Uradni list

Številka 10
Uradni list RS, št. 10/2006 z dne 31. 1. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 10/2006 z dne 31. 1. 2006

Kazalo

357. Pravilnik o smeri izobrazbe učiteljev v izobraževalnem programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak (UŽU-MK), stran 929.

Na podlagi šestega odstavka 92. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 98/05 – uradno prečiščeno besedilo) minister za šolstvo in šport izdaja
P R A V I L N I K
o smeri izobrazbe učiteljev v izobraževalnem programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak (UŽU-MK)
1. člen
S tem pravilnikom se predpiše strokovna izobrazba, ki jo morajo ob izpolnjevanju drugih, z zakonom določenih pogojev izpolnjevati učitelji v izobraževalnem programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak (UŽU-MK).
2. člen
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program specialni in rehabilitacijski pedagog/defektolog in uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak.
Učitelj, ki usklajuje izobraževalno delo v skupini za odrasle, je lahko tudi, kdor je končal univerzitetni študijski program družboslovne smeri in uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak.
Učitelj iz prejšnjega odstavka sodeluje v učiteljskem paru v obsegu najmanj 1/3 ur z usposobljenim specialnim in rehabilitacijskim pedagogom/defektologom, ki je uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak za svetovalca.
Učitelj v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak je lahko tudi, kdor ni končal univerzitetnega študijskega programa, pa v skladu z Zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 98/05 – uradno prečiščeno besedilo) izpolnjuje pogoje za učitelja v osnovni ali srednji šoli in je uspešno opravil program za usposabljanje učiteljev v programu Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Moj korak.
3. člen
Ne glede na določbe tega pravilnika je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti.
4. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-03-63/2005
Ljubljana, dne 10. januarja 2006
EVA 2006-3311-0018
dr. Milan Zver l.r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti