Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2006 z dne 1. 9. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2006 z dne 1. 9. 2006

Kazalo

3973. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine, stran 9787.

Na podlagi četrtega odstavka 5. člena in drugega odstavka 9. člena Zakona o fitofarmacevtskih sredstvih (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika
o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine
1. člen
V Pravilniku o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine (Uradni list RS, št. 36/02, 41/04 in 17/05) se šesti odstavek 3. člena spremeni tako, da se glasi:
»Predavatelju fitomedicine se potrdilo podaljša za tri leta, če se pred potekom njegove veljavnosti udeleži enodnevnega obnovitvenega tečaja o vsebinah iz 8. člena tega pravilnika ter hkrati predloži dokazila o predavanjih na najmanj treh tečajih v obdobju teh treh let. Iz opravičljivih razlogov (npr. porodniški dopust, več kot tridesetdnevni bolniški stalež) se lahko predavatelj udeleži enodnevnega obnovitvenega tečaja iz vsebin iz 8. člena tega pravilnika, v enem letu po poteku veljavnosti potrdila.«.
V sedmem odstavku se črta besedilo »služenje vojaškega roka,«.
2. člen
V četrtem odstavku 4. člena se črta besedilo »služenje vojaškega roka,«.
Peti in šesti odstavek se spremenita tako, da se glasita:
»Če prodajalec FFS zamudi rok za podaljšanje veljavnosti potrdila iz prejšnjega odstavka, se mora ponovno udeležiti osnovnega usposabljanja iz drugega odstavka tega člena.
Izvajalcem varstva rastlin izdana potrdila veljajo trajno. Pri svojem delu ravnajo v skladu z načeli dobre kmetijske prakse in pravilne uporabe FFS in se v ta namen usposabljajo in izpopolnjujejo oziroma seznanjajo z novostmi.«.
3. člen
Za prvim odstavkom 6. člena se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Imenovanemu predavatelju iz prejšnjega odstavka lahko uprava na njegovo zahtevo izda potrdilo za predavatelja iz 14. člena tega pravilnika, ki velja za čas veljavnosti odločbe o imenovanju za predavatelja.«.
Dosedanji drugi odstavek postane tretji.
4. člen
V 7. členu se prvi stavek prvega odstavka spremeni tako, da se glasi:
»Izvajalec usposabljanja mora na upravo vložiti vlogo s priloženimi dokazili o izpolnjevanju pogojev iz 5. člena tega pravilnika, razen dokazila o registraciji za dejavnost izobraževanja, ki ga uprava pridobi po uradni dolžnosti.«.
V četrtem odstavku se za besedo »odločbo« doda besedilo »za največ pet let«.
5. člen
V 11. členu se drugi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Kandidat se na usposabljanje prijavi s prijavnico, ki je objavljena na spletni strani uprave »www.furs.si« ter vsebuje najmanj naslednje podatke: osebno ime kandidata, datum in kraj rojstva, EMŠO, KMG MID številko kmetijskega gospodarstva, naslov prebivališča, podatke o dosedanji zaključeni izobrazbi (stopnja končane izobrazbe, izobraževalna ustanova, šolski oziroma študijski program, smer, datum in kraj izdaje zaključnega spričevala oziroma diplome), vrsto tečaja, na katerega se kandidat prijavlja (za predavatelja fitomedicine, odgovorno osebo, prodajalca fitofarmacevtskih sredstev ali izvajalca varstva rastlin), izvajalca in datum razpisanega tečaja, datum izpolnitve prijavnice ter podpis kandidata.«.
6. člen
V četrtem odstavku 14. člena se za besedo »Potrdilo« doda besedilo »za predavatelje fitomedicine, odgovorne osebe in prodajalce FFS«.
Peti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»Potrdilo za predavatelje fitomedicine, odgovorne osebe in prodajalce FFS ima obliko izkaznice, ki je določena v prilogi 2. Potrdilo za izvajalce varstva rastlin ima obliko izkaznice, ki je določena v prilogi 2A. Priloga 2 in priloga 2A sta sestavni del tega pravilnika.«.
V šestem odstavku se besedilo »prejšnjega odstavka« nadomesti z besedilom »petega odstavka tega člena«.
V sedmem odstavku se besedilo »Kandidat lahko veljavnost potrdila podaljša« nadomesti z besedilom »Predavatelji fitomedicine, odgovorne osebe in prodajalci FFS lahko veljavnost potrdila podaljšajo«.
7. člen
Drugi odstavek 18. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Cena osnovnega in nadaljnjega usposabljanja za predavatelje fitomedicine, odgovorne osebe, prodajalce FFS, ter cena osnovnega usposabljanja za izvajalce varstva rastlin in izpita ter preverjanja znanja ne sme presegati najvišje dovoljene cene, ki jo v pogodbi z izvajalci usposabljanja določi uprava.«.
8. člen
Priloga 2 se nadomesti z novo prilogo 2, ki je kot priloga 1 sestavni del tega pravilnika.
9. člen
Za prilogo 2 se doda nova priloga 2A, ki je kot priloga 2 sestavni del tega pravilnika.
V. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
10. člen
(1) Vsa potrdila, ki so bila izvajalcem ukrepov izdana na podlagi Pravilnika o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine (Uradni list RS, št. 36/02, 41/04 in 17/05) se, ne glede na to ali jim je veljavnost že potekla ali ne, štejejo za potrdila po tem pravilniku in veljajo trajno.
(2) Potrdila, ki so že natisnjena v skladu s Pravilnikom o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine (Uradni list RS, št. 36/02, 41/04 in 17/05), se izdajajo do porabe zalog oziroma najpozneje do 1. januarja 2007.
(3) Potrdila iz nove priloge 2A se začnejo uporabljati najpozneje 1. januarja 2007.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-224/2006/1
Ljubljana, dne 18. avgusta 2006
EVA 2006-2311-0104
Marija Lukačič l.r.
Ministrica
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti