Uradni list

Številka 95
Uradni list RS, št. 95/2012 z dne 13. 12. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 95/2012 z dne 13. 12. 2012

Kazalo

3672. Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (uradno prečiščeno besedilo), stran 9694.

Na podlagi 34.a člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07, 76/08, 79/09 in 51/10, 40/12 – ZUJF), Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09, 13/10, 59/10, 85/10 in 107/10), 8. in 9. člena Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06), 1., 2. in 3. člena Zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list SRS, št. 30/90, 18/91, 22/91; Uradni list RS, št. 2/91-I, 4/93) in 14. člena Statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 28/08) je Občinski svet Občine Dobrepolje na 13. redni seji dne 22. 11. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (uradno prečiščeno besedilo)
1. člen
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma do nadomestila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in volilne komisije pripadajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika in skladno z zakoni.
2. člen
Občinski funkcionarji so: člani občinskega sveta, župan in podžupan.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno.
Podžupan opravlja svojo funkcijo nepoklicno. Podžupan lahko poklicno opravlja funkcijo, če se v soglasju z županom tako odloči, odločitev pa potrdi občinski svet.
3. člen
Z Odlokom o plačah funkcionarjev je funkcija župana Občine Dobrepolje, ki sodi v VI. skupino občin s številom prebivalcev od 2001 do 5000, uvrščena v 49. plačni razred. Županu za poklicno opravljanje funkcije pripada tudi dodatek za delovno dobo v skladu z zakonom.
Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo v višini 50 % plače, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno. Županu, ki opravlja funkcijo nepoklicno, ne pripada dodatek za delovno dobo.
4. člen
Osnovna plača podžupana, če funkcijo opravlja poklicno, se oblikuje v skladu z 8. členom Odloka o plačah funkcionarjev in se glede na število prebivalcev lokalne skupnosti lahko uvrsti od 34. do 41. plačnega razreda. Podžupanu za poklicno opravljanje funkcije pripada tudi dodatek za delovno dobo v skladu z zakonom.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada največ 50 % plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno. Župan lahko odloči, da je plačilo za nepoklicno opravljanje funkcije podžupana tudi nižje od 50 % osnovne plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, in sicer glede na pooblastila, vsebino in obseg dela, dogovorjen z županom. Podžupanu, ki funkcijo opravlja nepoklicno, ne pripada dodatek na delovno dobo.
Plačni razred podžupana znotraj določenega razpona določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil.
Plača podžupana oziroma plačilo za opravljanje funkcije podžupana vključuje tudi udeležbo na sejah Občinskega sveta Občine Dobrepolje in udeležbo na sejah drugih organov in teles.
5. člen
Z zakonom določeni najvišji dovoljeni obseg sredstev, v okviru katerega se lahko oblikuje plačilo za nepoklicno opravljanje funkcije člana občinskega sveta, je podlaga za ugotovitev najvišjega možnega letnega obsega sredstev, iz katerih se izplačujejo plače članom občinskega sveta ter nagrade članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta in članom nadzornega odbora ter drugih organov Občine Dobrepolje.
Sredstva iz prejšnjega odstavka se zagotovijo v proračunu občine.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta. Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 7,5 % letne plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo. V okviru tega zneska se članu občinskega sveta določi plačilo za opravljanje funkcije za:
– udeležbo na redni seji občinskega sveta              80 EUR,
– udeležbo na izredni seji občinskega sveta            50 EUR,
– predsedovanje na seji delovnega telesa občinskega
sveta                                                  60 EUR,
– udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član
je                                                     50 EUR.
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
Plačilo za opravljanje funkcije se izplačuje na podlagi evidence prisotnosti, ki jo vodi občinska uprava, in sicer polna sejnina za najmanj 50 % časovno prisotnost na seji in polovična sejnina za manj kot 50 % časovno prisotnost na seji. Plačilo za opravljanje funkcije se izplačuje za redne in izredne seje. V primeru prekinjene seje se za nadaljevanje seje izplača 50 % plačila za opravljanje funkcije. Za dopisno sejo se plačilo za opravljanje funkcije ne izplačuje.
7. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v odborih in komisijah občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine v višini 47 EUR za udeležbo na seji.
Članom delovnih teles občine, ki niso člani občinskega sveta se za poročanje na seji občinskega sveta, na katero so bili vabljeni, določi nagrada v obliki sejnine v višini 26 EUR.
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
8. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do sejnine.
Sejnina se oblikuje glede na opravljeno delo, in sicer:
– kot sejnina, ki se izplača za udeležbo na seji odbora v višini 57 EUR za predsednika oziroma 47 EUR za člana,
– udeležbo predsednika na redni seji občinskega sveta 30 EUR,
– kot plačilo za izvedbo nadzora po programu dela ali sklepu občinskega sveta v višini 105 EUR za predsednika oziroma 85 EUR za člana.
Sejnine predsedniku in članom nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi sklepa o imenovanju v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.
Plačilo za opravljanje funkcije vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
9. člen
Predsednik in njegov namestnik, tajnik in člani občinske volilne komisije imajo zaradi dela v volilnih organih ob vsakih volitvah pravico do enkratnega nadomestila. Nadomestilo se izplača na podlagi odločbe o imenovanju.
Predsednik občinske volilne komisije in njegov namestnik ter tajnik imajo ob vsakih splošnih volitvah pravico do nadomestila v višini povprečnega mesečnega izplačila plačila za poklicno opravljanje funkcije župana.
Člani občinske volilne komisije in njihovi namestniki imajo ob vsakih splošnih volitvah pravico do nadomestila v višini dvajset odstotkov povprečnega mesečnega izplačila plačila za poklicno opravljanje funkcije župana.
Predsednik in člani volilnih odborov ter njihovi namestniki imajo ob vsakem glasovanju pravico do nadomestila v znesku dveh dnevnic za službeno pot v državi, ki traja nad 12 ur, do katere so upravičeni zaposleni v občinski upravi.
10. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi, in sicer do višine, ki se ne všteva v davčno osnovo.
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
11. člen
Pravice iz 10. člena tega pravilnika uveljavlja občinski funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog tajnik občine.
12. člen
Sredstva za izplačevanje plač, nagrad in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
13. člen
Plače in nagrade se izplačujejo mesečno za pretekli mesec najkasneje do 15. dne v tekočem mesecu.
Prejemki, določeni v 10. členu tega pravilnika, se izplačajo v petnajstih dneh po končanem službenem potovanju.
14. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se uporabljajo tudi za izplačila nagrad v obliki sejnine:
– poveljniku štaba CZ v višini 55 EUR,
– članom štaba CZ v višini 45 EUR,
– članom izdajateljskega sveta 45 EUR,
– članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan v višini 39 EUR.
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
Mesečno izplačilo sejnin se opravi na podlagi evidence o udeležbi na sejah, ki jo vodi občinska uprava.
15. člen
Urednica občinskega glasila ima pravico do nagrade.
Nagrada se oblikuje glede na opravljeno delo, in sicer:
– Urejanje občinskega glasila do 40 strani: 220 EUR,
– Urejanje občinskega glasila nad 40 strani: 270 EUR,
– Udeležba na seji občinskega sveta s poročilom: 40 EUR,
– Objava od 3 do 5 lastnih člankov, ki obsegajo vsaj pol strani: 50 EUR,
– Objava nad 5 lastnih člankov, ki obsegajo vsaj pol strani: 100 EUR.
16. člen
V pravilniku so navedeni neto zneski plač, sejnin oziroma nagrad.
17. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov št. 007-1/07, z dne 25. 9. 2007 in popravek št. 007-1/09 (Uradni list RS, št. 41/09).
18. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0001/2011-15
Videm, dne 23. novembra 2012
Župan
Občine Dobrepolje
Janez Pavlin l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti