Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/2014 z dne 25. 7. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/2014 z dne 25. 7. 2014

Kazalo

2492. Sklep o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za izvedbo volilne kampanje za lokalne volitve 2014 – volitve v občinski svet, župana in druge v Občini Hodoš, stran 6451.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZPolS-D, 11/11 in 98/13) in 15. člena Statuta Občine Hodoš (Uradni list RS, št. 84/11) je Občinski svet Občine Hodoš na 8. izredni seji dne 11. julija 2014 sprejel
S K L E P
o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za izvedbo volilne kampanje za lokalne volitve 2014 – volitve v občinski svet, župana in druge v Občini Hodoš
1. člen
S tem sklepom se določajo pogoji in način plakatiranja, plakatna mesta in nameščanje panojev na javnih površinah v času volilne kampanje na območju Občine Hodoš za lokalne volitve 2014 – volitve v Občinski svet in za župana, kakor tudi pravice in obveznosti organizatorjev volilne kampanje (v nadaljevanju: organizatorji).
Nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na brezplačnih plakatnih mestih in pod pogoji, ki so določeni v tem sklepu.
2. člen
Občina Hodoš bo organizatorjem zagotovila naslednja brezplačna plakatna mesta:
– v naselju Hodoš do 1/3 plakatnega prostora na rednih plakatnih mestih,
– v naselju Krplivnik do 1/3 plakatnega prostora na rednih plakatnih mestih,
– krajevno običajna mesta in oglasne deske.
3. člen
Na obstoječih brezplačnih oglasnih mestih lahko organizatorji plakate nameščajo pod tu določenimi pogoji:
– vsak organizator lahko namesti po en plakat največ A2, dva plakata A3 ali štiri plakate A4,
– organizator bo na panoje sam nameščal plakate in skrbel za urejenost panoja,
– odstranjevanje in prelepljenje že nameščenih plakatov drugih organizatorjev je prepovedano,
– v času volilnega molka je prepovedano nameščati nove plakate,
– pri nameščanju prenosnih panojev so organizatorji dolžni zagotavljati varnost udeleženec v cestnem prometu, skladno z določbami Odloka o občinskih cestah (Glasilo Őrség, marec 2008, letnik IX, št. 24),
– plakatiranje izven plakatnih mest, ki so opredeljena s tem sklepom je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljavca reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, za kar s neposredno porabljajo določila Zakona o volilni in referendumski kampanji (v nadaljevanju: ZVRK).
4. člen
Prostor na rednem plakatnem mestu je brezplačen, za 0,5 m² plakatnega prostora na dodatnem plakatnem mestu pa se plača 25,00 EUR po 0,5 m² plakatnega prostora. V ceno ni zajet DDV. Plačilo do uporabe plakatnega prostora je prihodek Občine Hodoš.
5. člen
Na avtobusna postajališča ni dovoljeno nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili.
6. člen
Plakate in propagandni material, ki bodo nameščeni v nasprotju s tem sklepom je organizator na poziv pristojnega inšpektorja dolžan takoj odstraniti.
Organizatorji morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in drugo volilno propagando s plakatnih mest skladno z 11. členom ZVRK in 12. členom Odloka o plakatiranju v času volitev in referenduma v Občini Hodoš (Uradni list RS, št. 25/14).
Neupoštevanje tega določila pomeni prekršek, za kar pristojni inšpektor lahko po preteku roka iz prejšnjega odstavka tega člena odredi odstranitev plakatov na stroške organizatorja in izreče globo v skladu s 33. členom ZVRK in 14. členom Odloka o plakatiranju v času volitev in referenduma v Občini Hodoš (Uradni list RS, št. 25/14).
7. člen
Glede primerov, ki niso urejeni s tem sklepom veljajo določbe Zakona o volilni in referendumski kampanji.
8. člen
Z dnem uveljavitve tega sklepa preneha veljati Sklep o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za izvedbo volilne kampanje za lokalne volitve 2010 – volitve v Občinski svet, župana in druge (Uradni list RS, št. 62/10).
9. člen
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, objavi pa se tudi na spletni strani Občine Hodoš (www.hodos.si).
Št. 007-0008/2014-3
Hodoš, dne 14. julija 2014
Župan
Občine Hodoš
Rudolf Bunderla l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti