Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2007 z dne 26. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2007 z dne 26. 3. 2007

Kazalo

1376. Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje urejanja VP 9/1 in VO 9/2 – podjetniško-obrtna cona Škofljica, stran 3617.

Na podlagi 27. in 34. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03; ZUreP-1), Odloka o zazidalnem načrtu za območji urejanja VP 9/1 in VO 9/2 (Uradni list RS, št. 99/02) in 7. in 30. člena Statuta Občine Škofljica sprejmem
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje urejanja VP 9/1 in VO 9/2 - podjetniško-obrtna cona Škofljica
1. člen
S tem programom priprave se določi skrajšani postopek sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu za območje urejanja VP 9/1, VO 9/2 - podjetniško-obrtna cona Škofljica (v nadaljevanju: spremembe ZN). Podrobneje se določijo programska izhodišča, vsebina strokovnih podlag, način pridobitve strokovnih rešitev in geodetskih podlag, subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb ZN, ter roki za posamezne faze priprave sprememb ZN.
Predlagane spremembe se nanašajo na prostorsko načrtovanje posamičnih objektov, za katere ni predpisana obveznost za presojo vplivov na okolje in ne vplivajo na kulturno dediščino in na rabo sosednjih zemljišč ali objektov.
2. člen
Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo prostorskega akta
Obravnavano območje se ureja z Odlokom o zazidalnem načrtu za območje urejanja VP9/1 in VO 9/2 (Uradni list RS, št. 99/02). Po navedenem dokumentu obsega območje, kjer so načrtovane spremembe, funkcionalne enote F3, F10 in F11. Na navedenem območju je bila v času izdelave ZN načrtovana gradnja proizvodnih in skladiščnih objektov za lesno proizvodno dejavnost - gradbene enote 1, 19, 20, 21, predvsem za razvoj in širitev podjetja Hoja d.d., ki pa takšne širitve ne načrtuje več.
Na tem območju želi drug investitor (Avtocenter Žgajnar Matija s.p.) graditi servisno-poslovne objekte ter izvesti ustrezno zunanjo ureditev za svoje potrebe.
Urbanistično bi se sprememba ZN zasnovala tako, da bi se maksimalno upoštevala urbanistična določila, ki sicer že veljajo na območju.
Pravna podlaga za pripravo ZN sta Zakon o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03)-1 in Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana za obdobje 1986-2000 in družbenega plana za obdobje 1986-1990 za območje Občine Škofljica (Uradni list RS, št. 71/04).
3. člen
Predmet in programska izhodišča prostorskega akta
(1) Predmet in območje sprememb ZN
Območje sprememb ZN obsega ca. 22.000 m2. Meja območja bo podrobno opredeljena v strokovnih podlagah. Območje sprememb ZN so funkcionalne enote F3 (del), F10 in F11. Na delu območja, kjer se načrtujejo spremembe, je locirana obstoječa servisna dejavnost, del je nepozidano območje.
Predmet sprememb ZN je prostorska ureditev za izvedbo načrtovane gradnje in določitev lokacijskih pogojev, za eventualni nadaljnji razvoj na tem območju.
 
(2) Programska izhodišča sprememb ZN
Namembnost
V spremembah ZN bo navedeno več namembnosti, kot je trenutni program investitorja in bo obsegala servisne in poslovne dejavnosti, proizvodne in skladiščne dejavnosti v obsegu drobnega gospodarstva, ter možnost gradnje trgovskih, gostinskih, servisnih ter spremljajočih dejavnosti, ki so vezane na osnovno obrtno poslovno dejavnost.
 
Pozidava
Pozidava bo obsegala gradnjo servisno poslovnih objektov z maksimalno širino 28 m, ki bodo locirani v podaljšku regulacijske linije iz gradbene enote 21. Višinski gabarit nove pozidave bodo prilagojeni višinskim gabaritom, ki sicer veljajo v ostalih delih Poslovno-obrtne cone Škofljica.
V trenutni fazi je načrtovana gradnja poslovno-servisnega objekta, okvirnih horizontalnih dimenzij 28 x 50 m.
 
Prometna ureditev
Območje se prometno navezuje neposredno na javno cesto (C2), ki poteka po južni strani. Na ta način se predvideva navezava tudi v bodoče, razen za objekte v funkcionalni enoti F11, ki se na javno cestno mrežo navezujejo po cesti med gradbeno enoto 1 in 21. Začasni dovoz z Dolenjske ceste se ukine, zaradi že zgrajenega novega dostopa v obrtno cono.
Parkirna mesta za bodoče programe se zagotovijo na nivoju terena. Pri zagotavljanju parkirnih mest je treba upoštevati naslednje normative:
- 1 parkirno mesto na 120-150 m2 (bruto) servisnih površin in skladiščnih površin,
- 1 parkirno mesto na 30 m2 (bruto) poslovnih površin ali trgovine.
Predvidena prometna ureditev bo preverjena in dopolnjena s smernicami nosilcev urejanja prostora in z usmeritvami strokovnih podlag.
 
Komunalna ureditev
Novi objekti bodo priključeni na komunalne naprave, skladno s smernicami nosilcev urejanja prostora.
 
Varstvo okolja, ohranjanje narave ter trajnostna raba naravnih dobrin
Upoštevajo se pogoji iz predpisa, ki ureja varovanje voda, določi se stopnja zaščite pred hrupom ter predvidijo posegi za varovanje pred prekomernim hrupom. Opredelijo se pogoji za zagotovitev čistosti zraka.
Ukrepi in posegi za varstvo okolja, ohranjanje narave ter trajnostna raba naravnih dobrin se predvidijo v skladu s smernicami nosilcev urejanja prostora in z merili in pogoji, določenimi s predpisi.
 
Parcelacija
Določila glede izrabe gradbenih parcel, oblikovanja zunanje ureditve se ohranjajo, kot je določeno za celotno območje urejanja, oziroma se dopolnijo, kjer je to smiselno potrebno.
 
Ostale usmeritve
Določi se faznost posegov.
Opredelijo se pogoji za obrambo ter varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.
5. člen
Nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice, in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi prostorskega akta
Nosilci urejanja prostora, ki pred pričetkom izdelave sprememb ZN podajo smernice za njegovo pripravo, k dopolnjenim predlogom pa mnenje, so:
Nosilci urejanja prostora:
1. Ministrsvo za zdravstvo RS, Zdravstveni inšpektorat, Vilharjeva 33, 1000 Ljubljana,
2. Ministrstvo za obrambo RS, Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Prule 27, 1000 Ljubljana,
3. Ministrstvo za obrambo RS, Urad za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo; Kardeljeva pl. 25, 1000 Ljubljana,
4. Ministrstvo za okolje in prostor, ARSO; Vojkova 1B, 1000 Ljubljana,
5. Ministrstvo za promet RS, Direkcija za ceste RS, Tržaška 19a, 1000 Ljubljana,
6. JP Vodovod-Kanalizacija, vodovod, Vodovodna 90, 1000 Ljubljana,
7. JP Vodovod-Kanalizacija, kanalizacija, Vodovodna 90, 1000 Ljubljana,
8. Telekom Slovenije, PE Ljubljana, Stegne 19, 1000 Ljubljana,
9. Energetika Ljubljana, Oskrba s plinom, Verovškova 70, 1000 Ljubljana,
10. Elektro Ljubljana, Distribucijska enota Ljubljana okolica, Slovenska c. 58, 1000 Ljubljana,
11. Snaga, Povšetova 6, 1000 Ljubljana,
12. Javna agencija za železniški promet RS, Kopitarjeva ul. 5, 2000 Maribor,
13. Zavod RS za varstvo narave - Območna enota Ljubljana; Kersnikova 3, 1000 Ljubljana,
14. Občina Škofljica, Šmarska cesta 3, 1291 Škofljica.
6. člen
Seznam potrebnih strokovnih podlag
Potrebne strokovne podlage za izdelavo sprememb ZN so:
- analiza obstoječega stanja z usmeritvami za izdelavo sprememb ZN (značilnosti grajenega prostora, gradbene linije, morfologija pozidave, gostota pozidave, namembnost obstoječih površin in objektov, značilnosti naravnega okolja, vplivi, povezave in soodvisnosti s sosednjimi območji)
- parcelacija in lastništvo,
- prometna ureditev,
- komunalna ureditev,
- geomehansko poročilo,
- idejna rešitev pozidave,
- ostale strokovne podlage glede na zahteve nosilcev urejanja prostora.
7. člen
Način pridobitve strokovnih rešitev
Za območje sprememb ZN bo pridobljena ena celovita urbanistično-arhitektonska zasnova.
8. člen
Način pridobitve geodetskih podlog
Geodetski načrt (reambuliran topografski načrt, nadzemni in evidentirani podzemni komunalni vodi, katastrski načrt) v digitalni obliki pridobi investitor.
9. člen
Roki za pripravo sprememb ZN
Sprejem predloga spremenjenega ZN je predviden v 6 mesecih po potrjeni urbanistično-arhitektonski zasnovi. Upoštevan je minimalni rok.
10. člen
Obveznosti v zvezi s financiranjem sprememb ZN
Naročnik in investitor sprememb ZN je Avtocenter Žgajnar Matija s.p., Žagarska 21, Škofljica.
11. člen
Ta program priprave začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-07/2007
Škofljica, dne 21. marca 2007
Župan
Občine Škofljica
Boštjan Rigler l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti