Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2007 z dne 28. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2007 z dne 28. 2. 2007

Kazalo

864. Pravilnik o uporabi kinodvorane Kozje, stran 2323.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 64/99, 98/00, 65/05) je Občinski svet Občine Kozje na 3. seji dne 15. 2. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o uporabi kinodvorane Kozje
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo način in pogoji, pod katerimi občina oziroma upravljavec oddaja v uporabo kinodvorano Kozje na naslovu Kozje 34, Kozje (v nadaljevanju: dvorana).
Predmet oddaje je dvorana z odrom, predprostorom, garderobami in sanitarijami.
2. člen
Za koordinacijo in vodenje evidence uporabe dvorane in sklepanje pogodb o uporabi dvorane skrbi občinska uprava.
Za pravilnost uporabe, vzdrževanje, red in čistočo, predajo in prevzem dvorane od uporabnikov skrbi pooblaščena oseba režijskega obrata.
3. člen
Dvorana je namenjena za prireditve in dejavnosti, ki jih izvajajo občina, krajevne skupnosti, domača društva, klubi, zveze, osnovni šoli, v prostih terminih pa tudi zunanji naročniki. Društva uporabljajo dvorano v skladu s svojo registrirano dejavnostjo.
4. člen
Dvorana se uporablja brezplačno za naslednje uporabnike in po naslednjih prioritetah:
1. prireditve občinskega pomena: prireditve, katerih organizator je Občina Kozje, krajevne skupnosti, območni javni sklad za kulturne dejavnosti oziroma so v občinskem interesu,
2. prireditve osnovnih šol in vrtca: šolske predstave, proslave, zaključki šole …,
3. prireditve društev, klubov, zvez, ki imajo sedež v Občini Kozje in delujejo v Občini Kozje: proslave, obletnice, dobrodelne prireditve, občni zbori, vaje … za katere se ne pobira vstopnina,
4. dobrodelne, humanitarne prireditve.
5. člen
Za uporabo dvorane se zaračunava nadomestilo za uporabo dvorane za:
1. prireditve, ki jih izvajajo in organizirajo kulturna in ostala društva ter javni zavodi in za katere se zaračunava vstopnina,
2. prireditve komercialnega značaja, ki jih organizirajo različne organizacije,
3. kongrese, seminarje, delavnice, predavanja in druga podobna srečanja, ki jih organizirajo različne organizacije.
6. člen
Prireditev se prijavi na sedežu Občine Kozje z oddajo vloge za uporabo dvorane.
Vloga mora vsebovati natančne podatke o uporabniku ter o datumu, uri in nazivu prireditve ter dolžini prireditve.
Vlogo je treba oddati najmanj 14 dni pred prireditvijo. Občinska uprava izda soglasje za uporabo dvorane ter pripravi pogodbo v roku 7 dni od prejema vloge.
7. člen
V primeru, da je za isti termin podanih več vlog, imajo prednost prireditve na podlagi prioritet iz 4. člena tega pravilnika, v ostalih primerih pa po vrstnem redu prispetja vlog za uporabo.
Razpored uporabe dvorane se objavi na oglasni deski občine ter na spletni strani občine.
8. člen
Z uporabniki dvorane, ki jo uporabljajo skozi vse leto, se na podlagi letnega termina uporabe dvorane sklene letna pogodba o uporabi dvorane.
Prednost pri določanju letnih terminov uporabe dvorane imajo izvajalci javnih kulturnih programov.
9. člen
Cena za vsako začeto uro uporabe dvorane znaša 20 EUR brez DDV in velja za posredne in druge uporabnike proračuna Občine Kozje.
Cena za ostale uporabnike znaša 30 EUR brez DDV.
V zgoraj navedenih cenah je vključen strošek ogrevanja, porabe elektrike, vode ter strošek čiščenja.
10. člen
Uporabniku se lahko s sklepom župana zniža nadomestilo za uporabo dvorane za 50% ali 100%, če gre za prireditev, ki ima poseben kulturni, socialni ali športni pomen za občino in njene občane.
11. člen
Višina nadomestila za uporabo dvorane se spreminja v skladu z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin praviloma enkrat letno. Sklep sprejme občinski svet.
12. člen
Na podlagi sklenjene pogodbe za plačilo uporabe dvorane se izda račun, ki ga je uporabnik dolžan plačati v roku 15 dni oziroma 30 dni za proračunske uporabnike.
13. člen
Sredstva, ki so pridobljena iz naslova uporabe dvorane, se lahko porabijo le za obratovanje, investicijsko vzdrževanje in nabavo opreme za dvorano.
14. člen
Uporabnik je dolžan prevzeti dvorano in jo predati od pooblaščene osebe v režijskem obratu. Morebitne poškodbe ali spremembe je treba pri prevzemu dvorane zapisati, zapisnik je dolžan uporabnik podpisati. V primeru, da se poškodbe ugotovijo naknadno, se o tem naredi zapisnik, ki ga podpiše pooblaščena oseba režijskega obrata.
15. člen
Po končani prireditvi je uporabnik dolžan za seboj pospraviti opremo (panoje, plakate, kulise …), ki jo je uporabil pri nastopu, in se hkrati obvezuje poravnati vso škodo, ki bi nastala v času uporabe dvorane.
16. člen
Evidenca uporabe dvorane se vodi tako, da vsebuje terminske podatke uporabe dvorane, namen uporabe – naziv prireditve in opombe, kjer se navedejo morebitne poškodbe ali nepravilnosti uporabe.
O uporabi dvorane ter o vseh stroških uporabe se enkrat letno poroča občinskemu svetu in Odboru za družbene dejavnosti.
17. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-0001/2007-3/04
Kozje, dne 15. februarja 2007
Župan
Občine Kozje
Dušan Andrej Kocman l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti