Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2014 z dne 16. 5. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2014 z dne 16. 5. 2014

Kazalo

1447. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane, stran 3937.

Na podlagi 17., 47. in 53. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt – Uradni list RS, št. 33/07 in spremembe) in 25. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 29/06 – uradno prečiščeno besedilo, 59/13) je Občinski svet Občine Medvode na 26. seji dne 29. 4. 2014 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane
1. člen
(uvodne določbe)
(1) S tem Odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane (Uradni list RS, št. 48/96, 50/01, 56/06).
(2) Vsebina sprememb PUP:
– tekstualni del: odlok
– grafični del: list 1: izsek iz veljavnega dolgoročnega plana Občine Medvode M 1:5000 in M 1:2500,
– list 2: ortofoto posnetek območja z morfološkimi enotami – M 1:2500,
– list 3: izsek iz PUP Občine Medvode za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane – M 1:5000 – spremembe in dopolnitve – prikaz morfoloških enot
– list 4: izsek iz PUP Občine Medvode za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane – M 1:5000 – spremembe in dopolnitve, komunalna infrastruktura
– list 5: izsek iz PUP Občine Medvode za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane – M 1:5000 – spremembe in dopolnitve, primerjava »veljavni« in »spremenjeni«.
2. člen
(spremembe meja morfoloških enot)
V Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane (Uradni list RS, št. 48/96, 50/01, 56/06) se na koncu 2. člena doda nov zadnji odstavek, ki se glasi:
»Razmejitev na katastrskem načrtu«, M 1:1000, se spremeni tako, da se območje morfološke enote F10 razdeli na dve morfološki enoti F10A in F10B.«
Morfološki enoti F10A se na severnem delu doda še manjši del morfološke enote 0. Območje morfološke enote 0 se zmanjša za izvzeti del.
Nova razdelitev na morfološke enote je prikazana v grafičnem delu sprememb in dopolnitev PUP Občine Medvode za območje urejanja ŠP 9/5 Goričane.
3. člen
(spremembe meril in pogojev infrastrukturnega urejanja)
V 12. členu odloka se izbriše tretja alineja šestega odstavka.
Šesti odstavek se glasi:
»Prečni profil odseka javne prometnice C7:
– minimalizirano cestišče za dvosmerni promet,
– enostranski hodnik za pešce z drevoredom (na južni strani cestišča),
– ohrani in uredi se obstoječa pešpot na SV meji območja s tem, da njena širina znaša min. 1,50 m.«
4. člen
(dopolnitve posebnih meril in pogoji po funkcionalnih enotah)
(1) V 32. členu odloka se določbe, ki se nanašajo na določbe morfološke enote F10, nadomestijo z določbami za morfološki enoti F10A in F10B.
Določbe za morfološko enoto F10A se glasijo:
F10A OBREŽJE – SEVERNI DEL
Regulacijske linije za območje niso določene.
Vertikalni gabariti: V max = 12 m oziroma do max. 333,50 m.n.v.
Vertikalni gabarit ne sme presegati 12 m. Višino 12 m izjemoma lahko presegajo le naprave ali njihovi deli nameščeni na strehi objekta – dvigalni jašek, sistemi za prezračevanje, ogrevanje in hlajenje ter izrabo alternativnih virov energije in podobno.
Število etaž je največ K+P+2N. Glede na konfiguracijo terena v brežini je klet lahko delno ali v celoti vkopana.
Izraba: I = 1,2 max
Pozidanost: max. 50 % pozidanost, kar vključuje glavni objekt, nezahtevne in enostavne objekte.
Namembnost: Proizvodno-poslovna dejavnost s pripadajočimi stanovanjskimi enotami.
V morfološki enoti je predvidena novogradnja poslovnih in servisnih objektov, objektov malega gospodarstva ter parkirišč za zaposlene in obiskovalce ter gradnja pripadajočih stanovanjskih enot.
Delež površin namenjenih poslovno-proizvodno-servisnim dejavnostim mora biti večji od 50 %.
Oblikovanje: Posamezni deli objekta lahko vključujejo arhitekturne poudarke. Volumen objekta je lahko členjen. Streha mora biti ravna v minimalnem naklonu ali enokapna, lahko kombinacija obeh. Fasade so v naravnih materialih in naravnih barvnih odtenkih (pastelne barve, barve stekla in kamna ipd.).
Manipulacijske in parkirne površine so zagotovljene znotraj gradbene parcele. Za del manipulacijskih površin se lahko uporabijo tudi javne površine. V sklopu zunanje ureditve so dopustne ureditve in objekti, ki dopolnjujejo poslovno proizvodno servisni program in bivanje (nadstrešek za avtomobile, ograja, pokrit prostor za shranjevanje, dovozna rampa …).
Varovanje okolja: Upoštevati je treba veljavne normative v zvezi z varovanjem okolja. Območje, ki sega na registrirano arheološko najdišče EŠD 22862 Ladja – Rimskodobno grobišče ob železniški progi – je treba predhodno arheološko raziskati.
V varovalnem pasu 5 m neimenovanega vodotoka 2. reda – ni dovoljeno posegati v vodna zemljišča (razen izjem: komunalni priključki, gradnja objektov potrebnih za zajem in izpust vode ipd.).
V fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja za objekt je potrebno strokovno preveriti ponikalno sposobnost terena.
V postopku izdelave projekta za gradbeno dovoljenje je potrebno izdelati poplavno presojo v skladu z Uredbo o pogojih in omejitvah za izvajanje dejavnosti in posegov v prostor na območjih ogroženih zaradi poplav in z njimi povezane erozije celinskih voda in morja (Uradni list RS, št. 89/08).
Ko bo poplavna študija celotne Občine Medvode izdelana in potrjena, investitor ni dolžan izdelati individualne študije.
V postopku priprave projekta za gradbeno dovoljenje je potrebno izdelati geološko in geomehansko poročilo.
Komunalna infrastruktura: Priključevanje na javno omrežje mora biti izvedeno v skladu z določbami veljavnega Odloka.
Odpadne vode iz objekta morajo biti speljane na kanal PVC dim. 300 mm, severozahodno od območja F10A. Odpadne vode iz kletnih etaž je potrebno prečrpavati. Meteornih voda ni dovoljeno speljati v javno kanalizacijo.
(2) Obstoječe določbe za morfološko enoto F10 OBREŽJE postanejo določbe za morfološko enoto F10B OBREŽJE.
5. člen
(pričetek veljavnosti)
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-12/13-8
Medvode, dne 29. aprila 2014
Župan
Občine Medvode
Stanislav Žagar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti