Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2018 z dne 4. 7. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2018 z dne 4. 7. 2018

Kazalo

2323. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica v letu 2018, stran 7495.

  
Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12 in 18/17) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08 in 24/12) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 21. junija 2018 sprejel
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2018:
NAGRADO FRANCETA BEVKAprejme:
– SERGIJ PELHAN iz Nove Gorice, za življenjsko delo na področju kulture.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO NOVA GORICA, ob 70. letnici delovanja društva, ki prostovoljno, vestno, zagnano in z veliko mero odgovornosti opravlja naloge zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah.
– SLOVENSKI CENTER ZA GLASBENO VZGOJO EMIL KOMEL iz Gorice, Italija, za dosežke na glasbenem področju in za poglabljanje multikulturnosti med gojenci in učiteljskim zborom, ki prihajajo z obeh strani meje.
– MN DANCE COMPANY – Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia, za izredne plesne dosežke, izobraževalno in povezovalno dejavnost, ki s kvaliteto izstopa iz novogoriškega kulturnega dogajanja.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– VISLAVA UŠAJ iz Nove Gorice, za dolgoletno prostovoljsko delo v Rdečem križu Nova Gorica, kjer je s svojo zagnanostjo, skrbjo za sočloveka in širjenjem humanitarnih načel pomagala velikemu številu pomoči potrebnim in veliko prispevala k zmanjševanju osamljenosti in socialne izključenosti starejših.
– VDC NOVA GORICA, za dolgoletno uspešno zagotavljanje storitve rehabilitacije, zdravstvene in bolnišnične nege, institucionalnega varstva za odrasle osebe z motnjo v razvoju in po pridobljenih možganskih poškodbah ter okvarah gibalnega aparata.
– IVAN SAKSIDA iz Zalošč, za dolgoletno dokumentarno filmsko dejavnost, ki presega lokalne okvire.
– GOSTINSTVO FURLAN, PATRICIJA FURLAN, s.p. iz Branika, za prispevek k dvigu prepoznavnosti goriške kulinarike in Nove Gorice kot turistične destinacije v lokalnem in mednarodnem okolju in za delovanje v obrtno-podjetniški zbornici.
– MILENA PRINČIČ iz Šempetra pri Gorici, za dolgoletno delo na področju glasbene pedagogike in za dosežene uspehe.
2. 
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2018-23
Nova Gorica, dne 21. junija 2018
Župan 
Mestne občine Nova Gorica 
Matej Arčon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti