Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015

Kazalo

Št. 430-170/2015/6 Ob-2450/15, Stran 1176
Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11, 14/13 popr. in 101/13) – ZJF-UPB4 in Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09, 3/13) objavlja Ministrstvo za notranje zadeve
javni razpis
za izvedbo projekta »Pomoč pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito«, št. 430-170/2015
1. Ime oziroma naziv in sedež naročnika: Republika Slovenija, Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.
2. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je osebam z mednarodno zaščito ter članom njihovih družin (državljanom tretjih držav) v prvih treh letih od pridobitve statusa, zagotoviti projekt pomoči, s katerim bo omogočena holistična obravnava. Projekt predvideva tako operativno pomoč pri reševanju življenjskih situacij, učno pomoč ter izvedbo dodatnih integracijskih aktivnosti in ukrepov.
Predmet javnega razpisa in zahteve naročnika so podrobneje opredeljeni v III. delu razpisne dokumentacije (»Opis predmeta javnega razpisa«).
Prijavitelji morajo ponuditi predmet javnega razpisa v celoti in se ne morejo prijaviti za izvajanje posameznega dela predmeta javnega razpisa oziroma posameznega dela projekta.
Projekt se bo izvajal v obdobju od podpisa pogodbe do 30. 6. 2017.
3. Pogoji za prijavo na javni razpis
– Na javni razpis se lahko prijavijo pravne osebe, ki:
– so registrirane za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega razpisa, pri pristojnem sodišču ali drugem pristojnem organu v RS
ali
imajo status mednarodne organizacije in si prizadevajo uresničiti iste cilje kot so zapisani v Nacionalnem programu Republike Slovenije za črpanje iz Sklada za azil, migracije in integracijo,
– nimajo v zadnjih šestih mesecih od datuma izdaje potrdila s strani poslovne banke blokiranega nobenega transakcijskega računa,
– izpolnjujejo pogoj, da prijavitelj niti njegov zakoniti zastopnik, ni bil pravnomočno obsojen zaradi naslednjih kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku: goljufija, protipravno omejevanje konkurence, povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem, oškodovanje upnikov, poslovna goljufija, goljufija na škodo Evropske unije, ponareditev ali uničenje poslovnih listin, nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, davčna zatajitev, jemanje podkupnine, dajanje podkupnine.
– Projekt mora imeti realne in jasno postavljene cilje, ki so v skladu s predmetom razpisa in izhajajo iz potreb uporabnikov in naročnika.
– Interesi prijavitelja ne smejo biti v nasprotju z interesi in cilji projekta.
– Vsebina projekta mora biti skladna s predmetom javnega razpisa in ustreza ciljnim skupinam.
– Projekt mora upoštevati aktivnosti ter časovni in finančni okvir, določen s predmetno razpisno dokumentacijo.
– Projekt se ne sme izvajati kot del drugih, s strani naročnika ali finančnih skladov EU že sofinanciranih projektov.
– Projekt se mora izvajati v Republiki Sloveniji, na nacionalni ravni.
– Prijavitelji – izvajalci morajo zagotoviti izvajanje projekta po načelu nepridobitnosti.
V primeru, da prijavitelj ne izpolnjuje katerega od zgoraj navedenih pogojev, se vloga izloči.
4. Merila za izbor programa
Naročnik bo vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje javnega razpisa in bo njihova vsebina skladna s predmetom javnega razpisa, ocenil po merilu ekonomsko najugodnejša ponudba, po spodaj navedenih merilih. Vloge lahko dosežejo maksimalno 50 točk. V primeru, da vsebina projekta ni skladna s predmetom javnega razpisa, se vloga izloči.
Ocenjuje se:
1. ponudbena cena projekta:
Ocenjuje se skupna ponudbena vrednost iz ponudbenega predračuna, ki jo prijavitelj navede v Prilogi št. IV/8b.
Vloga z najnižjo skupno ponudbeno vrednostjo iz ponudbenega predračuna prejme 20 točk, ostale pa procentualno ustrezno manjše število točk, in sicer glede na procentualno vrednost odstopanja ponujene cene od najnižje ponujene cene, pri čemer vloge ne morejo prejeti manj kot 0 točk.
2. vsebina projekta:
Ocenjuje se vsebina projekta po spodaj navedenih vsebinskih merilih. Projekti, ki bodo pri oceni vsebine dosegli manj kot 14 točk, bodo izločeni. Vloge pri tem merilu lahko dosežejo maksimalno 30 točk.
Vsebinska merila
Najvišje možno število točk
2.1. Pogostost izvedbe integracijskih aktivnosti
5
2.2. Ponujene dodatne, inovativne vsebine
5
2.3. Sodelovanje oseb(e) z begunsko izkušnjo
5
2.4. Neformalno prevajanje
10
2.5. Pretekle delovne izkušnje
5
Maksimalno skupno število točk
30
Vsebinska merila 2.1. – 2.5. so ocenjevalna.
Obrazložitev k vsebinskim merilom:
2.1 Obseg predvidene pogostosti izvedbe aktivnosti iz tretjega vsebinskega sklopa v posameznem mesecu.
2.2 Poleg okvirnih nalog, zabeleženih v opisih predmeta naročila, je prijavitelj ponudil znotraj posameznih delov projekta več novih, inovativnih vsebin, ki bodo projekt obogatile. Večina že izvedenih aktivnosti se je osredotočila na posebne ciljne skupine in vključevanje OMZ na trg delovne sile.
2.3 Za izvajanje ali sodelovanje pri projektu je prijavitelj zagotovil vsaj eno osebo z begunsko izkušnjo. V primeru, da se izvajalec ob prijavi zaveže, da bo na projektu sodelovala oseba z begunsko izkušnjo, mora zagotavljati (so)udeležbo enakega števila z begunsko izkušnjo skozi celotno trajanje projekta.
2.4 Obseg neformalnega prevajanja, ki ga je v projektu in kadrovski strukturi predvidel prijavitelj in se ga zavezal zagotavljati celotno trajanje projekta. Najbolj izražene so potrebe na področju arabskega jezika in jezika farsi.
2.5 Prijavitelj navede morebitne vsebinsko različne projekte, namenjene prosilcem, osebam z mednarodno zaščito ali državljanom tretjih držav, ki jih je izvedel v obdobju zadnjih petih let.
Za izvajanje projektov po predmetnem javnem razpisu bo izbrana vloga, ki bo dosegla največje skupno število točk po zgoraj navedenih merilih.
V primeru, da bosta dva ali bo več prijaviteljev po zgoraj navedenih merilih doseglo enako število točk, bo izbran tisti prijavitelj, ki bo predložil največ pozitivnih referenc iz preteklih delovnih izkušenj ima v zadnjih petih letih pred objavo javnega razpisa več izkušenj oziroma referenc iz izvajanja vsebinsko različnih projektov namenjenih prosilcem, osebam z mednarodno zaščito ali državljanom tretjih držav.
Opozorilo: Reference prijavitelja se bodo upoštevale le, če bodo podane na obrazcu iz Priloge št. IV/10b ter bodo izkazovale izkušnje prijavitelja v zadnjih petih letih iz izvajanja vsebinsko različnih projektov namenjenih prosilcem, osebam z mednarodno zaščito ali državljanom tretjih držav.
Naročnik si pridržuje pravico preveriti podane podatke pri referenčnih naročnikih.
5. Okvirna višina sredstev, ki je na razpolago za predmet javnega razpisa
Okvirna višina sredstev za predmetni javni razpis znaša 160.000,00 EUR za izvajanje v obdobju od podpisa pogodbe do 30. 6. 2017.
Zgoraj navedeni znesek predstavlja višino sredstev, ki jih namenja naročnik za izvedbo aktivnosti projekta za izpolnitev ciljev projekta. Sredstva za izvajanje predmetnega javnega razpisa so zagotovljena s strani Sklada za azil, migracije in vključevanje, v višini 75 % upravičenih stroškov (kar znaša 120.000,00 EUR) in sredstev proračuna RS – slovenske udeležbe v višini 25 % upravičenih stroškov.
6. Predložitev vloge
Vloga se šteje za pravočasno, če jo naročnik prejme do dne 22. 7. 2015, najkasneje do 10. ure.
Prijavitelji oddajo vloge s priporočeno pošiljko po pošti ali osebno na naslov naročnika: MNZ RS, Glavna pisarna, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.
7. Odpiranje vlog: odpiranje vlog ni javno. Potekalo bo predvidoma 23. 7. 2015.
8. Rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu javnega razpisa: prijavitelji bodo o izboru oziroma izidu javnega razpisa obveščeni v roku 15 dni od dneva sprejetja odločitve o dodelitvi sredstev. Slednja bo sprejeta predvidoma v 60 dneh od roka za predložitev vlog.
9. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija je dostopna na internetnem naslovu naročnika: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni »O ministrstvu«, levi meni »Javna naročila«.
Vsa dopolnilna dokumentacija (morebitna dodatna pojasnila v zvezi s pripravo vloge, spremembe ali dopolnitve razpisne dokumentacije) bo objavljena na internetnem naslovu naročnika: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni »O ministrstvu«, levi meni »Javna naročila« ter preko Uradnega lista RS.
10. Dodatna pojasnila
Prijavitelji lahko v pisni obliki zahtevajo dodatna pojasnila v zvezi s pripravo vloge. Naročnik bo odgovore objavil na internetnem naslovu naročnika: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni »o ministrstvu«, levi meni »Javna naročila«, in sicer najkasneje 4 dni pred iztekom roka za oddajo vlog, pod pogojem, da bo naročnik prejel zahtevo za dodatna pojasnila najkasneje do dne 6. 7. 2015.
Vsa dopolnilna dokumentacija (morebitna dodatna pojasnila v zvezi s pripravo vloge, spremembe ali dopolnitve razpisne dokumentacije) bo objavljena na internetnem naslovu naročnika: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni »o ministrstvu«, levi meni »Javna naročila« ter preko Uradnega lista RS.
Ministrstvo za notranje zadeve

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti