Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017

Kazalo

Št. 430-8/2017 Ob-1459/17, Stran 452
Občina Postojna, Ljubljanska cesta 4, 6230 Postojna, na podlagi Odloka o koncesijah na področju javnih služb vzdrževanja, urejanja in čiščenja javnih površin v Občini Postojna (Uradni list RS, št. 53/09, 18/14) objavlja
podelitev koncesije 
za opravljanje obvezne gospodarske javne službe vzdrževanje občinskih javnih cest (lokalnih cest in javnih poti) na območju občine Postojna 
Predmet javnega naročila je izvajanje obvezne gospodarske javne službe, in sicer vzdrževanje občinskih javnih cest (lokalnih cest in javnih poti) na območju občine Postojna, ki obsega 1. izvajanje pregledniške službe, 2. redno vzdrževanje – čiščenje in popravila prometnih površin ter pripadajočih varstvenih pasov, 3. vzdrževanje vertikalne cestno-prometne signalizacije, 4. zimska služba, 5. vzdrževanje cestnih objektov, 6. vzdrževanje brežin, vegetacije in zagotavljanje preglednosti, 7. košnja ob cestišču in odstranjevanje plevela, 8. intervencijski ukrepi, 9. opravila, ki so zakonsko vezana na varstvo in varnost teh cest.
Izraz ponudnik pomeni isto kot kandidat.
Koncesija se bo pričela izvajati po podpisu pogodbe z izbranim koncesionarjem za obdobje 10 let. Razmerje javno-zasebnega partnerstva se bo pričelo izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe, skladno z določbami le-te.
Koncesionar bo izbran na podlagi odprtega postopka skladno s 40. členom Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15).
Merilo za izbiro najugodnejše ponudbe je ekonomsko najugodnejša ponudba za predmet tega javnega naročila, ki se določi na podlagi naslednjih meril:
1. Ponudbena cena brez DDV – 80 točk
2. Pozitivne reference – 15 točk
3. Zagotavljanje kakovosti poslovanja – 5 točk.
Zahteve glede vsebine in oblike ponudb ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
Ponudniki morajo predložiti dokumentacijo skladno z zahtevami razpisne dokumentacije naročnika, ki je objavljena na spletni strani Občine Postojna.
Ponudba, vsa korespondenca in dokumenti v zvezi s ponudbo morajo biti napisani v slovenskem jeziku.
Ponudbo lahko predloži tudi skupina ponudnikov.
V primeru ponudbe skupine ponudnikov mora le-ta predložiti ustrezen akt o skupni izvedbi naročila (na primer pogodbe o sodelovanju). Akt o skupni izvedbi naročila mora minimalno vsebovati naslednje določbe:
– pooblastilo vodilnemu ponudniku;
– neomejena solidarna odgovornost vseh ponudnikov;
– deleži ponudnikov v  % in področje dela, ki ga bodo izvedli;
– način plačila preko vodilnega ponudnika;
– rok trajanja akta ter določila v primeru izstopa ponudnika.
Ponudnik oziroma v primeru skupine ponudnikov vodilni ponudnik ali drugi ponudnik v ponudbi skupine ponudnikov mora skupaj s ponudbo dostaviti tudi garancijo za resnost ponudbe v višini 10.000 EUR na obrazcu, ki je sestavni del obrazcev – Obrazec 3.5: Garancija za resnost ponudbe ali na drugem obrazcu, ki izpolnjuje vse bistvene zahteve v tem pogledu. Predložena garancija ne sme vsebinsko odstopati od vzorca iz razpisne dokumentacije in ne sme vsebovati dodatnih pogojev za izplačilo, krajših rokov, kot jih določi koncedent, nižjega zneska zavarovanja, kot ga določi koncedent ali spremembe krajevne pristojnosti za reševanje sporov med upravičencem in banko.
Razpisna dokumentacije je na voljo brezplačno v elektronski obliki na spletni strani http://www.postojna.si/objave-razpisi-in-objave/javni-razpisi/
Ponudba mora biti predložena najkasneje do 5. 4. 2017, do vključno 10. ure po krajevnem času, na naslovu koncedenta Občina Postojna, Ljubljanska cesta 4, 6230 Postojna.
Odpiranje ponudb bo javno, dne 5. 4. 2017, ob 11.30 po lokalnem času, v sejni sobi Kulturnega doma Postojna, Prešernova ulica 1, vhod s Prešernove ulice, 6230 Postojna.
Koncedent bo sprejel odločitev najpozneje v roku 90 dni od roka za predložitev ponudb, ko bo ponudnike z upravno odločbo obvestil o izidu javnega razpisa.
Za kakršna koli pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo mora ponudnik zastaviti vprašanje na Portalu javnih naročil http://www.enarocanje.si/.
Dodatna pojasnila bodo posredovana na Portalu javnih naročil najpozneje šest dni pred rokom za prejem ponudb, pod pogojem, da je bila zahteva za pojasnilo posredovana pravočasno.
Vse ostale dodatne informacije so ponudnikom dostopne v razpisni dokumentaciji, ki je objavljena na spletni strani http://www.postojna.si/objave-razpisi-in-objave/javni-razpisi/
Občina Postojna 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti