Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015

Kazalo

D 651/2013-76 Os-2138/15, Stran 1219
Pri Okrajnem sodišču v Kranju je v teku zapuščinski postopek po pokojni Heleni Jenko, rojeni Zupan, roj. 8. 4. 1895, državljanki Jugoslavije, umrli 28. 4. 1972, nazadnje stanujoči Dvorje 58, Cerklje na Gorenjskem.
Zapustnica je bila razvezana in brez potomcev. Kot zakoniti dediči tako pridejo v poštev dediči drugega dednega reda, to so zapustničini bratje in sestre oziroma njihovi potomci oziroma njihovi dediči.
Zapustnica je dne 13. 3. 1969 napravila oporoko, s katero je za svojega dediča določila nečaka Zdravka Hajnriharja. Zapustnica je v denacionalizacijskem postopku (ZDen) pridobila novo premoženje. Zapuščinski postopek po umrli upravičenki je že končan pod opr. št. O 221/1972, ne da bi bilo v njem odločeno tudi o dedovanju denacionaliziranega premoženja. Ker so podane okoliščine iz 80. in 81. člena Zden, je izključena možnost izdaje dodatnega sklepa o dedovanju na podlagi prejšnjega sklepa o dedovanju. Ker zapustnica z denacionaliziranim premoženjem v oporoki ni razpolagala, se morajo, da bo lahko nastopilo oporočno dedovanje, glede veljavnosti zapustničine oporoke izjaviti vsi zakoniti dediči oziroma se izjaviti, da se upošteva zakonito dedovanje.
Zapustnica je imela brate Janeza Zupana, Jožeta Zupana, Franca Zupana, Lojzeta Zupana in Antona Zupana ter sestre Jožefo (Josephino) Hainrihar, Mary Modic, Anno Bernardi, Katarino Zaplotnik, Rozalijo Janša in Angelo Žepič (Zepich). Pred zapustnico so umrli brata Janez Zupan in Franc Zupan ter sestri Katarina Zaplotnik in Rozalija Janša, zato na njihovo mesto po vstopni pravici stopijo njihovi potomci, za ostale, ki pa so umrli za zapustnico, so k dedovanju poklicani dediči bratov in sester zapustnice. Sodišču so znani podatki o potomcih Katarine Zaplotnik, Rozalije Janša, Franca Zupana in Jožefe Hainrihar ter podatki o dedičih Antona Zupana, naknadno pa je sodišče pridobilo tudi podatke o tem, kdo so dediči po pokojnih bratih Jožetu Zupanu in Alojzu Zupanu. Sodišče pa nima nobenega podatka o potomcih oziroma dedičih zapustničinih sester Angele Žepič, Anne Bernardi in Mary Modic. Prav tako pa nima nobenega podatka o tem, ali Stanley Zupan, sin Janeza Zupana, še živi oziroma kdo so njegovi potomci. Iz zapuščinskega spisa po Alojzu Zupanu izhaja, da je sestra Angela Žepič umrla kot vdova brez potomcev, saj naj bi njena edina hči Marica umrla že leta 1931, ko sta potovali z ladjo v Kanado.
Zato sodišče poziva vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo sodišču v enem letu od objave tega oklica.
Po preteku navedenega roka bo sodišče odločilo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga, saj gre za neznane dediče.
Okrajno sodišče v Kranju
dne 8. 5. 2015

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti