Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2013 z dne 8. 3. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2013 z dne 8. 3. 2013

Kazalo

748. Sklep o podelitvi naziva Častni občan Občine Jesenice mag. Viktorju Krevslu, stran 2675.

Na podlagi 5. člena Odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 79/04 in 84/12), 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06 in spremembe) je na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet Občine Jesenice na 25. redni seji dne 28. 2. 2013 sprejel
S K L E P
o podelitvi naziva Častni občan Občine Jesenice mag. Viktorju Krevslu
1. člen
Mag. Viktorju Krevslu – profesorju, trenerju in športniku, rojenemu 1. junija 1935 v Ljubljani, stanujočemu na Jesenicah, Cesta maršala Tita 1/a se podeli naziv »ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE«.
2. člen
Mag. Viktor Krevsel je vojno kot otrok preživel v Žirovnici na Gorenjskem. Šolal se je na Breznici, Jesenicah, Koroški Beli in v Ljubljani. Po končani srednji tehniški šoli se je odločil za študij na višji šoli za telesno vzgojo oziroma na Visoki šoli za telesno kulturo. Diplomiral je leta 1963 z nalogo »Taktična priprava odbojkarja.«
V času študija je opravil specializacijo za višjega trenerja in organizatorja rekreacije. Zaposlil se je kot športni pedagog na osnovni šoli Borisa Kidriča v Ljubljani in kasneje kot poklicni rekreator v Železarni Jesenice. Leta 1966 se je zaposlil kot športni pedagog v Železarskem izobraževalnem centru (ŽIC).
Leta 1986 je postal predavatelj športne vzgoje na Filozofski fakulteti v Ljubljani in zunanji predavatelj na Visoki šoli za telesno kulturo. Od leta 1973 je bil na katedri za odbojko kasnejše Fakultete za šport zaposlen do upokojitve. Leta 1978 je opravil magisterij iz kineziologije s temo »Manifestne in latentne dimenzije odbojkarske motorike.«
Mag. Viktor Krevsel se je športu zapisal že kot desetletni deček. Odbojka je šport, kateremu je posvetil vse svoje življenje. Njegov prispevek k slovenskemu in jeseniškemu športu je neizmerljiv in ni povezan samo z odbojko. Njegovo razumevanje športa in njegov pogled na dogajanja v njem sta svojevrstna. Njegov trenerski opus je izjemen. S svojim znanjem je obogatil odbojko v Evropi. Že samo to, da je mag. Viktor Krevsel v svoji bogati karieri, ob številnih vrhunskih ekipah, treniral in vodil kar tri državne selekcije – Jugoslavijo, Španijo in Slovenijo – pove vse. Z jugoslovansko reprezentanco je kot trener osvojil prvo bronasto medaljo na Evropskem prvenstvu leta 1975.
Na tekmovanju Nord Cup je leta 1995 osvojil prvo mesto za Slovenijo. Slovensko reprezentanco je po osamosvojitvi vodil na prvih tekmah njenega prebijanja med evropsko in svetovno elito.
Mag. Viktor Krevsel je jeseniškemu športu dal izjemno veliko. Za svoje delo je prejel tudi najvišje slovensko športno priznanje, Bloudkovo nagrado.
Čas je, da njegov izjemen prispevek športu s podelitvijo naziva Častni občan Občine Jesenice nagradimo tudi v okolju, ki ga ima Viktor izjemno rad. Vedno je ponosen, da živi na Jesenicah.
3. člen
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 094-3/2012
Jesenice, dne 1. marca 2013
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti