Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2007 z dne 22. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2007 z dne 22. 3. 2007

Kazalo

1256. Sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o podrobnejšem načinu izračuna kapitala in izpolnjevanju kapitalskih zahtev ter kapitalske ustreznosti zavarovalnic, stran 3308.

Na podlagi 1. točke 109. člena in 2. točke 256. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 109/06 – uradno prečiščeno besedilo in 9/07; v nadaljevanju: ZZavar) izdaja strokovni svet Agencije za zavarovalni nadzor
S K L E P
o spremembah in dopolnitvah Sklepa o podrobnejšem načinu izračuna kapitala in izpolnjevanju kapitalskih zahtev ter kapitalske ustreznosti zavarovalnic
1. člen
V Sklepu o podrobnejšem načinu izračuna kapitala in izpolnjevanju kapitalskih zahtev ter kapitalske ustreznosti zavarovalnic (Uradni list RS, št. 83/04, 95/04, 65/05, 31/06 in 38/06) se v prvi vrstici tretjega odstavka 5. člena število »5« nadomesti s številom »4«.
2. člen
V tretjem odstavku 6. člena se besedilo »Neporavnana izguba obračunskega obdobja« nadomesti z besedilom »Neporavnana izguba obračunskega obdobja povečana za stanje terjatev za odloženi davek iz neizrabljenih davčnih izgub, prenesenih v naslednja davčna obdobja, oziroma če ni neporavnane izgube obračunskega obdobja, stanje terjatev za odloženi davek iz neizrabljenih davčnih izgub.«.
V četrtem odstavku se besedilo »iz 5. točke« nadomesti z besedilom »iz 4. točke«.
3. člen
V prvem odstavku 8. člena se črta 4. točka.
Dosedanja 5. točka postane 4. točka.
Tretji odstavek se črta.
Dosedanji četrti odstavek postane tretji odstavek.
4. člen
V drugem odstavku 9. člena se za besedilom »izmed obeh« vejica nadomesti s piko, besedilo za piko pa se črta.
Besedilo tretjega odstavka se spremeni tako, da se glasi:
»(3) Za postavko dodatnega kapitala iz 3. točke prvega odstavka 8. člena tega sklepa, izdanega v obliki posojila, mora zavarovalnica predložiti Agenciji sklep uprave o izdaji podrejenega dolga, pogodbo med zavarovalnico in imetniki podrejenega dolga ter dokazilo o vplačilu podrejenega dolga.«.
Besedilo četrtega odstavka se spremeni tako, da se glasi:
»(4) Za postavko dodatnega kapitala iz 3. točke prvega odstavka 8. člena tega sklepa, izdanega v obliki vrednostnih papirjev, mora zavarovalnica predložiti Agenciji sklep uprave o izdaji podrejenih dolžniških instrumentov, odločbo klirinško depotne družbe o vpisu podrejenih dolžniških instrumentov v register vrednostnih papirjev, prospekt izdanih podrejenih dolžniških instrumentov skupaj z dokazili o vplačilih ter seznam podrejenih upnikov zavarovalnice – imetnikov podrejenih dolžniških instrumentov.«.
5. člen
Na koncu 13. člena se doda stavek, ki se glasi: »V obrazce se vpisujejo denarni zneski, ki so zaokroženi na en euro.«.
6. člen
V Prilogi 1 sklepa se obrazec Izkaz kapitalske ustreznosti za premoženjska zavarovanja (KUS – P) na dan: nadomesti z novim obrazcem Izkaz kapitalske ustreznosti za premoženjska zavarovanja (KUS – P) na dan:, ki je sestavni del tega sklepa.
7. člen
V Prilogi 2 sklepa se obrazec Izkaz kapitalske ustreznosti za življenjska zavarovanja (KUS – Ž) na dan: nadomesti z novim obrazcem Izkaz kapitalske ustreznosti za življenjska zavarovanja (KUS – Ž) na dan:, ki je sestavni del tega sklepa.
8. člen
V Prilogi 3 sklepa se obrazca NAL-1 in NAL-2 nadomestita z novima obrazcema NAL-1 in NAL-2, ki sta sestavni del tega sklepa.
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 16. marca 2007
EVA 2007-1611-0080
Predsednik strokovnega sveta
Agencije za zavarovalni nadzor
dr. Mihael Perman l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti