Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2013 z dne 30. 9. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2013 z dne 30. 9. 2013

Kazalo

2929. Obvezna razlaga Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Kanal ob Soči (OPN Kanal), stran 8955.

Na podlagi 7., 8. in 16. člena Statuta Občine Kanal ob Soči (Uradne objave časopisa Primorske novice, št. 41/03, 17/06, in Uradni list RS, št. 70/07 in 51/08) je Občinski svet Občine Kanal ob Soči na 26. redni seji dne 19. 9. 2013 sprejel
O B V E Z N O R A Z L A G O
Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Kanal ob Soči (OPN Kanal)
1.
Sprejme se obvezna razlaga 41. in 42. člena Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Kanal ob Soči (OPN Kanal) (Uradni list RS, št. 98/12), ki se glasi:
V drugem odstavku 41. člena odloka je potrebno določbo »in podobno« razumeti tako, da je poleg konkretno navedenih omrežij gospodarske javne infrastrukture dovoljena tudi gradnja priključkov na vsa ostala omrežja javne infrastrukture, torej tudi dostopnih poti s priključkom na javno cesto.
Šteje se, da izgradnja dostopne poti kot priključka na javno cesto ne predstavlja spremembe namenske rabe kmetijskega zemljišča, če ni možnosti za izvedbo poti po drugih nekmetijskih zemljiščih, če pot ne presega širine 3,0 m, če se z njo ne bo ovirala kmetijska dejavnost na sosednjih kmetijskih zemljiščih in dostop do njih, in če se z njo ne bo uničila ali poškodovala obstoječa kmetijska proizvodna infrastruktura, kot so melioracijski in namakalni sistemi, poljske prometnice ipd.
V primeru dvoma, ali so izpolnjeni navedeni pogoji, ugotovi skladnost nameravane gradnje omrežij gospodarske javne infrastrukture ali priključkov nanje z občinskim prostorskim načrtom občina s soglasjem.
V petem odstavku 42. člena odloka je potrebno določbe v zvezi z gradnjo, rekonstrukcijo in povečevanjem kapacitete omrežij in naprav gospodarske javne infrastrukture razumeti tako, da je poleg konkretno navedenih omrežij gospodarske javne infrastrukture dovoljena tudi gradnja priključkov na ta omrežja javne infrastrukture, vključno z dostopno potjo s priključkom na javno cesto.
Šteje se, da izgradnja dostopne poti kot priključka na javno cesto ne predstavlja spremembe namenske rabe gozdnega zemljišča, če ni možnosti za izvedbo poti po drugih negozdnih zemljiščih, če pot ne presega širine 3,0 m, če se z njo ne bo oviralo dejavnosti na sosednjih gozdnih zemljiščih in dostopa do njih, in če se z njo ne bo uničila ali poškodovala obstoječa gozdna infrastruktura.
V primeru dvoma, ali so izpolnjeni navedeni pogoji, ugotovi skladnost nameravane gradnje omrežij gospodarske javne infrastrukture ali priključkov nanje z občinskim prostorskim načrtom občina s soglasjem po predhodno izdanem soglasju Zavoda za gozdove, ki se izda za poseg v gozd v skladu z Zakonom o gozdovih.
2.
Obvezna razlaga je sestavni del Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Kanal ob Soči (OPN Kanal).
3.
Obvezna razlaga se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 9000-0007/2013-9
Kanal ob Soči, dne 19. septembra 2013
Župan
Občine Kanal
Andrej Maffi l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti