Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015

Kazalo

1798. Sklep o ustanovitvi Medobčinske lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti za občini Postojna in Pivka, stran 4725.

  
Na podlagi tretjega odstavka 6. člena Zakona o preprečevanju uporabe prepovedanih drog in o obravnavi uživalcev prepovedanih drog (Uradni list RS, št. 98/99 in 2/04) in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB, 76/08, 79/09, 51/10 in 40/12 – ZUJF) ter Statuta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 30/07 in 53/10) in Statuta Občine Pivka (Uradni list RS, št. 58/99, 77/00, 24/01, 110/05, 52/07, 54/10 in 111/13) je Občinski svet Občine Postojna na 5. seji dne 9. 4. 2015 in Občinski svet Občine Pivka na 5. seji dne 14. 5. 2015 sprejel
S K L E P
o ustanovitvi Medobčinske lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti za občini Postojna in Pivka
1. člen
Ustanovi se Medobčinsko lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti za občini Postojna in Pivka kot strokovno posvetovalno telo s področja preprečevanja zasvojenosti (v nadaljnjem besedilu: LAS).
Sedež LAS je v Postojni, Ljubljanska cesta 4.
2. člen
Naloge in cilji LAS-a so:
– usklajevanje (koordinacija) dela organov lokalnih skupnosti, javnih ustanov in služb, nevladnih organizacij, strokovnjakov z različnih področij, posameznikov ter interesnih skupin pri preprečevanju zasvojenosti v občini;
– priprava, izvajanje in vrednotenje strategij in akcijskih načrtov na področju preprečevanja zasvojenosti v občinah Postojna in Pivka;
– priprava in izvedba raziskav oziroma analiz stanja glede uporabe in zlorabe dovoljenih in prepovedanih drog ter drugih oblik zasvojenosti v občinah Postojna in Pivka;
– razvoj, izvajanje, spremljanje in vrednotenje programov s področja preventive, zmanjševanja škode zaradi uporabe drog, zdravljenja in socialne obravnave v občinah Postojna in Pivka;
– sodelovanje z organi pregona pri preprečevanju ponudbe drog na lokalni ravni;
– informiranje in osveščanje lokalnega prebivalstva o problematiki drog in zasvojenosti.
3. člen
LAS sestavljajo člani, od katerih ima vsak svojega namestnika.
Člani LAS-a ob ustanovitvi so:
– predstavnik Občine Postojna, ki ga imenuje Občinski svet Občine Postojna,
– predstavnik Občine Pivka, ki ga imenuje Občinski svet Občine Pivka,
– po en predstavnik iz vsake šole, ki delujejo v občinah,
– predstavnik Vzgojnega zavoda Planina,
– predstavnik Zdravstvenega doma Postojna,
– predstavnik Policijske uprave Koper,
– predstavnik Centra za socialno delo,
– predstavnik organizacije s področja športa,
– predstavnik mladinskih organizacij,
– predstavnik humanitarnih organizacij in organizacij s področja sociale in zdravstva,
– predstavnik organizacij s področja preprečevanja in zdravljenja zasvojenosti.
V primeru potreb po razširitvi, se v LAS naknadno imenujejo tudi predstavniki drugih zainteresiranih skupin. Način sprejemanja novih članov v LAS se podrobno opredeli v poslovniku LAS-a.
4. člen
Sredstva za izvajanje programa LAS se zagotovijo v vsakoletnih proračunih občin Postojna in Pivka, iz drugih javnih sredstev, sponzorskih prispevkov in donacij ter drugih virov.
5. člen
Delo LAS-a je javno. LAS deluje na sejah. Predsednika LAS-a imenujejo člani izmed sebe. Predsednik sklicuje in vodi seje.
Pri obravnavi posameznih vprašanj lahko sodelujejo tudi predstavniki zainteresirane javnosti in strokovnjaki, ki niso člani LAS-a.
Člani LAS-a niso upravičeni do sejnine.
6. člen
Ustanovno sejo skličeta župana. Delovanje LAS-a je podrobno urejeno s poslovnikom, ki ga sprejme LAS v dveh mesecih po konstituiranju z 2/3 večino vseh članov.
7. člen
Občinski upravi zagotavljata LAS-u tehnično in administrativno pomoč. Koordinatorja LAS-a za občini Postojna in Pivka določita župana občin Postojna in Pivka na predlog LAS-a.
8. člen
LAS je enkrat letno dolžan občinskima svetoma poročati o svojem delu in predstaviti akcijski načrt za naslednje proračunsko obdobje.
9. člen
Ta sklep začne veljati dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Sklep objavi sedežna občina.
Št. 032-2/2014
Postojna, dne 9. aprila 2015
Župan
Občine Postojna
Igor Marentič l.r.
Št. 9000-5/2015
Pivka, dne 14. maja 2015
Župan
Občine Pivka
Robert Smrdelj l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti