Uradni list

Številka 87
Uradni list RS, št. 87/2007 z dne 27. 9. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 87/2007 z dne 27. 9. 2007

Kazalo

4344. Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert, stran 11866.

Na podlagi 3. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91 in spremembe), prvega odstavka 41. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96 in sprememb), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 in sprememb) ter 19. člena Statuta Občine Šentrupert je Občinski svet Občine Šentrupert na 9. redni seji dne 11. 9. 2007 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert
I. SPLOŠNA DOLOČILA
1. člen
(1) S tem odlokom Občina Šentrupert, s sedežem Šentrupert 33, 8232 Šentrupert (v nadaljevanju besedila: ustanovitelj) ustanavlja na področju osnovnega šolstva ter vzgoje in varstva predšolskih otrok javni vzgojno-izobraževalni zavod Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert (v nadaljevanju: javni zavod).
(2) Glede vprašanj, ki s tem odlokom niso posebej urejena, se uporabljajo določbe zakona.
II. STATUSNE DOLOČBE
1. Ime, sedež in pravni status javnega zavoda
2. člen
(1) Javni zavod posluje pod imenom: Osnovna šola dr. Pavla Lunačka, Šentrupert.
(2) Skrajšano ime zavoda je: OŠ dr. Pavla Lunačka, Šentrupert.
(3) Sedež javnega zavoda je: Šentrupert 57, 8232 Šentrupert.
(4) V sestavo OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert sodi še VVE vrtec, Šentrupert 57.
3. člen
(1) Javni zavod je pravna oseba s pravicami, obveznostmi in odgovornostmi v pravnem prometu, kot jih določata zakon in ta odlok.
(2) Enota vrtca v pravnem prometu nima pooblastil.
2. Pečat javnega zavoda
4. člen
(1) Javni zavod ima in uporablja svoj pečat okrogle oblike, premera 35 mm, v sredini katerega je grb Republike Slovenije, na zunanjem obodu pa je izpisano ime: Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert, in sedež: Šentrupert 57, 8232, Šentrupert.
(2) Javni zavod ima in uporablja tudi pečat okrogle oblike, premera 20 mm z enako vsebino kot pečat iz prvega odstavka tega člena.
(3) Pečat iz prvega odstavka tega člena uporablja javni zavod v pravnem prometu za žigosanje vseh aktov, dokumentov in dopisov, ki jih pošilja ali izdaja organom, organizacijam, občanom, učencem, varovancem oziroma njihovim staršem.
(4) Ravnatelj/ica šole sprejme pravilnik o številu posameznih pečatov, njihovi uporabi, načinu varovanja, uničevanja ter določi delavce, ki so zanje odgovorni.
3. Zastopanje, predstavljanje in podpisovanje
5. člen
(1) Javni zavod zastopa in predstavlja ravnatelj/ica.
(2) Ravnatelj/ica javnega zavoda zastopa in predstavlja javni zavod brez omejitev.
(3) Ravnatelj/ica lahko za zastopanje ali predstavljanje javnega zavoda v posameznih zadevah pooblasti drugega delavca javnega zavoda.
6. člen
Za javni zavod podpisujejo dokumente: ravnatelj/ica in delavci, ki so pooblaščeni za zastopanje, vsak v mejah pooblastil in poslov, ki jih opravljajo.
4. Območje zadovoljevanja vzgojno-izobraževalnih potreb
7. člen
Območje zadovoljevanja vzgojno-izobraževalnih potreb javnega zavoda se določi s posebnim sklepom, ki ga sprejme Občinski svet Občine Šentrupert.
III. DEJAVNOST ZAVODA
8. člen
Zavod je ustanovljen za opravljanje osnovnošolskega izobraževanja za šolski okoliš, ki obsega območja: Občine Šentrupert in naselja: Bistrica, Brinje, Dol. Jesenice, Draga pri Šentrupertu, Gorenje Jesenice, Hom, Hrastno, Kamnje, Kostanjevica, Mali Cirnik, Okrog, Prelesje, Rakovnik pri Šentrupertu, Ravne nad Šentrupertom, Ravnik, Roženberk, Slovenska vas, Straža, Šentrupert, Šrkrljevo, Trstenik, Vesela Gora, Vrh, Zabukovje, Zaloka.
9. člen
Zavod opravlja naslednje dejavnosti:
– M/80.102 – Osnovnošolsko splošno izobraževanje,
– M/80.101 – Dejavnost vrtca in predšolske vzgoje,
– M/80.422 – Drugo izobraževanje, d.n.,
– K/70.20 – Dajanje lastnih nepremičnin v najem,
– K/74. 12 – Računovodske oziroma knjigovodske dejavnosti,
– K/74. 841 – Prirejanje razstav, seminarjev in kongresov,
– H/55.52 – Priprava in dostava hrane (catering),
– H/55.51 – Storitev menz,
– I/60.23 – Drug kopenski potniški prevoz,
– O/92.32 – Obratovanje objektov za kulturne prireditve,
– O/92.511 – Dejavnost knjižnic,
– O/92.623 – Druge športne dejavnosti.
10. člen
Poleg, v prejšnjem členu opredeljene dejavnosti, opravlja zavod v okviru svoje registrirane dejavnosti, še dejavnosti, kot so:
– spodbuja in organizira interesno in družbeno aktivnost učencev ter se v ta namen povezuje s starši, delavci v podjetjih, kulturnimi in drugimi organizacijami ter ostalimi občani,
– skupaj s starši in drugimi uporabniki v občini razvija in organizira širše možnosti za aktivnosti učencev, druge mladine in občanov na področju izobraževanja, kulture, tehnične kulture in športa.
11. člen
(1) Javni zavod je devetletna osnovna šola in opravlja vzgojno-izobraževalno dejavnost od 1. do 9. razreda obvezne osnovne šole.
(2) Enota vrtca izvaja predšolsko vzgojo za otroke do vstopa v šolo.
(3) Javni zavod ne sme začeti opravljati nove dejavnosti ali spremeniti pogojev za opravljanje dejavnosti, dokler ustanovitelj ne da soglasja in dokler pristojni organ ne izda odločbe, da so izpolnjeni pogoji, predpisani za opravljanje dejavnosti glede tehnične opremljenosti in varstva pri delu ter drugi predpisani pogoji.
(4) Za nove dejavnosti se štejejo druge dejavnosti, ki jih opravlja javni zavod v manjšem obsegu, s katerimi dopolnjuje in izboljšuje ponudbo vzgojno-izobraževalnega dela, ali s katerimi prispeva k popolnejšemu izkoriščanju zmogljivosti, ki se uporabljajo za opravljanje vpisanih registriranih dejavnosti.
12. člen
Javni zavod lahko sklepa pogodbe in opravlja pravne posle samo v okviru dejavnosti, ki je vpisana v sodni register.
IV. ORGANI JAVNEGA ZAVODA
13. člen
(1) Javni zavod ima organe, določene z zakonom.
(2) Organi zavoda so:
– svet zavoda,
– ravnatelj,
– strokovni organi:
   – učiteljski zbor,
   – vzgojiteljski zbor,
   – oddelčni učiteljski zbor,
   – strokovni aktiv,
   – razrednik,
– svet staršev.
(3) Zavod ima lahko tudi druge organe, katerih delovno področje, sestavo in način volitev oziroma imenovanja določi s pravili.
14. člen
1. Svet zavoda
(1) Zavod upravlja svet zavoda, ki ga sestavljajo trije predstavniki ustanovitelja, trije predstavniki delavcev zavoda in trije predstavniki staršev. Za predsednika sveta zavoda člani sveta zavoda izvolijo enega izmed članov, ki je praviloma predstavnik delavcev zavoda.
(2) Predstavnike ustanovitelja v svet javnega zavoda imenuje občinski svet izmed delavcev občinske uprave ali občinskih organov ter občanov.
(3) Predstavnike delavcev v svet zavoda volijo delavci izmed vseh delavcev zavoda.
(4) Predstavnike delavcev volijo delavci javnega zavoda neposredno na tajnih volitvah, po postopku in na način, ki je določen z zakonom in tem odlokom.
(5) Predstavnike staršev izvolijo starši na svetu staršev šole (dva predstavnika) in svetu staršev vrtca (en predstavnik). Volitve so praviloma tajne, razen če sveta staršev odločita drugače. Za volitve predstavnikov staršev v svet javnega zavoda se analogno uporabljajo določila o volitvah predstavnikov delavcev v svet javnega zavoda.
15. člen
(1) Svet zavoda razpiše volitve predstavnikov delavcev v svet javnega zavoda s sklepom najkasneje 60 dni pred iztekom mandata. Sklep o razpisu volitev se mora javno objaviti v javnem zavodu.
(2) Hkrati s sklepom mora biti določen tudi rokovnik za izvedbo volitev, imenuje se volilno komisijo, ki vodi postopek izvolitve predstavnikov delavcev v svet zavoda šole in pripravi končno poročilo, ki ga predloži svetu zavoda ob njegovem konstituiranju.
(3) Volilna komisija ima predsednika, namestnika, dva člana in njuna namestnika.
(4) Član volilne komisije oziroma njegov namestnik ne more biti kandidat za predstavnika delavcev v svetu javnega zavoda in mora imeti aktivno volilno pravico.
(5) Volilno komisijo se imenuje za dobo 4 let.
16. člen
(1) Pravico predlagati kandidate za člane sveta javnega zavoda ima najmanj 10% delavcev javnega zavoda z aktivno volilno pravico in reprezentativni sindikat.
(2) Predlogi kandidatov za svet javnega zavoda, ki se predložijo volilni komisiji najkasneje 21. dan po dnevu razpisa volitev, morajo biti pisni s podpisi vseh predlagateljev in s priloženimi pisnimi soglasji h kandidaturi vseh predlaganih kandidatov.
17. člen
(1) Glasovanje na volišču vodi volilna komisija.
(2) Volitve morajo biti organizirane tako, da je zagotovljena tajnost glasovanja. Volilna komisija lahko odloči, da se za delavce, ki bodo odsotni na dan volitev, zagotovi možnost predčasnih volitev.
(3) Voli se z glasovnicami osebno. Vsak delavec ima en glas. Na glasovnici se navedejo imena kandidatov po abecednem vrstnem redu priimkov.
(4) Voli se tako, da se obkrožijo zaporedne številke pred imeni tistih kandidatov, za katere se želi glasovati.
(5) Neizpolnjena glasovnica in glasovnica, na kateri ni mogoče ugotoviti volje volivca, sta neveljavni. Neveljavna je tudi glasovnica, če je volivec glasoval za več kandidatov, kot jih je potrebno izvoliti.
(6) Volitve so veljavne, če se jih je udeležila več kot polovica delavcev javnega zavoda z aktivno volilno pravico.
18. člen
(1) Izvoljeni so tisti kandidati, ki so dobili največje število glasov. Če sta dva kandidata dobila enako število glasov, je izvoljen tisti, ki ima daljšo delovno dobo v javnem zavodu.
(2) O poteku volitev na volišču se zapiše zapisnik, volilna komisija pa izdela poročilo o rezultatih volitev, ki ga objavi v roku 5 dni od dneva izvedbe glasovanja.
(3) Za člana sveta zavoda je ista oseba lahko izvoljena le dvakrat zaporedoma.
19. člen
(1) Članu sveta zavoda preneha mandat pred potekom dobe, za katero je bil imenovan oziroma izvoljen, če:
– odstopi;
– zaradi bolezni, daljše odsotnosti ali iz drugih razlogov ne more več opravljati funkcije člana sveta šole;
– je razrešen;
– mu preneha delovno razmerje v zavodu.
(2) Člana sveta zavoda razreši za volitve oziroma imenovanje pristojni organ na način in po postopku, določenem za imenovanje.
(3) Ko svet zavoda ugotovi, da je članu prenehal mandat, o tem takoj obvesti pristojne za imenovanje oziroma izvolitev novega člana. Če je potekel mandat predstavniku delavcev, takoj določi rokovnik in imenuje volilno komisijo v skladu s petnajstim členom tega odloka.
(4) Nadomestno imenovanje oziroma izvolitev člana sveta zavoda ni potrebno, če je prenehal mandat manj kot tretjini članov in je do izteka mandata sveta zavoda manj kot šest mesecev.
20. člen
Svet šole ima poleg pristojnosti, ki jih določa zakon, še naslednje pristojnosti:
– predlaga ustanovitelju spremembo in razširitev dejavnosti,
– daje ustanovitelju mnenje in predloge o posameznih vprašanjih,
– po potrebi natančneje določi postopek volitev delavcev v svet šole.
21. člen
2. Ravnatelj
(1) Pedagoški vodja in poslovodni organ zavoda je ravnatelj.
(2) Ravnatelj organizira in vodi delo in poslovanje zavoda, predstavlja in zastopa zavod in je odgovoren za zakonitost dela zavoda.
(3) Ravnatelj opravlja naloge v skladu z nalogami iz opisa delovnega mesta v aktu o sistemizaciji delovnih mest:
(4) Za ravnatelja je lahko imenovan, kdor izpolnjuje pogoje za učitelja ali za svetovalnega delavca v zavodu, ima najmanj pet let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju ter ima naziv svetnik ali svetovalec oziroma najmanj pet let naziv mentor in opravljen ravnateljski izpit.
(5) Ravnatelja imenuje in razrešuje svet zavoda v soglasju z Ministrstvom za šolstvo. Mandat ravnatelja traja 5 let.
(6) Svet zavoda si mora pred imenovanjem ali razrešitvijo ravnatelja pridobiti mnenje učiteljskega zbora in mnenje ustanovitelja.
(7) Učiteljski zbor o mnenju za imenovanje ravnatelja glasuje tajno.
(8) Če učiteljski zbor ali ustanovitelj ne poda mnenja v roku 20 dni od dneva, ko je bil zanj zaprošen, lahko svet zavoda imenuje ravnatelja brez tega mnenja.
(9) Če ravnatelju predčasno preneha mandat, oziroma če nihče izmed prijavljenih kandidatov ni imenovan, svet zavoda imenuje vršilca dolžnosti ravnatelja izmed strokovnih delavcev zavoda oziroma izmed prijavljenih kandidatov, vendar največ za eno leto.
(10) Če v 60 dneh po prenehanju mandata ravnatelju, svet zavoda ne imenuje niti ravnatelja niti vršilca dolžnosti ravnatelja, imenuje vršilca dolžnosti ravnatelja v naslednjih osmih dneh minister.
22. člen
3. Strokovni organi
Strokovni organi v zavodu so učiteljski zbor, oddelčni učiteljski zbor, razrednik in strokovni aktiv.
23. člen
(1) Učiteljski zbor sestavljajo strokovni delavci zavoda.
(2) Učiteljski zbor:
– obravnava in odloča o strokovnih vprašanjih povezanih z vzgojno-izobraževalnim delom,
– daje mnenje o letnem delovnem načrtu,
– predlaga uvedbo nadstandardnih in drugih programov ter dejavnosti,
– odloča o posodobitvah programov vzgoje in izobraževanja in njihovi izvedbi v skladu s predpisi,
– daje mnenje o predlogu za imenovanje ravnatelja,
– odloča o vzgojnih ukrepih,
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom.
24. člen
(1) Oddelčni učiteljski zbor sestavljajo strokovni delavci, ki opravljajo vzgojno-izobraževalno delo v posameznem oddelku.
(2) Oddelčni učiteljski zbor:
– obravnava vzgojno-izobraževalno problematiko v oddelku,
– oblikuje program dela z nadarjenimi učenci in tistimi, ki težje napredujejo,
– odloča o vzgojnih ukrepih in
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom.
25. člen
Razrednik vodi delo oddelčnega učiteljskega zbora, analizira vzgojne in učne rezultate oddelka, skrbi za reševanje vzgojnih in učnih problemov posameznih učencev, sodeluje s starši in šolsko svetovalno službo, odloča o vzgojnih ukrepih ter opravlja druge naloge v skladu z zakonom.
26. člen
(1) Strokovne aktive sestavljajo učitelji istega predmetnega oziroma predmetnih področij.
(2) Strokovni aktivi obravnavajo problematiko predmeta oziroma predmetnega področja, usklajujejo merila za ocenjevanje, dajejo učiteljskemu zboru predloge za izboljšanje vzgojno-izobraževalnega dela, obravnavajo pripombe staršev in učencev ter opravljajo druge strokovne naloge, določene z letnim delovnim načrtom.
27. člen
4. Svet staršev
(1) Za organizirano uresničevanje interesa staršev se v zavodu oblikuje svet staršev zavoda.
(2) Svet staršev zavoda je sestavljen tako, da ima v njem vsak oddelek po enega predstavnika, ki ga starši izvolijo na roditeljskem sestanku oddelka.
(3) Prvi sklic staršev opravi ravnatelj.
(4) Svet staršev:
– predlaga nadstandardne programe,
– daje soglasje k predlogu ravnatelja o nadstandardnih storitvah,
– daje mnenje o predlogu programa razvoja zavoda in o letnem delovnem načrtu,
– razpravlja o poročilih ravnatelja o vzgojno-izobraževalni problematiki,
– obravnava pritožbe staršev v zvezi z vzgojno-izobraževalnim delom,
– voli predstavnike staršev v svet zavoda in
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom.
VODJA ENOTE VVE
28. člen
(1) V enoti vrtca se zagotovi pedagoško vodenje v skladu z veljavnimi predpisi.
(2) Enota vrtca pri šoli ima lahko pomočnika/co ravnatelja/ice.
(3) Imenuje in razrešuje ga/jo ravnatelj/ica šole izmed delavcev enote vrtca ali šole.
(4) Pomočnik/ca ravnatelja/ice opravlja naloge, ki jih določi ravnatelj/ica z opisom delovnega mesta v aktu o sistemizaciji delovnih mest oziroma naloge, za katere jo/ga pisno pooblasti ravnatelj/ica, predvsem pa:
– organizira in vodi delo enote vrtca,
– predlaga ravnatelju šole program enote vrtca,
– predlaga nadstandardne programe,
– skrbi za sodelovanje enote vrtca z okoljem,
– obvešča starše o delu enote vrtca.
V. SREDSTVA ZA DELO IN ODGOVORNOST ZA OBVEZNOSTI JAVNEGA ZAVODA
29. člen
(1) Ustanovitelj in država zagotavljata pogoje za delo javnega zavoda.
(2) Ustanovitelj zagotavlja javnemu zavodu sredstva in premoženje, s katerim je javni zavod upravljal do uveljavitve tega odloka.
30. člen
(1) Javni zavod pridobiva sredstva za opravljanje javne službe iz državnega proračuna in iz proračuna Občine Šentrupert v skladu z zakoni, s prispevki staršev ter iz donacij, prispevkov sponzorjev in drugih virov.
(2) Presežek prihodkov nad odhodki javni zavod uporablja v skladu z zakonom.
(3) Presežek prihodkov nad odhodki, ki jih javna šola pridobi s prodajo proizvodov oziroma storitev, ustvarjenih z opravljanjem vzgoje in izobraževanja oziroma z opravljanjem drugih dejavnosti v skladu z aktom o ustanovitvi, se uporablja za plačilo materialnih stroškov, investicijsko vzdrževanje in investicije, po predhodnem soglasju ustanovitelja pa tudi za plače.
(4) Primanjkljaj prihodkov, ki v javnem zavodu nastane pri izvajanju medsebojno dogovorjenega programa iz osnovnih dejavnosti, upoštevajoč dogovorjena merila, kriterije ter normative in standarde, ki veljajo za področja dejavnosti javnega zavoda, krije ustanovitelj oziroma država.
(5) Za opravljanje dejavnosti zagotovi ustanovitelj nepremičnine in opremo, ki jo je zavod OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, uporabljal za opravljanje dejavnosti do uveljavitve tega odloka in jo izkazuje v bilanci stanja za zadnje poslovno leto. Premoženje, s katerim upravlja zavod, je last ustanovitelja. Stalne razstave so last ustanovitelja, z njimi pa razpolaga izključno OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Zavod lahko razpolaga s premičnim premoženjem, z nepremičnim premoženjem pa le po predhodnem soglasju ustanovitelja. Zavod je dolžan upravljati s premoženjem s skrbnostjo dobrega gospodarja.
31. člen
(1) Za nadstandardne storitve lahko javni zavod pridobiva sredstva tudi z dotacijami, sponzorstvom, prispevki staršev, in drugimi viri, določenimi z zakonom.
(2) Javni zavod lahko ustanovi šolski sklad, iz katerega se financirajo dejavnosti posameznega razreda, oddelka ali starostne skupine vrtca, ki niso sestavina vzgojno-izobraževalnega programa oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev, za nakup nadstandardne opreme, za zvišanje standarda vzgoje in varstva, pouka in drugih vsebin dejavnosti javnega zavoda.
(3) Sklad iz prejšnjega odstavka pridobiva sredstva iz prispevkov staršev, donacij, zapuščin in drugih virov.
(4) Sklad upravlja upravni odbor, ki ima predsednika in šest članov, od katerih so najmanj trije predstavniki javnega zavoda.
(5) Predstavnike javnega zavoda predlaga svet javnega zavoda.
(6) Za delovanje sklada lahko upravni odbor sprejme pravila.
VI. MEDSEBOJNE PRAVICE IN OBVEZNOSTI MED USTANOVITELJEM IN JAVNIM ZAVODOM
32. člen
Ustanovitelj ima do javnega zavoda naslednje pravice in obveznosti:
– ugotavlja skladnost načrtov in programov del javnega zavoda z načrti in programi občine,
– spremlja in nadzira namenskost porabe sredstev ustanovitelja,
– daje soglasje k statusnim spremembam in spremembam dejavnosti,
– opravlja druge zadeve v skladu s tem odlokom in drugimi predpisi.
33. člen
Pravice in obveznosti zavoda do ustanovitelja:
– najmanj enkrat letno poroča ustanovitelju o izvajanju programa javnega zavoda in letnega delovnega načrta,
– sodeluje pri načrtovanju razvoja dejavnosti občine,
– zagotavlja ustanovitelju podatke, potrebne za spremljanje in financiranje dejavnosti ter za statistične namene,
– opravlja druge zadeve v skladu s tem odlokom in drugimi predpisi.
VII. SPLOŠNI AKTI JAVNEGA ZAVODA
34. člen
Splošne akte javnega zavoda sprejema svet javnega zavoda ali ravnatelj/ica. Razmejitve pristojnosti pri sprejemanju splošnih aktov javnega zavoda se določi s pravili javnega zavoda.
VIII. VAROVANJE POSLOVNE SKRIVNOSTI
35. člen
(1) Ravnatelj/ica šole in drugi delavci zavoda morajo varovati listine in podatke, do katerih pridejo oziroma se z njimi seznanijo pri opravljanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti in so določeni za poslovno skrivnost.
(2) Osebe iz prejšnjega odstavka morajo varovati poslovno skrivnost tudi po prenehanju delovnega razmerja.
(3) Za poslovno skrivnost se štejejo:
– podatki in dokumenti, ki so z zakonom in drugimi predpisi določeni za tajne,
– podatki in dokumenti, ki jih svet zavoda določi za poslovno skrivnost,
– podatki in dokumenti, ki jih ravnatelj zavoda v okviru svojih pristojnosti določi za poslovno skrivnost,
– podatki in dokumenti, ki jih zavodu zaupno sporoči pristojni organ ali druga organizacija.
IX. NADZOR
36. člen
(1) Nadzor nad zakonitostjo dela javnega zavoda in nadzor nad izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela se opravlja v skladu z zakonom o šolski inšpekciji.
(2) Porabo sredstev v vzgoji in izobraževanju nadzoruje Računsko sodišče RS.
XI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
37. člen
(1) Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert, ki ga je na svoji seji dne 19. 2. 1997 sprejel Občinski svet Občine Trebnje in je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/97, Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert, ki ga je Občinski svet Občine Trebnje sprejel na seji dne, 4. 11. 1998 in je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 80/98 ter Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunčaka Šentrupert, ki ga je Občinski svet Občine Trebnje sprejel na seji dne, 4. 8. 1999 in je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 69/99.
(2) Javni zavod mora uskladiti svojo organizacijo in organe v roku treh mesecev od dneva uveljavitve tega odloka.
38. člen
Svet zavoda opravlja svoje naloge do izteka mandata, nato se konstituira nov svet zavoda v skladu s tem odlokom.
39. člen
Ravnatelj/ica šole opravlja funkcijo ravnatelja do izteka sedaj veljavnega mandata. Pred iztekom mandata ravnatelju se opravi razpis prostega delovnega mesta na način in po postopku, določenem z zakonom.
40. člen
Ravnatelj/ica je dolžan poleg nalog, za katere je pristojen po zakonu, opraviti vse potrebno v zvezi z vpisom sprememb v sodni register ter ostale naloge, da javni zavod uskladi organizacijo dela ter oblikuje svet javnega zavoda v skladu s tem odlokom v roku treh mesecev od uveljavitve tega odloka oziroma po izteku mandata sedanjemu svetu zavoda.
41. člen
Zavod je pravni naslednik zavoda Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert, ki je vpisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Novem mestu, pod št. 1/02 131/00.
42. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 239/07
Šentrupert, dne 12. septembra 2007
Župan
Občine Šentrupert
Rupert Gole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti