Uradni list

Številka 125
Uradni list RS, št. 125/2008 z dne 30. 12. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 125/2008 z dne 30. 12. 2008

Kazalo

5737. Pravilnik o enkratnem denarnem prispevku za novorojence v Občini Straža, stran 17018.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07, 27/08 – odl. US, 76/08 in 100/08 – odl. US) in 6. člena Statuta Občine Straža (Uradni list RS, št. 7/07 in 27/08) je Občinski svet Občine Straža na 17. redni seji dne 11. 12. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o enkratnem denarnem prispevku za novorojence v Občini Straža
1. člen
Ta pravilnik ureja dodeljevanje enkratnega denarnega prispevka za novorojence družinam z območja Občine Straža, določa upravičence, določanje višine, pogoje in postopek dodelitve denarnega prispevka.
2. člen
Enkratni denarni prispevek za novorojenca (v nadaljevanju: prispevek) je enkratna socialna denarna pomoč novorojenemu otroku, s katero se družini zagotovi dopolnilni prejemek za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka.
3. člen
Upravičenec je eden od staršev novorojenca, če sta on in otrok državljana RS in imata stalno prebivališče na območju Občine Straža.
Če starša ne živita skupaj, uveljavlja pravico do prispevka tisti od staršev, pri katerem otrok živi.
4. člen
Staršem, ki se jim rodijo dvojčki, pripada trojna višina prispevka za oba novorojenca. Staršem, ki se jim rodijo trojčki pripada petkratna višina prispevka za vse tri novorojence.
Staršem se določi povišan prispevek glede na število otrok v družini.
Upravičencu pripada višina prispevka na dan rojstva.
Novorojenec je vsak otrok, dojenček, ki zapusti porodnišnico ali doseže starost enega meseca.
5. člen
Občinska uprava obvesti upravičence o njihovi pravici do prispevka po tem pravilniku s »Sklepom o višini enkratnega denarnega prispevka za novorojence v Občini Straža«, ki ga objavi na oglasni deski in internetni strani Občine Straža.
Vloga za izplačilo prispevka za novorojence je na voljo na internetni strani Občine Straža in na sedežu Občine Straža.
6. člen
Višino enkratnega denarnega prispevka za novorojence po tem pravilniku in povišan prispevek glede na število otrok v družini določi občinski svet s sklepom ob sprejetju proračuna za leto veljavnosti proračuna.
7. člen
Upravičenec uveljavlja pravico do prispevka z vlogo. Rok za vložitev vloge je šest mesecev od dne otrokovega rojstva. Po preteku tega roka se vloga zavrže kot prepozna.
8. člen
V vlogi iz prejšnjega člena upravičenec navede podatke o državljanstvu in stalnem prebivališču zase in za novorojenca, številko hranilne knjižice ali tekočega računa, na katerega se nakaže prispevek ter davčno številko upravičenca.
Vlogi je potrebno priložiti: kopijo izpiska iz rojstne matične knjige za otroka in kopijo prve strani hranilne knjižice ali kopijo kartice tekočega računa upravičenca ter Potrdilo iz gospodinjske evidence, ki ga izda Upravna enota Novo mesto.
9. člen
O dodelitvi prispevka odloči občinska uprava z odločbo. Zoper odločbo se lahko vlagatelj pritoži pri županu Občine Straža.
10. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o enkratnem denarnem prispevku za novorojence (Uradni list RS, št. 70/07).
11. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave, uporabljati pa se začne s 1. 1. 2009.
Št. 00700-29/2008-3
Straža, dne 11. decembra 2008
Župan
Občine Straža
Alojz Knafelj l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti