Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2013 z dne 3. 12. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2013 z dne 3. 12. 2013

Kazalo

3563. Pravilnik o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju Fakultete za poslovne vede, stran 10836.

Na podlagi 32.a člena Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 – uradno prečiščeno besedilo) ter 27. člena Statuta Fakultete za poslovne vede je Upravni odbor Fakultete za poslovne vede na 12. korespondenčni seji dne 27. 11. 2013 sprejel
P R A V I L N I K
o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju Fakultete za poslovne vede
1. člen
S tem pravilnikom se določajo oblika, vsebina in postopek za izdajo diplom, potrdil o opravljenem izpopolnjevanju po študijskem programu za izpopolnjevanje in potrdil o drugih oblikah izobraževanja.
2. člen
Fakulteta za poslovne vede (v nadaljnjem besedilu: fakulteta) izdaja naslednje diplome in potrdila o izobraževanju:
– diplome,
– dvojnike diplom in
– potrdila o opravljenih izpopolnjevanjih po študijskih programih za izpopolnjevanje.
Listine iz prvega odstavka so javne listine.
Fakulteta izdaja tudi potrdila o različnih oblikah neformalnega izobraževanja, ki ga izvaja.
3. člen
Diplomska listina se izda po opravljenih obveznostih študijskega programa za pridobitev izobrazbe na posebnem papirju, na katerega je kot slepi tisk vtisnjen pečat fakultete.
Vzorec diplomske listine je priložen kot likovna priloga k temu pravilniku.
Sestavni del diplome je priloga k diplomi.
4. člen
Fakulteta podeljuje diplome o zaključenih študijskih programih prve stopnje (visokošolski strokovni študijski programi, univerzitetni študijski programi), druge stopnje (magistrski študijski programi), tretje stopnje (doktorski študijski programi) ter o zaključenih univerzitetnih študijskih programih, visokošolskih strokovnih študijskih programih, študijskih programih za pridobitev znanstvenega magisterija, specializacije in doktorata znanosti.
5. člen
Diploma vsebuje: ime fakultete, na kateri je študij potekal, ime akreditiranega študijskega programa ter smer oziroma področje, kadar ima študijski program več smeri ali področij, stopnjo pridobljene izobrazbe, pridobljen strokovni oziroma znanstveni naslov, ime in priimek kandidata ter datum in kraj njegovega rojstva.
Diploma ima zaporedno številko, datum izdaje, pečat fakultete ter podpisa trenutnega dekana fakultete ter trenutnega predsednika Upravnega odbora fakultete.
Diploma o magisteriju znanosti, diploma o specializaciji ter diploma o strokovnem magisteriju, vsebujejo poleg podatkov iz prvega in drugega odstavka tega člena tudi datum diplomiranja, naslov magistrskega oziroma specialističnega dela in datum njegovega zagovora.
Diploma o doktoratu znanosti vsebuje poleg podatkov iz prvega in drugega odstavka tega člena tudi naslov doktorske disertacije in datum njenega zagovora, ime mentorja in morebitnega somentorja.
6. člen
Diploma o zaključenem dvopredmetnem ali interdisciplinarnem študijskem programu, ki ga izvaja več fakultet, poleg podatkov, navedenih v 4. členu tega pravilnika, vsebuje še navedbo vseh sodelujočih fakultet in podpise njihovih dekanov, če se fakultete, ki sodelujejo v takem programu, ne dogovorijo drugače.
Ne glede na določbo o navedbi sodelujočih fakultet iz prvega odstavka tega člena, je lahko na diplomi, pridobljeni po zaključenem interdisciplinarnem študijskem programu, navedena samo tista fakulteta, na kateri so tekli postopki za zagovor naloge, zaključnega izpita ali drugega dejanja, s katerim je študent zaključil študijski program.
O vsebini in obliki diplome o zaključenem skupnem študijskem programu, ki ga izvaja fakulteta skupaj z drugimi visokošolskimi zavodi iz Slovenije ali tujine, se skladno z veljavnimi predpisi dogovorijo sodelujoče fakultete pred začetkom izvajanja programa.
7. člen
Po opravljenih obveznostih na akreditiranem študijskem programu za izpopolnjevanje, ki ga izvaja fakulteta, izda fakulteta kandidatu začasno potrdilo.
Potrdilo, ki je natisnjeno na papirju z znakom fakultete, vsebuje: ime in priimek kandidata, datum in kraj njegovega rojstva, naziv programa, izvajalca programa. Potrdilo ima podpisa dekana fakultete in predsednika Upravnega odbora fakultete.
8. člen
Vse diplome in potrdila, ki jih izdaja fakulteta in so javne listine, so sestavljene v slovenščini.
Priloga k diplomi, ki je sestavni del diplome, je sestavljena v slovenščini in angleščini na posebnem obrazcu, ki ga predpiše minister, pristojen za visoko šolstvo.
9. člen
Fakulteta izda potrdilo o zaključenih oblikah neformalnega izobraževanja, ki jih izvaja (tečaji, seminarji, poletne šole, programi usposabljanja ipd.).
Potrdilo podpišeta dekan fakultete in predsednik Upravnega odbora fakultete. Tako potrdilo ni javna listina.
Potrdilo iz prvega odstavka vsebuje: ime in priimek kandidata ter datum in kraj njegovega rojstva, podatke o vsebini, trajanju in izvajalcih izobraževanja, lahko pa tudi podatke o pridobljenih znanjih in kreditnih točkah, če je program ovrednoten s kreditnimi točkami.
10. člen
O izdanih diplomah in potrdilih fakulteta vodi posebno evidenco v skladu z zakonom in posebnimi predpisi.
11. člen
Če se pojavi utemeljen sum, da imetnik diplome ali potrdila ni opravil s študijskim programom predpisanih obveznosti, uvede fakulteta skladno z veljavnimi predpisi ustrezne postopke.
12. člen
Fakulteta izda dvojnik diplome diplomantu, ki je ustrezno preklical izgubljeno, uničeno ali odtujeno diplomo, če je iz evidence, ki jo vodi fakulteta, razvidno, da mu je bil po končanih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
Dvojnik diplome se izda na papirju, ki se v danem trenutku uporablja za izdajo diplom fakultete, s tem, da je v gornjem desnem kotu na prvi strani napisano, da gre za dvojnik.
Na prvi strani dvojnika diplome se z izjemo zaporedne številke navedejo podatki, ki jih mora po tem pravilniku vsebovati diploma, s tem, da se namesto lastnoročnega podpisa pri imenih podpisnikov zapiše "l.r.".
Na hrbtni strani dvojnika diplome trenutni dekan fakultete, na kateri je študij potekal, podpišeta klavzulo o skladnosti podatkov dvojnika diplome s podatki evidence, na temelju katere se dvojnik diplome izdaja. Na hrbtni strani dvojnika diplome se odtisne pečat fakultete.
V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 27. novembra 2013
Peter Zakrajšek l.r.
predsednik Upravnega odbora
 
mag. Simon Umek l.r.
namestnik predsednika

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti