Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2017 z dne 20. 1. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2017 z dne 20. 1. 2017

Kazalo

Št. 671-0001/2017 Ob-1060/17, Stran 112
Na podlagi 10. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 97/01 – ZSDP in 15/03 – ZOPA), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011 in 3/13), Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Občini Sevnica (Uradni list RS, št. 1/17) in Letnega programa športa v Občini Sevnica za leto 2017, Občina Sevnica objavlja
javni razpis 
za izbiro izvajalcev letnega programa športa v Občini Sevnica v letu 2017
1. Naročnik: Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.
2. Podlaga za izbor in vrednotenje programov sta Pravilnik o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Sevnica (v nadaljevanju pravilnik) in Letni program športa v Občini Sevnica za leto 2017. Z vsakim izvajalcem letnega programa športa, ki mu bo priznano sofinanciranje programov, bo sklenjena pogodba.
3. Predmet javnega razpisa so naslednji programi oziroma vsebine:
– športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport,
– kakovostni šport,
– vrhunski šport,
– šport invalidov,
– delovanje športne zveze (izobraževanje, usposabljanje in strokovni kadri, prostočasna športna vzgoja otrok, mladine in študentov, športna rekreacija, šport starejših, športne prireditve).
Upravičeni stroški so stroški, ki so nastali pri izvajanju programa športa, so v skladu s predmetom in namenom razpisa ter niso sofinancirani iz drugih delov sredstev občinskega proračuna.
Izvajalci so do povračila oziroma sofinanciranja posameznih stroškov upravičeni v skladu z določili Pravilnika, Letnega programa in predmetnega razpisa. Posamezne vrste programov oziroma aktivnosti obsegajo naslednje upravičene stroške:
– Materialni stroški: stroški potrošnega materiala za izvajanje programov (npr. žoge, tekmovalni dresi…), stroški oglaševanja …
– Strokovni kader: stroški nadomestil za delo (npr. strošek dela po pogodbi o delu, podjemna pogodba, študentsko delo …) in stroški nadomestil v zvezi z delom (npr. potni stroški, dnevnice) povezanih z izvajanjem izbranih programov.
– Najemnina oziroma uporabnina: strošek najema oziroma uporabnine objektov ali drugih športnih površin za izvajanje redne vadbe odobrenih programov, pri čemer mora biti iz računa in priloge razvidno število ur uporabe ter za posamezno uro uporabe najmanj: vadbena skupina, število vadečih, vaditelj in namen uporabe. Izvajalci programov morajo imeti poravnave vse obveznosti iz naslova najema oziroma uporabnine za pretekla leta.
– Tekmovalni stroški: prijavnine oziroma članarine za vstop v tekmovalni sistem, prevoz na tekmovanje, štartnine pri udeležbi na tekmovanju, sodniški stroški pri organizaciji tekmovanj.
– Pogostitve: 20 % od odobrenih upravičenih stroškov.
Upravičeni stroški so definirani v obdobju od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017.
Neupravičeni stroški so stroški, ki so sofinancirani iz drugih postavk, tekoči stroški društva (telefonija, elektrika …), investicije v športne objekte in investicijsko vzdrževanje.
Kot dokazila za izkazovanje posameznih vrst stroškov se upoštevajo fotokopije računov, potnih nalogov, obračuni stroškov dela oziroma drugih nadomestil posameznikom, avtorskih pogodb. Na listinah, iz katerih ni jasno razvidno, na kaj se nanašajo (na kateri program, projekt), mora izvajalec to ročno dopisati, sicer se strošek ne bo priznal. K fotokopiji računa je potrebna obvezna priloga, in sicer dokazilo o plačilu le-tega.
4. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci oziroma prijavitelji na javni razpis
Na razpis se lahko prijavijo nosilci in izvajalci športne dejavnosti, ki imajo:
– sedež v Občini Sevnica,
– se pravočasno prijavijo na razpis,
– zagotovljene materialne in prostorske pogoje ter ustrezno izobražen in/ali usposobljen strokovni kader za opravljanje dela v športu,
– v programe vključujejo pretežno občane Občine Sevnica,
– prijavljene programe izvajajo na območju Občine Sevnica,
– izvajajo športne programe, ki so predmet razpisa, najmanj 30 vadbenih tednov letno v obsegu vsaj 60 ur,
– imajo v skladu z lastnim temeljnim aktom urejeno evidenco članstva (športna društva, klubi in/ali zveze športnih društev) ter evidenco o udeležencih programov,
– občini redno posredujejo letna vsebinska in finančna poročila z vsemi potrebnimi prilogami na predpisanih obrazcih ter druge podatke, ki se nanašajo na izvajanje dejavnosti športa, in sicer najkasneje do 31. 1. za preteklo leto.
5. Na razpisu lahko sodelujejo naslednji izvajalci športnih programov na območju Občine Sevnica: športna društva in klubi, ki so registrirana in delujejo v Občini Sevnica, zveze športnih društev, ki jih ustanovijo športna društva s sedežem v Občini Sevnica, zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti v športu in opravljajo nepridobitno dejavnost.
6. Posredovanje potrebne dokumentacije:
– izpolnjena prijava na razpis in izpolnjeni obrazci iz razpisne dokumentacije (vsi prijavitelji),
– s podpisom in žigom potrjen vzorec pogodbe (vsi prijavitelji),
– kopija odločbe oziroma sklepa o registraciji (tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis),
– temeljni akt društva (tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis ozirom tisti, kateri so v zadnjem letu spreminjali akt).
Prijavitelji, ki se prijavljajo na kategorije šport invalidov, športno vzgojo otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, kakovostni šport ter vrhunski šport, izpolnijo naslednje obrazce:
– Š1: Podatki o prijavitelju,
– Š2: Splošna izjava,
– Š3: Izjava o zagotavljanju materialnih, prostorskih, kadrovskih in organizacijskih pogojih,
– Š4: Izjava o zagotovitvi redne vadbe najmanj 30 tednov v letu,
– Š5: Šport invalidov,
– Š6: Športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, kakovostni šport ter vrhunski šport,
– Š7: Seznam vadečih, urnik in program dela,
– Vzorec pogodbe 1 (podpisati in žigosati).
Prijavitelji, ki se prijavljajo na kategorijo delovanje športne zveze, izpolnijo naslednje obrazce:
– Š1: Podatki o prijavitelju,
– Š2: Splošna izjava,
– Š3: Izjava o zagotavljanju materialnih, prostorskih, kadrovskih in organizacijskih pogojih,
– Vzorec pogodbe 2 (podpisati in žigosati).
Navodilo:
Obvezno izpolnite vse navedene točke v obrazcih. Če menite, da posamezne točke zaradi specifičnosti programa ni možno ali smiselno izpolniti, morate to posebej označiti – prečrtati prostor, namenjen izpolnjevanju. Izpolnjujte kratko in natančno! Prilog, ki niso zahtevane, komisija ne bo upoštevala!
7. Skupni predvideni obseg sredstev za sofinanciranje programov je 89.536,00 EUR, od tega:
– Športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport
36.000,00 EUR
– Kakovostni šport
10.000,00 EUR
– Vrhunski šport
2.000,00 EUR
– Šport invalidov
1.536,00 EUR
– Delovanje športne zveze (izobraževanje, usposabljanje in strokovni kadri, prostočasna športna vzgoja otrok, mladine in študentov, šport starejših, športne prireditve
40.000,00 EUR
Prijaviteljem, ki bodo predložili neresnične in zavajajoče podatke glede prijavljenih programov (npr. prijavili bodo neobstoječe programe, na sezname uvrstili neobstoječe osebe in podobno), bodo zavrnjeni vsi prijavljeni programi.
8. Rok izvedbe oziroma poraba sredstev: dodeljena sredstva morajo biti porabljena v letu 2017.
9. Rok za predložitev prijav in način predložitve
Prijavo na razpis z zahtevanimi prilogami je potrebno oddati osebno ali po pošti v zaprti kuverti do 20. 2. 2017 na naslov: Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica, s pripisom: »Ne odpiraj – Prijava na javni razpis za izbiro izvajalcev letnega programa športa v Občini Sevnica v letu 2017« na prednji strani.
Pošiljke, oddane po pošti, morajo biti oddane obvezno s priporočeno pošto, najpozneje 20. 2. 2017 (datum poštnega žiga na dan 20. 2. 2017).
Na kuverti morata biti navedena naziv in naslov prijavitelja programa/projekta.
10. Datum odpiranja vlog
Strokovna komisija, imenovana s sklepom župana, bo z odpiranjem začela v roku enega tedna po zaključenem zbiranju vlog. Odpiranje ne bo javno.
Opozorilo: Vloge, ki ne bodo prispele pravočasno ali jih ne bo vložila upravičena oseba, bodo s sklepom zavržene. Pošiljatelji vlog, ki ne bodo popolne, bodo pozvani k dopolnitvi vlog. Vlogo mora pošiljatelj dopolniti v osmih dneh. Če pošiljatelj vloge ne dopolni v zahtevanem roku, bo vloga s sklepom zavržena.
11. Izid razpisa
Prijavitelji bodo o izidu javnega razpisa pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh od datuma odpiranja vlog. Občina Sevnica bo z izbranimi prijavitelji sklenila pogodbo o sofinanciranju programov v okviru sredstev, zagotovljenih s sprejetim proračunom za leto 2017.
Naročnik lahko do izdaje sklepov o dodelitvi sredstev prekine postopek predmetnega javnega razpisa.
12. Razpisno dokumentacijo lahko pridobite: razpisna dokumentacija je od 20. 1. 2017 do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Sevnica www.obcina-sevnica.si, spletni strani KŠTM Sevnica www.kstm.si, ali pa jo zainteresirani lahko pridobijo na Občini Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.
13. Dodatne informacije in pojasnila: Maja Grabrijan, tel. 07/81-61-262, e-naslov: maja.grabrijan@obcina-sevnica.si.
Občina Sevnica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti