Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2018 z dne 30. 10. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2018 z dne 30. 10. 2018

Kazalo

3420. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za stanovanjsko naselje Gutenek, Dobrna, stran 10633.

  
Na podlagi 12. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr., 58/03 – ZZK-1, 33/07 – ZPNačrt, 108/09 – ZGO-1C in 80/10 – ZUPUDPP) in 15. člena Statuta Občine Dobrna (Uradni list RS, št. 55/17) je Občinski svet Občine Dobrna na 25. redni seji dne 16. 10. 2018 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za stanovanjsko naselje Gutenek, Dobrna 
1. člen 
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve Odloka o občinskem lokacijskem načrtu Gutenek (Odlok o občinskem lokacijskem načrtu za stanovanjsko naselje Gutenek, Dobrna, Uradni list RS, št. 39/06, 99/06, 64/08), št. projekta U369, Občinski lokacijski načrt Gutenek, ki ga je izdelalo projektivno podjetje Igre d.o.o. iz Maribora; v nadaljevanju: Odlok o LN Gutenek.
2. člen 
V 4. členu Odloka o LN Gutenek se četrti odstavek nadomesti z novim četrtim odstavkom, ki se glasi:
»Faktor zazidanosti – FZ (razmerje med tlorisnim gabaritom vseh objektov na parceli in velikostjo parcele) ne sme presegati 0,3. Faktor izrabe zemljišča – FI (razmerje med bruto etažno površino objekta in velikostjo parcele) ne sme presegati 0,6.«
3. člen 
Za 7. členom Odloka o LN Gutenek, se doda nov 7.a člen, ki se glasi:
»Gradnja nezahtevnih in enostavnih objektov:
– Na območju lokacijskega načrta je dovoljena postavitev in gradnja nezahtevnih in enostavnih objektov v skladu z zakonskimi določili.
– Nezahtevni in enostavni objekti ne smejo imeti samostojnih priključkov na objekte gospodarske javne infrastrukture, pač pa so lahko priključeni le na obstoječe priključke.
Odmiki pri gradnji nezahtevnih in enostavnih objektov:
– Nezahtevni in enostavni objekti morajo biti od meje sosednjih parcel, na katere mejijo, odmaknjeni najmanj 2,00 m. Odmik je lahko tudi manjši ob pisnem soglasju lastnika sosednje parcele.
– Nezahtevni in enostavni objekti morajo biti odmaknjeni od javne ceste in drugih javnih površin najmanj 4,00 m. Če so odmiki manjši od 4,00 m, mora s tem soglašati pristojni upravljavec.
– Odmik ograje, škarpe ali podpornega zidu od meje sosednje parcele mora biti oddaljen najmanj 0,50 m, če se z gradnjo ne posega na sosednjo parcelo. Odmik je lahko tudi manjši ob pisnem soglasju lastnika sosednje parcele.
– Preveritev ali so izpolnjene zahteve glede odmika od sosednje parcele, se opravi tako, da se kot odmik šteje najkrajša razdalja med točko objekta, ki se najbolj približa parcelni meji in parcelno mejo.
Arhitekturno oblikovanje nezahtevnih in enostavnih objektov:
– Naklon strehe, kritina in smer slemena nezahtevnih in enostavnih objektov morajo biti enaki naklonu strehe, kritini in smeri slemena stanovanjskega objekta na isti parceli.
– V primerih ko naklona streh, kritine in smeri slemena ni mogoče uskladiti z obstoječim stanovanjskim objektom je dopustna ravna izvedba strehe z robnim horizontalnim vencem.
– Barvni ton fasade nezahtevnih in enostavnih objektov mora biti enak kot pri stanovanjskem objektu na isti parceli ali delom njegove fasade.«
4. člen 
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati osmi dan po objavi.
Št. 350-0005/2018-8(6)
Dobrna, dne 16. oktobra 2018
Župan 
Občine Dobrna 
Martin Brecl l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti