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja ČR-6 v Črenšovcih, stran 11036.

  
Na podlagi 123. člena v navezavi s 119. in 110. členom Zakona o urejanju prostora (ZUreP-2) (Uradni list RS, št. 61/17) ter na podlagi 38. člena Statuta Občine Črenšovci (Uradni list RS, št. 58/10 in 62/16) je župan Občine Črenšovci sprejel
S K L E P 
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za enoto urejanja ČR-6 v Črenšovcih 
1. člen 
S tem sklepom se začne priprava sprememb in dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta za enoto urejanja ČR-6, ki je območje gospodarske cone v Črenšovcih (v nadaljnjem besedilu: SD OPPN). Sklep potrjuje izhodišča za pripravo SD OPPN in določa območje in predmet načrtovanja, način pridobitve strokovnih rešitev, vrsto postopka, roke za pripravo, udeležence v postopku, način vključevanja javnosti in seznam podatkov in strokovnih podlag ter obveznosti udeležencev pri urejanju prostora glede njihovega zagotavljanja.
2. člen 
(potrditev izhodišč za pripravo sprememb in dopolnitev OPPN) 
S tem sklepom potrjujem izhodišča za pripravo OPPN, ki so priloga temu sklepu.
3. člen 
(območje in predmet načrtovanja) 
(1) Območje urejanja SD OPPN je enako, kot je bilo določeno z OPPN.
(2) Predmet načrtovanja SD OPPN je sprememba parcelacije na območju OPPN. Skladno z novo parcelacijo se spremenijo tudi načrtovani odmiki od meje parcele in dopolnijo ali spremenijo drugi izvedbeni pogoji.
4. člen 
(način pridobitve strokovnih rešitev) 
(1) SD OPPN se bodo izdelale na podlagi obstoječih strokovnih podlag, ki so bile izdelane v postopku priprave OPPN. Izdelovalec je dolžan uporabiti tudi strokovne podlage nosilcev urejanja prostora, če bo tako določeno v prvih mnenjih za pripravo SD OPPN.
(2) Pobude za spremembe in dopolnitve OPPN se bodo analizirale, preučila se bo njihova skladnost z nadrejenimi prostorskimi akti in veljavnimi omejitvami v prostoru. V primeru, da se pri analizi razvojnih potreb ugotovi, da je potrebno izdelati dopolnilne strokovne podlage, se le-te izdelajo v skladu s predpisi.
5. člen 
(vrsta postopka) 
Spremembe in dopolnitve OPPN se pripravijo po rednem postopku priprave OPPN v skladu s 123. členom v navezavi na 118. in 119. člen Zakona o urejanju prostora (ZUreP-2) (Uradni list RS, št. 61/17).
6. člen 
(roki za pripravo SD OPPN) 
Roki posameznih faz v postopku priprave SD OPPN so naslednji:
Faza postopka
Rok
1. faza:
izhodišča in sklep o pripravi SD OPPN, odločitev o CPVO, smernice NUP
30 dni
2. faza:
osnutek SD OPPN
15 dni
3. faza:
prva mnenja nosilcev urejanja prostora (NUP)
30 dni
4. faza:
dopolnjeni osnutek SD OPPN
15 dni
5. faza:
javna razgrnitev in obravnava
30 dni
6. faza:
stališča do pripomb in predlogov javnosti
15 dni
7. faza:
predlog SD OPPN
15 dni
8. faza:
druga mnenja nosilcev urejanja prostora (NUP) na predlog SD OPPN
30 dni
9. faza:
usklajen predlog SD OPPN
15 dni
10. faza:
sprejem odloka o SD OPPN 
na občinskem svetu
na seji OS
Zapisani roki so okvirni in se lahko zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev akterjev v postopku tudi spremenijo.
7. člen 
(nosilci urejanja prostora) 
(1) Pristojni državni in lokalni nosilci urejanja prostora so:
1. Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana;
2. Elektro Maribor d.d., Vetrinjska ulica 2, 2000 Maribor;
3. Občina Črenšovci, Prekmurske čete 20, 9232 Črenšovci;
4. Telekom d.d., Bakovska ulica 27, 9000 Murska Sobota;
5. Telemach d.o.o., Lendavska ulica 29, 9000 Murska Sobota.
(2) Če se v postopku priprave SD OPPN ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se jih v postopek vključi naknadno.
8. člen 
(načrt vključevanja javnosti) 
(1) Javnost se seznani s sklepom o pripravi SD OPPN z objavo v Uradnem listu Republike Slovenije in z objavo sklepa in izhodišč za pripravo OPPN na spletni strani Občine Črenšovci.
(2) Javnost se seznani z načrtovanimi rešitvami v dopolnjenem osnutku SD OPPN v času javne razgrnitve, ki traja 30 dni. SD OPPN se predstavijo in obravnavajo na javni obravnavi. V času javne razgrnitve in javne obravnave lahko javnost poda pripombe na načrtovane ureditve. Pripombe bodo preučene in stališča do pripomb bodo javno objavljena na spletni strani Občine Črenšovci.
9. člen 
(podatki in strokovne podlage in obveznosti udeležencev urejanja prostora) 
(1) Podatke za pripravo SD OPPN posreduje delno Občina Črenšovci, delno pa jih pridobi izbrani pooblaščeni načrtovalec iz javno dostopnih evidenc.
(2) Pripravo vseh strokovnih podlag za izdelavo in sprejem SD OPPN financira Občina Črenšovci iz svojih proračunskih sredstev.
10. člen 
(začetek veljavnosti sklepa) 
Ta sklep se javno objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in skupaj z izhodišči za načrtovanje SD OPPN v prostorskem informacijskem sistemu, na uradni spletni strani Občine Črenšovci.
Št. Ž-107/2018
Črenšovci, dne 29. oktobra 2018
Župan 
Občine Črenšovci 
Anton Törnar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti