Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2006 z dne 17. 2. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2006 z dne 17. 2. 2006

Kazalo

658. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Zgornja Hudinja–Lahovna, stran 1572.

Na podlagi 27. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03) in 17. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00 in 108/01) je župan Mestne občine Celje sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Zgornja Hudinja–Lahovna
I.
S tem programom priprave se podrobneje določajo programska izhodišča, način pridobitve in financiranja strokovnih rešitev in geodetskih podlag za pripravo sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega akta (v nadaljevanju: IPA) za območje individualne gradnje na Lahovni, subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev IPA ter posamezne faze priprave IPA.
II.
Ocena stanja in razlogi za pripravo
Ureditveno območje, ki je predmet obravnave, predstavlja zemljišče, v Celjskem prostorskem planu (prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorske sestavine srednjeročnega družbenega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za območje Mestne občine Celje – Celjski prostorski plan (Uradni list SRS, št. 40/86, 4/88, Uradni list RS, št. 86/2001) opredeljeno kot območje stavbnih zemljišč za stanovanjske in spremljajoče dejavnosti. Pogoje na predmetnih zemljiščih določa Odlok o sprejetju prostorskih ureditvenih pogojev za območje Zgornja Hudinja–Lahovna (objavljen v Uradnem listu SRS, št. 36/88, projekt izdelal RC Planiranje Celje št. 84/86, spremembe in dopolnitve Uradni list RS, št. 45/96), ki pa na predmetnem območju z namensko rabo ni usklajen. Razlog za spremembe in dopolnitev IPA je gradnja novih stanovanjskih objektov.
III.
Predmet, programska izhodišča in namen
Predmet sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega akta je prostorska ureditev, ki bo evidentirala in utemeljila obstoječe stanje ter prikazala možne nove prostorske ureditve ter pogoje izgradnje. Predmet sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega akta so zemljišča s parcelnimi številkami 807/2, 23, 25, 26, 27, 28, 29 in 807/30 k.o. Arclin. V fazi izdelave je – glede na podane smernice in usklajevanje ter izkazano vplivno območje – mogoče velikost obravnavanega oziroma ureditvenega območja dopolniti s še drugimi parcelami.
IV.
Nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci
Pripravljavec sprememb in dopolnitev prostorskega akta je Mestna občina Celje – Oddelek za okolje in prostor ter komunalo, Sektor za prostorsko načrtovanje in evropske zadeve na pobudo Metke in Matjaža Černoše, Katje Gobec in Damijana Ješovnika ter Mojce in Zlatka Kolarja.
Pristojni nosilci urejanja prostora za izdajo smernic in mnenj skladno z ZUreP-1 za izdelavo sprememb in dopolnitev IPA so:
– Mestna občina Celje – Oddelek za okolje in prostor ter komunalo
Referat za promet in varovanje okolja
– Vodovod – kanalizacija, JP d.o.o. (Lava 2 a, Celje)
– Telekom Slovenije d.d., PE Celje (Lava 1, Celje)
– Elektro Celje, javno podjetje za distribucijo električni energije d.d. (Vrunčeva 2A, Celje)
– ELES, Ljubljana
– Energetika Celje, JP d.o.o. (Smrekarjeva 1, Celje)
– Javne naprave, JP d.o.o. (Teharska 49, Celje)
– RS – Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje – Območna pisarna Celje
– Republika Slovenija, Ministrstvo za obrambo – Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Izpostava Celje (Dečkova 36, Celje)
– Zavod za gozdove RS, Ljubljanska cesta 13.
Če se v postopku priprave IPA ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodne smernice ter mnenja tudi drugih organov, ki zgoraj niso našteti, se le-te pridobe v postopku.
V.
(način pridobitve strokovnih rešitev)
Načrtovalca strokovne rešitve prostorske ureditve za obravnavano območje izbere pobudnik.
Spremembe in dopolnitve IPA se pripravi z vsebino in obliko v skladu z Zakonom o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02-v nadaljevanju ZUreP-1) ter izdanimi pravilniki. Elaborat mora biti izdelan v digitalni obliki in predan pripravljavcu na podlagi določb 26. člena ZUreP-1 v treh (3) izvodih v standardni obliki in na disketi ali CD-ROM-u v datoteki, ki je kompatibilna s programi AutoCad, SDMS, Arcview.
VI.
(navedba in način pridobitve geodetskih podlag)
Geodetski načrt za izdelavo sprememb in dopolnitev IPA mora biti v digitalni obliki in izdelan v skladu z 9. členom Pravilnika o geodetskem načrtu (Uradni list RS, št. 40/04) in ga pridobi investitor.
VII.
(faze in roki za pripravo sprememb in dopolnitev)
Postopek priprave in sprejema sprememb in dopolnitev IPA bo potekal po naslednjem terminskem planu:
– Prva prostorska konferenca je bila sklicana 8. avgusta 2005.
– Župan Mestne občine Celje s podpisom potrdi program priprave.
– Nosilci planiranja na državni in lokalni ravni podajo v skladu z 29. členom ZUreP-1 smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve v roku 30 dni.
– Ob predpostavki, da so aktivnosti nosilcev planiranja opravljene v podanih rokih, pripravljavec skupaj z izbranim načrtovalcem pripravi predlog lokacijskega načrta za namen javne razgrnitve.
– 14 dni pred sprejemom sklepa o javni razgrnitvi se skliče druga prostorska konferenca.
– Župan sprejme sklep o javni razgrnitvi, ki se ga objavi v Uradnem listu RS.
– Izvede se javna razgrnitev predloga načrtovane prostorske ureditve z javno obravnavo na Mestni četrti Hudinja in v prostorih Mestne občine Celje, ki traja 30 dni.
– Župan zavzame stališča do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve na podlagi strokovnega mnenja nosilca izdelave lokacijskega načrta in občinske strokovne službe, ki predhodno obravnava pripombe in predloge
– Mestni svet sprejme na predlog župana stališče do pripomb in predlogov podanih v javni razgrnitvi in javni obravnavi.
– Pripravljavec in načrtovalec pripravita usklajeni predlog prostorskega akta. Istočasno pripravljavec pozove nosilce planiranja na državni in lokalni ravni, da dajo mnenja k usklajenemu predlogu prostorskega akta; rok je 30 dni.
– Župan Mestne občine Celje posreduje, po predhodni obravnavi na Odboru za okolje in prostor ter komunalne zadeve, usklajeni predlog Mestnemu svetu v sprejem.
– Objava odloka v Uradnem listu RS.
VIII.
(obveznosti v zvezi s financiranjem)
Finančna sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev prostorske dokumentacije zagotavlja investitor sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega akta.
IX.
Program priprave sprememb in dopolnitev prostorske dokumentacije začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 3505-1/2006
Celje, dne 21. januarja 2006
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti