Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2015 z dne 16. 1. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2015 z dne 16. 1. 2015

Kazalo

62. Sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi in določitvi nalog Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, stran 166.

Na podlagi Akta o potrditvi nasledstva glede konvencij, statutov in drugih mednarodnih sporazumov, ki predstavljajo akt o ustanovitvi mednarodnih organizacij (Uradni list RS, Mednarodne pogodbe, št. 35/92) v zvezi z Ustavo Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo in Listino o nacionalnih komisijah in na podlagi šestega odstavka 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10 – ZUKN in 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU-1G in 65/14) je Vlada Republike Slovenije na 14. redni seji dne 17. 12. 2014 sprejela
S K L E P
o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi in določitvi nalog Slovenske nacionalne komisije za UNESCO
1. člen
V Sklepu o ustanovitvi in določitvi nalog Slovenske nacionalne komisije za UNESCO (Uradni list RS, št. 69/10) se v prvem odstavku 3. člena:
– besedilo »Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo« in besedilo »Ministrstvo za šolstvo in šport« nadomestita z besedilom »Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport«;
– besedilo »Znanstveno-raziskovalni center – Inštitut za proučevanje Krasa« nadomesti z besedilom »Znanstveno-raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – Inštitut za raziskovanje Krasa«;
– besedilo »Društvo mladih raziskovalcev« nadomesti z besedilom »Društvo mladih raziskovalcev Slovenije«.
V drugem odstavku se črta tretja alineja. V sedmi alineji se besedilo »Mednarodni program geološke korelacije (IGCP)« nadomesti z besedilom »Mednarodni program za vede o zemlji (IGCP)«. V osmi alineji se besedilo »Mednarodna oceanografska komisija (IOC)« nadomesti z besedilom »Medvladna oceanografska komisija (IOC)«. Na koncu desete alineje se črta pika in doda enajsta alineja, ki se glasi: »– UNESCO program za upravljanje z družbenimi spremembami (MOST).«.
2. člen
V 6. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Predsednika komisije imenuje Vlada Republike Slovenije na predlog ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v soglasju z ministrstvom za kulturo, ministrstvom za okolje in prostor ter ministrstvom za zunanje zadeve«.
3. člen
V prvem odstavku 7. člena se druga alineja spremeni tako, da se glasi:
»– člani, ki so jih v komisijo imenovali ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ministrstvo za kulturo, ministrstvo za okolje in prostor ter ministrstvo za zunanje zadeve«.
4. člen
V prvem odstavku 8. člena se besedilo »ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo« nadomesti z besedilom »ministrstva za izobraževanje, znanost in šport«.
V tretjem odstavku se besedilo »ministrstva, pristojnega za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo pristojnega za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo« nadomesti z besedilom »ministrstva za izobraževanje, znanost in šport«.
5. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01201-12/2014
Ljubljana, dne 17. decembra 2014
EVA 2014-3330-0070
Vlada Republike Slovenije
dr. Miroslav Cerar l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti