Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2012 z dne 5. 3. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2012 z dne 5. 3. 2012

Kazalo

672. Pravilnik o načinu odmere in plačevanja komunalnega prispevka za kanalizacijsko omrežje v naselju Komen, stran 1397.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Komen (Uradni list RS, št. 80/09) in 12. člena Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje izgradnje kanalizacije v naselju Komen, sprejetega na 10. redni seji dne 15. 2. 2012, je Občinski svet Občine Komen na 10. redni seji dne 15. 2. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu odmere in plačevanja komunalnega prispevka za kanalizacijsko omrežje v naselju Komen
1. člen
Ta pravilnik določa način odmere in plačevanja komunalnega prispevka v naselju Komen za obstoječe objekte zaradi izboljšanja parcele s komunalno opremo v primeru odmerjanja komunalnega prispevka po uradni dolžnosti.
2. člen
Zavezanci za plačilo komunalnega prispevka po tem pravilniku so lastniki nepremičnine znotraj obračunskega območja, ki se skladno s projektno dokumentacijo – projekti izvedenih del na podlagi katerih so bila izdana uporabna dovoljenja za posamezne faze izgradnje komunalne infrastrukture, priključuje na kanalizacijsko omrežje v Komnu.
3. člen
Komunalni prispevek se izračuna po določilih 8. člena Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje izgradnje kanalizacije v naselju Komen.
4. člen
Površina parcele se določi kot stavbišče objekta, ki se pomnoži s faktorjem 1,5, pri čemer se stavbišče objekta povzame iz podatkov Geodetske uprave Republike Slovenije.
Neto tlorisna površina objekta se povzame iz podatkov Geodetske uprave Republike Slovenije.
Obračunski stroški na enoto mere, delež parcele, delež neto tlorisne površine in faktor dejavnosti so določeni v Odloku o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje izgradnje kanalizacije v naselju Komen.
5. člen
Občinska uprava v ugotovitvenem postopku na podlagi iz Geodetske uprave Republike Slovenije pridobljenih podatkov izračuna višino komunalnega prispevka posameznega zavezanca, o čemer obvesti zavezanca za plačilo.
Občinska uprava se v ugotovitvenem postopku lahko poslužuje tudi podatkov iz drugih uradnih evidenc.
6. člen
Komunalni prispevek se plača v enkratnem znesku ali na obroke.
Obročno odplačevanje se omogoči le fizičnim osebam, in sicer v šestih, dvanajstih ali štiriindvajsetih mesečnih obrokih.
Vlogo za obročno odplačevanje vloži zavezanec na občinsko upravo. Kolikor tega v določenem roku ne stori, se komunalni prispevek obračuna v enkratnem znesku.
V primeru odobritve obročnega odplačevanja se zavezancu za odloženi znesek komunalnega prispevka zaračunajo obresti po evropski medbančni obrestni meri za ročnost enega leta v višini, ki je veljala na dan izdaje odločbe o odmeri komunalnega prispevka.
V primeru zamude plačila obroka se zaračuna zakonske zamudne obresti.
7. člen
Komunalni prispevek se ne plača za neprofitna stanovanja, stavbe za izobraževanje in znanstveno raziskovalno delo (oznaka 12630 v CC-SI), stavbe za zdravstvo (oznaka 12640 v CC-SI) in objekte, ki so v lasti občine.
8. člen
V primeru, da so zavezanci lastniki enega objekta v več deležih, se komunalni prispevek obračuna vsakemu zavezancu po lastniškem deležu. Zavezanci se lahko odločijo, da bodo komunalni prispevek poravnali vsak v svojem deležu, oziroma, da bo plačnik celotnega zneska ali deleža eden od zavezancev ali celo tretja oseba, pri čemer se o tem pisno sporazumejo ter overjeni sporazum predložijo občinski upravi.
V primeru smrti lastnika ali solastnika objekta, ki je zavezanec za plačilo komunalnega prispevka, občinska uprava v ugotovitvenem postopku ugotovi zavezanca za plačilo komunalnega prispevka.
9. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati osmi dan po uveljavitvi Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje izgradnje kanalizacije v naselju Komen.
Št. 429-3/2012-6
Komen, dne 15. februarja 2012
Župan
Občine Komen
Danijel Božič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti