Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/2007 z dne 21. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/2007 z dne 21. 8. 2007

Kazalo

4027. Pogoji za uporabo plakatnih mest na območju Občine Komen v času volilne kampanje za volitve predsednika republike, stran 10745.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07) in 30. člena Statuta Občine Komen (Uradni list RS, 46/01) objavljam
P O G O J E
za uporabo plakatnih mest na območju Občine Komen v času volilne kampanje za volitve predsednika republike
1.
Lepljenje in nameščanje plakatov z oglaševalskimi vsebinami za volilno kampanjo je dovoljeno na brezplačnih in odplačnih plakatnih mestih.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest, tu določenih, je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljalca reklamnih tabel, stavb, drugih objektov ali zemljišč.
Prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
2.
Občina Komen bo organizatorjem volilne kampanje zagotovila brezplačna plakatna mesta s postavitvijo panojev na naslednjih lokacijah:
– v Komnu: parkirišče poleg bencinske črpalke,
– v Štanjelu: prostor ob avtobusnem postajališču.
3.
Dodatna plakatna mesta, ki so pod enakimi pogoji dostopna vsem organizatorjem volilne kampanje in na katere organizatorji lahko sami postavijo montažne panoje, so:
– v Komnu: prostor na Brdu »pri vagi«;
– v Brestovici: prostor ob avtobusnem postajališču Zg. Brestovica poleg stalnega plakatnega mesta in prostor pri nekdanji trgovini Preskrba tudi poleg stalnega plakatnega mesta;
– v Gorjanskem: prostor pri spomeniku in prostor ob avtobusnem postajališču, nasproti bara;
– v Kobjeglavi: na zelenici ob avtobusni čakalnici.
V ostalih naseljih, ki niso posebej navedena, je plakatiranje dovoljeno na krajevno običajen način.
Plakatiranje je dovoljeno z lepili, ki ne bodo trajno poškodovala plakatnih mest. Prepovedano je plakate pritrjevati na drevesa z žeblji ali risalnimi žebljički ter lepiti plakate na stojne drogove električne in PTT napeljave.
4.
Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami, pod tu določenimi pogoji.
Razpored postavitve plakatov na panojih se določi z žrebom, ki bo v sredo, 19. 9. 2007 ob 16. uri v prostorih Občine Komen. Vsakemu organizatorju volilne kampanje pripada za plakatiranje na panojih eno plakatno mesto dimenzije 70 x 100 cm. V žreb se lahko vključijo organizatorji volilne kampanje, ki bodo na Občino Komen, Komen 86, 6223 Komen dostavili pisno zahtevo za plakatiranje v času volilne kampanje do vključno torka, 18. 9. 2007 do 15. ure.
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
5.
Upravljalec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s temi določili.
6.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druge oglaševalske vsebine s plakatnih mest. Neupoštevanje tega določila je prekršek po 33. členu Zakona o volilni in referendumski kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila od Občine Komen pooblaščena oseba.
7.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljalca reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, za kar se neposredno uporabljajo določila Zakona o volilni in referendumski kampanji.
8.
V primeru, da ostane posamezno plakatno mesto nezasedeno, se nameni za plakatiranje za potrebe organizatorjev volilne kampanje, ki oddajo zahtevo za plakatiranje po izvedbi žrebanja. Plakatno mesto se dodeli po vrstnem redu prispele vloge. Občina zagotavlja plakatiranje na panojih samo do popolnitve vseh plakatnih mest.
Št. 041-02/2007-2
Komen, dne 13. avgusta 2007
Župan
Občine Komen
Uroš Slamič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti