Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2007 z dne 13. 4. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2007 z dne 13. 4. 2007

Kazalo

1796. Pravilnik  o plačah in plačilih oziroma sejninah občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Laško, stran 4715.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo in odločba US), Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) in 21. člena Statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 44/06) je Občinski svet Občine Laško na 4. seji dne 28. 3. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in plačilih oziroma sejninah občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Laško
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom so določene osnove in merila za določitev plač in plačil oziroma sejnin občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Laško.
2. člen
Za opravljanje svojih funkcij imajo župan in podžupani pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno, oziroma plačila, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in volilne komisije pripadajo sejnine za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika.
3. člen
Občinski funkcionarji so: župan, podžupan in člani občinskega sveta.
Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno.
Podžupan opravlja svojo funkcijo nepoklicno. V soglasju z županom se lahko tudi podžupan odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČ, PLAČIL ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE IN SEJNIN
4. člen
Osnovna plača župana in podžupana je določena s plačnim razredom, v katerega je uvrščena posamezna funkcija.
Z Odlokom, ki ureja uvrščanje funkcij v državnih organih in organih lokalnih skupnosti v Republiki Sloveniji v plačne razrede, je Občina Laško uvrščena v V. skupino občin (od 5001 do 15.000 prebivalcev), kjer je za opravljanje funkcije župana določen 51. plačni razred. Občinskemu funkcionarju, ki opravlja funkcijo poklicno, pripada dodatek za delovno dobo.
Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno. Dodatek za delovno dobo se za nepoklicno opravljanje funkcije ne upošteva.
5. člen
Plačni razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil. Za opravljanje funkcije podžupana, ki sodi v V. skupino občin, je določen plačni razred v razponu od 36. do 43. plačnega razreda. Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo v višini največ do 50% plače podžupana, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno. Dodatek za delovno dobo pripada le podžupanu, ki funkcijo opravlja poklicno.
Plačilo za opravljanje funkcije podžupana se določi s sklepom, ki ga podpiše župan.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta, nadzornega odbora in ostalih delovnih teles, je sejnina. Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 15% letne plače župana.
V okviru teh določil se določi sejnina:
– za udeležbo na redni seji občinskega sveta, katerega član je, v višini 4,55%,
– za predsedovanje na seji delovnega telesa občinskega sveta v višini 2,27%,
– za udeležbo na seji delovnega telesa občinskega sveta, katerega član je, v višini 1,16%,
– za udeležbo na seji predsednikov sveta krajevnih skupnosti v višini 1,16%, od višine plače župana za 51. plačni razred za poklicno opravljanje funkcije brez dodatka za delovno dobo.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, pripada sejnina za udeležbo na posamezni seji v enaki višini kot članom delovnih teles, ki so člani občinskega sveta.
7. člen
Predsednikom krajevnih skupnosti Občine Laško pripada za opravljanje funkcije mesečno nadomestilo največ v višini 4,55%, članom sveta krajevnih skupnosti pa pripada sejnina največ v višini 1,16%, obe od višine plače župana za 51. plačni razred za poklicno opravljanje funkcije.
Svet krajevnih skupnosti lahko s svojim sklepom določi tudi nižje nadomestilo ali sejnino.
8. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do plačila sejnine za udeležbo na seji nadzornega odbora v višini 5,66% za predsednika oziroma 4,55% za člana od višine plače župana za 51. plačni razred. Sejnine ne smejo niti mesečno niti letno preseči najvišjega možnega zneska.
Predsedniku in članom nadzornega odbora pripada povrnitev potnih stroškov, kakor velja za zaposlene v javni upravi.
9. člen
Člani občinske volilne komisije in ostalih volilnih organov imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih referendumov in volitev v skladu z zakonom pravico do enkratnega nadomestila.
10. člen
Plačilo za udeležbo na seji, se članom organov javnih zavodov in javnih podjetij, katerih ustanovitelj je občina, določi v skladu z drugo in tretjo alinejo 6. člena, razen če ima javno podjetje ali javni zavod sejnino določeno s svojim internim aktom.
III. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
11. člen
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles občinskega sveta ter člani drugih organov imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo, pravico do dnevnice za službeno potovanje in pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški se povrnejo v skladu s predpisi.
Nalog za službeno potovanje izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali direktor občinske uprave.
IV. NAČIN IZPLAČEVANJA
12. člen
Ugotovitveni sklep o plači, plačilu, sejnini in nadomestilu na podlagi tega pravilnika izda župan.
13. člen
Sredstva za izplačevanje plač in drugih prejemkov funkcionarjem Občine Laško, se zagotovijo iz sredstev občinskega proračuna. Sredstva za izplačilo sejnin iz 7. člena tega pravilnika, se zagotovijo v proračunu krajevnih skupnosti.
14. člen
Evidence o prisotnosti in upravičenosti do sejnin, nadomestil in povračil stroškov za osebe, navedene v 11. členu tega pravilnika, vodijo strokovne službe v Občinski upravi Laško.
15. člen
Plača oziroma plačilo župana in podžupana se izplačuje mesečno za nazaj, praviloma 5. dan v mesecu.
Sejnine za člane občinskega sveta, člane delovnih teles občinskega sveta ter člane drugih organov Občine Laško se izplačujejo najkasneje 10. dan po prejemu evidence, opredeljene v 14. členu tega pravilnika.
Povračila, nadomestila in drugi prejemki, določeni v 11. členu tega pravilnika, se izplačajo najkasneje v desetih dneh po končanem službenem potovanju.
V. KONČNA DOLOČBA
16. člen
Ta pravilnik začne veljati in se uporabljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-7/2007
Laško, dne 28. marca 2007
Župan
Občine Laško
Franc Zdolšek l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti