Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017

Kazalo

Ob-1475/17, Stran 413
Javni razpis 
za podelitev koncesije za izvedbo projekta »Energetska sanacija javnih objektov Mestne občine Celje« 
1. Povabilo k oddaji prijave
Mestna občina Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje, na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljevanju: ZJZP) ter Odloka o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 78/16; v nadaljevanju: Odlok) objavlja povabilo k oddaji prijave v postopku javnega razpisa za podelitev koncesije za izvedbo projekta »Energetska sanacija javnih objektov Mestne občine Celje«.
Prijavitelje vljudno vabimo k oddaji prijave, ki mora biti v celoti pripravljena v skladu s predmetno razpisno dokumentacijo, ki je brezplačno dostopna na spletni strani: http://moc.celje.si/.
2. Splošne informacije o javnem razpisu
Koncedent: Mestna občina Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje
Ime javnega razpisa: »Energetska sanacija javnih objektov Mestne občine Celje«
Številka javnega razpisa: 360-3/2017
Podatki o koncesijskem aktu: Koncesijski akt za izvedbo projekta »Energetska sanacija javnih objektov Mestne občine Celje« je Odlok.
Predmet koncesije: Predmet koncesije je izvajanje storitev energetskega pogodbeništva po načelu pogodbenega zagotavljanja prihrankov energije v objektih, ki so v (so)lasti Mestne občine Celje, in ki so navedeni v nadaljevanju predmetnega poglavja.
Območje izvajanja koncesije: Območje izvajanja koncesije predvidoma obsega sledeče objekte1:
1Objekti so navedeni po padajoči prioritetni lestvici glede na okvirne prioritete koncedenta, pri čemer pa z navedeno razvrstitvijo koncedent v nobeni točki ne prejudicira končne rešitve.
1. Celjski dom
2. OŠ Hudinja
3. Vrtec Zarja, enota Živ žav
4. Vrtec Zarja, enota Iskrica
5. Vrtec Anice Černejeve, enota Mavrica
6. IV. OŠ Celje
7. Vrtec Tončke Čečeve, enota Center
8. I. OŠ Celje, dislocirana enota
9. OŠ Glazija
10. II. OŠ Celje
11. Vrtec Tončke Čečeve, enota Gaberje »Vila«
12. Poslovni prostori Kocenova 4-8, Celje
13. Vrtec Zarja, enota Ringa raja
14. Poslovni prostori na Kidričevi ulici 3
15. Poslovni prostori na Mariborski cesti 7
16. Glasbena šola Celje
17. Slovensko Ljudsko Gledališče Celje
18. Zavod CMLC
19. Muzej novejše zgodovine Celje
20. I. OŠ Celje, glavna enota
21. OŠ Frana Roša
22. Nogometni stadion Arena Petrol
23. Dvorana Zlatorog
24. Drsališče
25. ZD Celje
Koncedent lahko do oddaje končnih ponudb nabor objektov in/ali ukrepov, ki bodo vključeni v projekt, zmanjša, v kolikor se za posamezen objekt izkaže, da je njegova vključitev v projekt negospodarna, ali v kolikor bi pridobljene smernice soglasodajalcev ali pogoji upravljavcev izvedbo energetske sanacije posameznega objekta ali ukrepa toliko podražili, ali bi usklajevanje s pogoji v tolikšni meri oviralo izvedbo tega dela projekta, da bi to lahko ogrozilo uspešno izvedbo celotnega projekta.
Trajanje koncesije: Koncesija se podeli za največ 15 let. Razmerje javno-zasebnega partnerstva se bo pričelo izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe, skladno z določbami le-te.
Razdelitev na sklope: Javni razpis ni razdeljen na sklope.
Operacija je sofinancirana v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.1 »Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabo obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami in stanovanjskemu sektorju«, specifičnega cilja 4.1.1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.
3. Zahteve glede vsebine prijave ter kraj in rok za predložitev prijav
Zahteve glede vsebine in oblike prijav ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
Končni rok za prejem prijav je 10. 4. 2017 do 10. ure.
Prijave morajo do zgoraj navedenega roka prispeti na naslov Mestna občina Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje. Prijave morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča občine prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozno prejete (prejemna teorija).
Javno odpiranje prijav bo potekalo na naslovu Mestna občina Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje, dne 10. 4. 2017 ob 13. uri.
4. Skupna prijava in nastopanje s podizvajalci: skladno z 38. členom ZJZP se na javni razpis lahko prijavi skupina prijaviteljev (skupna prijava), pri čemer prijavo odda vodilni partner. Prijavitelj lahko v okviru prijave skladno s 74. členom ZJZP nominira poljubno število podizvajalcev. Podrobnejše določbe glede predložitve skupne prijave oziroma nominacije podizvajalcev so navedene v razpisni dokumentaciji.
5. Pogoji: pogoji, ki jih morajo vlagatelji izpolnjevati, in zahtevana dokazila o njihovem izpolnjevanju, so podana v razpisni dokumentaciji.
6. Merila
Merila za izbor najugodnejše končne ponudbe so zlasti:
– obseg ponujenih ukrepov,
– višina prihrankov,
– udeležba na prihrankih,
– višina investicije.
Merila so ob upoštevanju drugega odstavka 50. člena ZJZP navedena v padajočem zaporedju njihove pomembnosti. Podrobnejša vsebina meril in ponderiranje, bo opredeljeno v razpisnih dokumentacijah za fazo dialoga in ponudbeno fazo.
7. Postopek izbire izvajalca
Koncedent bo postopek izbire izvajalca izvajal ob upoštevanju določb III. dela ZJZP po postopku konkurenčnega dialoga skladno s 46. členom ZJZP.
O izidu javnega razpisa bodo prijavitelji obveščeni predvidoma do 30. 7. 2017.
Podrobnejše določbe glede postopka izbire izvajalca so podane v razpisni dokumentaciji.
8. Vprašanja: prijavitelji lahko zastavijo vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa preko elektronske pošte GlavnaPisarnaMoc@celje.si, s pripisom za zadevo 360-3/2017. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z javnim razpisom je 27. 3. 2017 do 10. ure. Pojasnila, navezujoča se na zastavljena vprašanja, bodo podana v čim krajšem času, najkasneje šest dni pred rokom za prejem prijav in bodo objavljena na spletni strani občine.
Mestna občina Celje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti