Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2013 z dne 15. 4. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2013 z dne 15. 4. 2013

Kazalo

1244. Pravilnik o najemu prostorov in površin Športnega centra Dravograd, stran 3932.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 27/08 – Odl. US, 76/08, 100/08 – Odl. US, 79/09, 17/10 – Odl. US: U-I-267/09-19, 51/10 in 84/10 – Odl. US, 40/12 – ZUJF), 20. in 21. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 97/01 – ZSDP, 27/02 – Odl. US: U-I-210/1998-32, 110/02 – ZGO-1, 15/03 – ZOPA), Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 24/00 in 31/00) ter 16. člena Statuta Občine Dravograd (Uradni list RS, št. 117/08 – UPB2) je Občinski svet Občine Dravograd na 20. redni seji dne 4. 4. 2013 sprejel
P R A V I L N I K
o najemu prostorov in površin Športnega centra Dravograd
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa in ureja predmet, vrsto dejavnosti, pogoje uporabe, medsebojna razmerja med upravljavcem in najemniki, način koriščenja objekta Športni center Dravograd in spremljajočih prostorov ter igrišča z umetno travo (v nadaljevanju: ŠC Dravograd) ter način določanja stroškov najemnine vsem zainteresiranim uporabnikom.
II. PREDMET
2. člen
Predmet tega pravilnika je ŠC Dravograd s pripadajočo infrastrukturo in površinami v lasti Občine Dravograd. Občina Dravograd je z Javnim zavodom Dravit Dravograd, Bukovje 13, 2370 Dravograd (v nadaljevanju: upravljavec) sklenila pogodbo o upravljanju.
V pogodbi so opredeljena vsa medsebojna razmerja, pravice in obveznosti med lastnikom in upravljavcem.
III. VRSTA DEJAVNOSTI ŠC DRAVOGRAD
3. člen
ŠC Dravograd je namenjen za izvajanje športne, kulturne, mladinske in druge dejavnosti v skladu z interesi lokalne skupnosti.
Upravljavec lahko daje v najem prostore ŠC Dravograd drugim pravnim in fizičnim osebam, s katerimi sklene pogodbeno razmerje.
IV. POGOJI UPORABE ŠPORTNEGA CENTRA
4. člen
O uporabi prostorov ŠC Dravograd v skladu s tem pravilnikom odloča upravljavec, ki pripravlja letni program uporabe njegovih prostorov in z najemniki sklene pogodbe.
Pri usklajevanju in pripravi letnega programa uporabe prostorov ŠC Dravograd mora upoštevati interese lokalne skupnosti.
5. člen
Najemniki lahko na osnovi javnega razpisa pridobijo sredstva za sofinanciranje stroškov najema objekta.
V. RAZMERJA MED UPRAVLJAVCEM IN NAJEMNIKI
6. člen
V pogodbi se poleg plačilnih in ostalih določil opredeli tudi odgovorna oseba najemnika, ki skrbi, da se pri najemu prostorov upoštevajo pogodbena določila in hišni red upravitelja. Za morebitno povzročeno škodo na objektu oziroma opremi, ki nastane po krivdi najemnika, odgovarja najemnik.
7. člen
Razen osnovnih in splošnih določil se upravljavec in najemnik s pogodbo dogovorita tudi o:
– namenu uporabe prostorov,
– odgovorni osebi uporabnika,
– obdobju in terminu uporabe objekta,
– površini objekta in spremljajočih prostorov, ki se bodo uporabljali,
– višini najemnine,
– načinu in roku plačila za koriščenje oziroma uporabo prostorov,
– sankcijah v primeru kršitev določil iz pogodbe.
8. člen
Upravljavec mora najemniku v terminu, določenem v pogodbi, omogočiti nemoten dostop in nemoteno uporabo objekta, kot je dogovorjeno v pogodbi. Najemnik mora v času uporabe športnega objekta upoštevati hišni red in navodila upravljavca.
Ne glede na določila tega pravilnika lahko upravljavec zaradi izvedbe športnih tekem ali prireditev ali prodaje prostorov v komercialne namene kateremukoli najemniku:
– odpove posamezne termine uporabe prostorov,
– prestavi termine na druge proste termine (če so le-ti na razpolago).
9. člen
Najemnik mora o spremembah ali o tem, da v določenem terminu ne bo mogel uporabljati objekta, v razumnem roku obvestiti upravljavca.
10. člen
Upravljavec s sklepom določi osebo (skrbnika), ki skrbi za pravilno uporabo objekta in opreme ter spoštovanje hišnega reda objekta oziroma površin.
Skrbnik vodi evidenco uporabe in udeležbe udeležencev pri koriščenju prostorov oziroma površin. Iz evidence morajo biti razvidni naslednji podatki:
– naziv najemnika,
– odgovorna oseba,
– čas uporabe,
– število udeležencev,
– opombe o ugotovljenih morebitnih pomanjkljivostih oziroma poškodbah na objektu, opremi in športnih površinah.
VI. NAČIN DOLOČANJA STROŠKOV NAJEMNINE
11. člen
Višina stroškov najemnine prostorov in površin ŠC Dravograd je odvisna od časa in namena uporabe.
Ceno ure najema določi pristojni organ upravljavca. Soglasje k ceni ure najema poda lastnik.
Višina stroškov najema se določi v pogodbi med upravljavcem in najemnikom.
12. člen
Višino stroškov uporabe prostorov in površin za potrebe izvajanja zakonsko opredeljenih športnih programov predšolske in šolske športne vzgoje z javnimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi določa pogodba, sklenjena med ustanoviteljem Občino Dravograd in javnim vzgojno-izobraževalnim zavodom.
Vsa športna društva in klubi s sedežem v Občini Dravograd lahko za izvajanje svojih dejavnosti, ki so v javnem interesu in so pomembne za občino, koristijo prostore in površine ŠC Dravograd v skladu z določili tega pravilnika.
13. člen
Vzgojno-izobraževalni zavodi in vsa društva oziroma klubi s sedežem v Občini Dravograd lahko za organizacijo zabavnih prireditev, tudi v komercialne namene, koristijo prostore in površine ŠC Dravograd na osnovi predhodno sklenjene pogodbe, pisnega dogovora ali pisnega soglasja z upravljavcem.
14. člen
O oddajanju športnega objekta in površin v zabavne, komercialne in druge namene odloča upravljavec. Pred organizacijo in izvedbo prireditve mora z najemnikom skleniti ustrezno pogodbo oziroma dogovor, v katerem se opredelijo medsebojna razmerja, pravice, obveznosti in višina najemnine za koriščenje objekta.
15. člen
Vsa pridobljena sredstva, ki jih pridobi upravljavec od uporabnikov objekta in površin ŠC Dravograd, se uporabijo namensko, v skladu s pokrivanjem stroškov tekočega in investicijskega vzdrževanja objekta in površin.
16. člen
Spremembe in dopolnitve tega pravilnika se uveljavljajo po enakem postopku, kot velja za njegov sprejem.
17. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0007/2013-41
Dravograd, dne 4. aprila 2013
Županja
Občine Dravograd
Marijana Cigala l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti