Uradni list

Številka 88
Uradni list RS, št. 88/2015 z dne 20. 11. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 88/2015 z dne 20. 11. 2015

Kazalo

3431. Uredba o spremembah Uredbe o vojaških uslužbencih, stran 9720.

  
Na podlagi četrtega odstavka 63.a člena Zakona o obrambi (Uradni list RS, št. 103/04 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O 
o spremembah Uredbe o vojaških uslužbencih 
1. člen 
V Uredbi o vojaških uslužbencih (Uradni list RS, št. 54/03 in 119/07) se v 8. členu v prvem odstavku črta druga alineja.
Tretja alineja, ki postane druga alineja, se spremeni tako, da se glasi:
»– imajo v zadnjem ocenjevalnem obdobju pred napredovanjem najmanj službeno oceno »dober«, s tem da v zadnjih dveh ocenjevalnih obdobjih pred napredovanjem niso bili ocenjeni z oceno »negativen«,«.
Dosedanja četrta alineja postane tretja alineja.
2. člen 
9. člen se črta.
3. člen 
Besedilo 10. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Pri odločanju o napredovanju vojaških uslužbencev v neposredno višji razred se upošteva redna službena ocena. Vsebina službene ocene, pristojnosti in postopki za ocenjevanje se urejajo s pravili službe v Slovenski vojski ter pravilnikom o službeni oceni.«.
4. člen 
Besedilo 11. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Nižji vojaški uslužbenec lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva višji razred, najmanj dve leti, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »dober« ali najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen« ali »zelo dober«.«.
5. člen 
Besedilo 12. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Višji vojaški uslužbenec IX. in X. razreda lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva neposredno višji razred, najmanj dve leti, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »dober« ali najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen« ali »zelo dober«.
Višji vojaški uslužbenec XI. razreda lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva neposredno višji razred, najmanj dve leti, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »dober« ali najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen« ali »zelo dober«.
Višji vojaški uslužbenec XII. razreda lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva neposredno višji razred, najmanj dve leti, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »dober« ali najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen« ali »zelo dober«.
Višji vojaški uslužbenec XIII. razreda lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva neposredno višji razred, najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen«.
Višji vojaški uslužbenec XIV. razreda lahko napreduje v neposredno višji razred, če izpolnjuje z zakonom določene splošne pogoje in pogoje iz 8. člena te uredbe ter opravlja formacijsko dolžnost, za katero se zahteva neposredno višji razred, najmanj eno leto, če je bil v zadnjem ocenjevalnem obdobju ocenjen s službeno oceno »odličen«.«.
KONČNA DOLOČBA 
6. člen 
Ta uredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00718-7/2015
Ljubljana, dne 18. novembra 2015
EVA 2015-1911-0003
Vlada Republike Slovenije 
Boris Koprivnikar l.r.
Podpredsednik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti