Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2007 z dne 13. 4. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2007 z dne 13. 4. 2007

Kazalo

1806. Program priprave za spremembo in dopolnitev zazidalnega načrta Osnovne šole Stročja vas (skrajšani postopek), stran 4738.

Na podlagi 12., 27. in 34. člena Zakona o urejanju prostora (ZUreP-1, Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 popravek, 58/3 – ZZK-1) ter 29. člena Statuta Občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 62/99, 20/01 in Uradno glasilo Občine Ljutomer št. 1/2003) je župan Občine Ljutomer dne 29. 3. 2007 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za spremembo in dopolnitev zazidalnega načrta Osnovne šole Stročja vas (skrajšani postopek)
I. Predmet programa priprave
Predmet tega programa priprave so spremembe in dopolnitve Odloka o zazidalnem načrtu Osnovne šole Stročja vas, ki je bil sprejet v letu 2002 (Uradni list RS, št. 78/02; v nadaljevanju ZN).
S tem programom priprave se podrobneje določijo:
– ocena stanja in razlogi,
– programska izhodišča spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta,
– nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja, ter drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta,
– roki za pripravo spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta in
– obveznosti v zvezi s financiranjem spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta.
II. Ocena stanja, razlogi in podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta
V prostorskih sestavinah dolgoročnega plana Občine Ljutomer za obdobje 1986–2000 in družbenega plana Občine Ljutomer za obdobje 1986–1990 (Uradni list SRS, št. 7/87, 27/87, Uradni list RS, št. 24/92, 44/99, Uradno glasilo Občine Ljutomer št. 2/2004, 7/2004, 6/2006 – popravek) je območje opredeljeno kot poselitveno območje.
Območje spremembe in dopolnitve leži znotraj območja ZN, ki zajema parc. št. 284/1, 284/2, 284/4 in 284/5, vse k.o. Stročja vas.
III. Predmet in programska izhodišča prostorskega akta
Predmet spremembe in dopolnitve se nanaša na spremembe gabaritov novogradnje osnovne šole in telovadnice z vključitvijo rušenja obstoječega vrtca ter novogradnje na mestu sedanjega in ureditev zunanje infrastrukture.
Veljavni ZN iz leta 2002 je predvideval le novogradnjo šolske dejavnosti z zunanjo ureditvijo infrastrukture.
Občina Ljutomer si je na predlog Ministrstva za šolstvo in šport, katero je investicijo uvrstilo v financiranje v obdobju 2007–2008, pridobila tri idejne zasnove različnih avtorjev. Zaključki rešitev so temeljili predvsem na dejstvu, da je novogradnja osnovne šole tako tesno povezana s preureditvijo obstoječega vrtca, ki je v montažni izvedbi in hkrati dotrajan, da se le-ta vključi v investicijo novogradnje osnovne šole.
Ker predlagana novogradnja objektov ne presega z odlokom dopustnih okvirjev in primarne namembnosti območja, se pristopi k sprejemanju izvedbenega akta po skrajšanem postopku.
Prostorska ureditev mora na novo podati urbanistične in arhitektonske pogoje za izgradnjo objektov ter ureditev komunalne infrastrukture in zunanje ureditve.
IV. Nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi
Naročnik sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer.
Načrtovalca spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta izbere Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer.
Nosilci urejanja prostora
Nosilci urejanja prostora dajejo smernice za načrtovanje predvidenih prostorskih ureditev pred pripravo predloga spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta in mnenja k dopolnjenemu predlogu spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta.
V postopek priprave spremembe zazidalnega načrta bodo vključeni naslednji nosilci urejanja prostora:
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Cankarjeva 75, Murska Sobota
– JP Elektro Maribor, Vetrinjska 2, Maribor
– Telekom Slovenije, d.d., PE Murska Sobota, Trg Zmage 6, Murska Sobota
– Komunalno-stanovanjsko podjetje Ljutomer d.o.o., Ulica Rade Pušenjaka 9, Ljutomer
– Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, Ljutomer
– KS Stročja vas, Stročja vas 24, Ljutomer
– drugi organi in organizacije, če bi se v postopku priprave planskega akta izkazalo, da so tangirani (določeni).
Nosilci urejanja prostora morajo v skladu s 34. členom ZUreP-1 podati smernice za načrtovanje v roku 15 dni po prejemu gradiva za pridobivanje smernic in programa priprave ter v 15 dneh po predložitvi dopolnjenega predloga z mnenjem ugotoviti upoštevanje danih smernic in dopolnitev zazidalnega načrta, sicer se šteje da se z njimi strinjajo.
V primeru, da se v fazi priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, ki niso opredeljeni s tem programom, se le-te pridobi v nadaljnjem postopku.
V. Seznam potrebnih strokovnih podlag
V postopku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je potrebno upoštevati veljavno prostorsko in drugo dokumentacijo, obstoječi zazidalni načrt ter zanj izdelane strokovne podlage, analize in študije:
– prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Ljutomer za obdobje 1986–2000 in družbenega plana Občine Ljutomer za obdobje 1986–1990 (Uradni list SRS, št. 7/87, 27/87, Uradni list RS, št. 24/92, 44/99, Uradno glasilo Občine Ljutomer št. 2/2004, 7/2004, 6/2006 – popravek)
– Odlok o zazidalnem načrtu Osnovne šole Stročja vas (Uradni list RS, št. 78/2002)
– Idejni projekt Osnovna šola z vrtcem Stročja vas, ki ga je izdelal Domus Projekt d.o.o., Prešernova ulica 7, 9240 Ljutomer.
VI. Način pridobitve strokovnih podlag
Strokovne rešitve prostorske ureditve za obravnavano zemljišče skladno z določbami 158. člena ZUreP-1 izdela načrtovalec oziroma po drugem izvajalcu zagotovi naročnik.
VII. Roki za pripravo sprememb in dopolnitev
Roki za izdelavo posameznih faz so:
– občina obvesti v skladu z določili Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 41/04 in 20/06) MOP o nameri izdelave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta in kolikor bo potrebna celovita presoja vplivov na okolje, bo naročnik to zagotovil;
– župan Občine Ljutomer sprejme program priprave, ki se objavi v Uradnem listu RS oziroma Uradnem glasilu Občine Ljutome;r
– načrtovalec zagotovi gradivo za pridobitev smernic (situativni prikaz prostorske ureditve s tehničnim poročilom) v 10 dneh po sprejemu programa priprave;
– načrtovalec zazidalnega načrta pošlje program priprave in gradivo za pridobivanje smernic za načrtovanje pristojnim nosilcem urejanja prostora v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta;
– načrtovalec izdela predlog sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta v 20 dneh po pridobitvi smernic za načrtovanje od nosilcev urejanja;
– župan Občine Ljutomer sprejme obvestilo o 15-dnevni javni razgrnitvi predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta. Obvestilo o javni razgrnitvi se objavi v sredstvih javnega obveščanja oziroma na krajevno običajen način najmanj 8 dni pred začetkom javne razgrnitve;
– javna obravnava razgrnjenega predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta se izvede v času javne razgrnitve;
– občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani lahko podajo pisne in ustne pripombe ter predloge v času trajanja javne razgrnitve na sedežu Občine Ljutomer;
– načrtovalec v 10 dneh po končani javni razgrnitvi pripravi predlog stališč do pripomb in predlogov glede njihovega upoštevanja ter jih posreduje naročniku v pregled in potrditev;
– načrtovalec dopolni spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta v skladu s stališči do pripomb in predlogov podanih v času javne razgrnitve in ga pošlje nosilcem urejanja prostora, da v 15 dneh podajo mnenje k dopolnjenemu predlogu;
– po pridobitvi mnenj posreduje župan usklajen in dopolnjen predlog zazidalnega načrta občinskemu svetu v obravnavo in sprejem;
– po sprejetju se Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta za osnovno šolo Stročja vas objavi v Uradnem listu RS oziroma Uradnem glasilu Občine Ljutomer.
VIII. Obveznosti v zvezi s financiranjem
Finančna sredstva za pripravo in izdelavo ter sprejem zazidalnega načrta zagotovi naročnik.
IX. Obveznosti izdelovalca
Načrtovalec je dolžan izdelati predmetno dokumentacijo v skladu z veljavno prostorsko zakonodajo, v skladu s programom priprave ter drugimi predpisi in zakonodajo s posameznih področij.
Načrtovalec pripravi vse tekstualne in grafične vsebine potrebne za spremembo in dopolnitev zazidalnega načrta, vključno z odlokom in kartografskim delom v analogni in digitalni obliki.
X. Veljavnost programa priprave
Program priprave se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije oziroma Uradnem glasilu Občine Ljutomer in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 3505-OS/2007-2141
Ljutomer, dne 29. marca 2007
Župan
Občine Ljutomer
Franc Jurša l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti