Uradni list

Številka 96
Uradni list RS, št. 96/2013 z dne 22. 11. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 96/2013 z dne 22. 11. 2013

Kazalo

3449. Pravilnik o Štajerskem hmelju z zaščiteno geografsko označbo, stran 10362.

Na podlagi drugega odstavka 86. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08 – uradno prečiščeno besedilo, 57/12 in 90/12 – ZdZPVHVVR) izdaja minister za kmetijstvo in okolje
P R A V I L N I K
o Štajerskem hmelju z zaščiteno geografsko označbo
1. člen
Ta pravilnik določa geografsko območje in način pridelave Štajerskega hmelja z zaščiteno geografsko označbo (v nadaljnjem besedilu: Štajerski hmelj) ter rok v katerem se morajo pridelovalci Štajerskega hmelja certificirati.
2. člen
(1) Ime Štajerski hmelj ima lahko samo hmelj, pridelan na geografskem območju in na način, ki sta določena v specifikaciji za Štajerski hmelj, ki jo potrdi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) in je zanj izdan certifikat v skladu s predpisom, ki ureja postopke zaščite kmetijskih pridelkov oziroma živil.
(2) Specifikacija za Štajerski hmelj iz prejšnjega odstavka je dosegljiva na ministrstvu, Dunajska cesta 22, Ljubljana, in na spletnih straneh ministrstva.
3. člen
Štajerski hmelj mora biti pridelan in označen v skladu s predpisom, ki ureja certificiranje pridelka hmelja in hmeljnih proizvodov, predpisom, ki ureja splošno označevanje predpakiranih živil, in s tem pravilnikom.
4. člen
Imetnik certifikata iz prvega odstavka 2. člena tega pravilnika, lahko pridobi zaščitni znak v skladu s predpisom, ki ureja zaščitni znak za označevanje kmetijskih pridelkov oziroma živil.
5. člen
Vsi imetniki certifikata iz prvega odstavka 2. člena tega pravilnika morajo enkrat letno, najpozneje do konca februarja, na ministrstvo pisno sporočiti količino Štajerskega hmelja, ki so ga v preteklem letu pridelali.
6. člen
Pridelovalci hmelja, ki so do uveljavitve tega pravilnika za svoje pridelke uporabljali ime Štajerski hmelj, morajo certifikat iz prvega odstavka 2. člena tega pravilnika pridobiti najpozneje v roku enega leta od dneva uveljavitve tega pravilnika. Če certifikata v predpisanem roku ne pridobijo, imena Štajerski hmelj na svojih proizvodih ne smejo več uporabljati.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-388/2013
Ljubljana, dne 5. novembra 2013
EVA 2013-2330-0174
mag. Dejan Židan l.r.
Minister
za kmetijstvo in okolje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti