Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/2006 z dne 6. 1. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/2006 z dne 6. 1. 2006

Kazalo

24. Pravilnik o sofinanciranju športa v Občini Dobje, stran 130.

Na podlagi Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98), Nacionalnega programa športa (Uradni list RS, št. 22/00 in 31/00) in 12. člena Statuta Občine Dobje (Uradni list RS, št. 12/99, 102/01) je Občinski svet Občine Dobje na 14. redni seji dne 20. 12. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o sofinanciranju športa
v Občini Dobje
SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji, merila in postopek za sofinanciranje programov športa, ki jih Občina Dobje sofinancira iz občinskega proračuna.
2. člen
Namenska proračunska sredstva za šport se v Občini Dobje namenjajo za programe skladno z Zakonom o športu, v okviru Nacionalnega programa športa in Letnega programa športa v Občini Dobje, in sicer:
1. Športni programi:
1.1. Športna vzgoja otrok, mladine in študentov
1.2. Športna rekreacija
1.3. Kakovostni šport
1.4. Vrhunski šport
1.5. Šport invalidov
2. Razvoje in strokovne naloge v športu:
2.1. Izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu,
2.2. Velike mednarodne, državne, medobčinske in občinske športne prireditve
3. Delovanje društev in športnih zvez na ravni lokalne skupnosti
4. Izgradnja in vzdrževanje športnih objektov
UPRAVIČENCI IN POGOJI ZA PRIDOBITEV SREDSTEV
ZA SOFINANCIRANJE PROGRAMOV ŠPORTA
3. člen
Za sofinanciranje programov športa iz občinskega proračuna lahko kandidirajo naslednji izvajalci programov:
– športna društva,
– zveza športnih društev, ki jih ustanovijo športna društva s sedežem na območju Občine Dobje,
– zavodi s področja vzgoje in izobraževanja,
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa.
Športna društva in zveze športnih društev imajo pod enakimi pogoji prednost na razpisu pred ostalimi izvajalci programov športa v občini.
4. člen
Pravico do sofinanciranja programov športa imajo izvajalci športne dejavnosti iz prejšnjega člena tega pravilnika, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo sedež v Občini Dobje,
– so registrirani za izvajanje dejavnosti na športnem področju najmanj eno leto,
– imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev načrtovanih športnih aktivnosti,
– imajo organizirano redno dejavnost in vadbo za določene športne programe,
– občini redno dostavljajo poročila o realizaciji programov ter druge zahtevane podatke,
– imajo urejeno evidenco o članstvu, plačani članarini in registriranih tekmovalcih (velja za športna društva),
5. člen
Občinska proračunska sredstva namenjena športnim programom lahko izvajalci pridobijo na osnovi kandidature na javnem razpisu, ki ga občina objavi dva meseca po sprejemu proračuna in letnega programa športa, vendar najkasneje v mesecu maju.
OPIS VSEBIN IN OBSEG FINANCIRANJA POSAMEZNIH PROGRAMOV ŠPORTA
6. člen
Opis vsebin in obseg financiranja posameznih programov se določi na podlagi Nacionalnega programa športa v Letnem programu športa Občine Dobje.
Letni program iz prejšnje točke sprejme občinski svet na predlog župana po sprejetju vsakoletnega proračuna.
7. člen
Letni program športa v Občini Dobje lahko obsega naslednje vsebine in sredstva:
 
1. Športna vzgoja otrok, mladine in študentov, ki se prostovoljno ukvarjajo s športom zunaj obveznega izobraževalnega programa:
– Interesna športna vzgoja predšolskih otrok
Predšolsko obdobje obsega čas od otrokovega rojstva do sprejema v šolo. Na ravni lokalne skupnosti se izvajajo naslednji programi: Zlati sonček, Naučimo se plavati, Ciciban planinec in športne dejavnosti, ki jih organizirajo izvajalci športnih programov za predšolske otroke z namenom optimalnega razvoja gibalnih sposobnosti, posredovanja osnovnih gibalnih znanj in spodbujanja otrokovih aktivnosti, ustvarjalnosti in razvoja osebnosti. Lokalna skupnost lahko financira: 10-urni plavalni tečaj, propagandno gradivo, strokovni kader, najem 60 ur objekta na skupino z največ 20 otroki.
Pri programih, ki so sofinancirani deloma tudi s strani države se sofinancira razlika, ki je ne zagotovi država.
– Interesna športna vzgoja šoloobveznih otrok
Interesna športna vzgoja šoloobveznih otrok je dejavnost otrok od 6. od 15. leta starosti, ki so prostovoljno vključeni v športne programe. Na ravni lokalne skupnosti se izvajajo programi: Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati (10-urni plavalni tečaj za otroke 1. razreda 9-letke) in drugi 80-urni programi za skladen razvoj gibalnih sposobnosti otrok in mladostnikov. Lokalna skupnost lahko financira: propagandno gradivo, organizacijo, izpeljavo in udeležbe na občinskih, regijskih in državnih šolskih prvenstvih, objekt, strokovni kader za izvedbo programov na skupino z največ 20 otroki.
Pri programih, ki so sofinancirani deloma tudi s strani države se sofinancira razlika, ki je ne zagotovi država.
– Športna vzgoja otrok usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport
V programe se vključujejo otroci od 6. do 11. leta in od 11. do 15. leta starosti, ki imajo interes, sposobnosti, ustrezne osebnostne značilnosti in visoko motivacijo, da bi lahko postali vrhunski športniki. Izvajalci teh programov morajo izpolnjevati prostorske, kadrovske in druge zahteve za strokovno izpeljavo programov, ki jih določi nacionalna panožna športna zveza, v dogovoru z Ministrstvom za šolstvo, znanost in šport in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez. Programi so lahko razdeljeni v tri stopnje:
a) cicibani in cicibanke
b) mlajši dečki in deklice in
c) starejši dečki in deklice.
Na ravni lokalne skupnosti se lahko financira: objekt, strokovni kader, materialni stroški programa, meritve in spremljanje treniranosti, nezgodno zavarovanje in tekmovanje v tekmovalnih sistemih panožnih športnih zvez. Dodatno se sofinancira vključevanje oseb s posebnimi potrebami.
– Športna vzgoja otrok s posebnimi potrebami
Na ravni lokalne skupnosti se lahko financira kader za izvedbo 80 ur programa na skupino z največ 10 otroki in objekt. Na lokalni ravni se izvajajo programi prilagajanja otrok s posebnimi potrebami na vodo, programi jahanja za otroke s posebnimi potrebami, programi iger z žogo in drugi podobni programi.
– Interesna športna vzgoja mladine
Interesna športna vzgoja mladine je dejavnost mladih od 15. do 20. leta starosti, ki se prostovoljno vključujejo v športne programe, katerih namen je izboljšanje športnih znanj, zagotavljanje psihofizične sposobnosti mladine, odpravljanje negativnih vplivov sodobnega življenja, preprečevanju zdravju škodljivih razvad in zadovoljevanju človekove potrebe po igri in tekmovalnosti. Na ravni lokalne skupnosti se lahko financira: strokovni kader za 80-urne programe na skupino z največ 20 mladimi, objekt.
– Športna vzgoja mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport
Programi zajemajo načrtno vzgojo mladih športnikov, ki so usmerjeni v doseganje vrhunskih rezultatov, primerljivih z dosežki vrstnikov v mednarodnem merilu. Razdeljeni so več stopenj. Obseg treninga je odvisen od specifičnosti športnih zvrsti: od 400 do 1100 ur. Programi so lahko razdeljeni v tri stopnje:
a) mlajši mladinci in mladinke,
b) starejši mladinci in mladinke,
c) kadeti in kadetinje.
Na ravni lokalne skupnosti se lahko financira: objekt, strokovni kader in tekmovanja v tekmovalnih sistemih panožnih športnih zvez.. Dodatno se sofinancira vključevanje oseb s posebnimi potrebami.
– Športna vzgoja mladine s posebnimi potrebami
Spodbuja se ustrezna skrb za vključevanje mladine od 15. do 20. leta s posebnimi potrebami v vsakdanje življenje. Na ravni lokalne skupnosti se financirajo program športne vadbe, tekmovanj in tečajev in posebni programi za posamezne vrste primanjkljajev oziroma ovir, v obsegu strokovnega kadra za 80-urni program na skupino z največ 10 mladimi in objekt.
– Interesna športna dejavnost študentov
Programi na lokalni ravni obsegajo medfakultetna tekmovanja v izbranih športnih panogah, 80-urne programe v izbranih športnih panogah, odpravljanje plavalne nepismenosti in univerziado. Financira se lahko strokovni kader za 80 urne programe na skupino z največ 20 študenti, objekt, 7 dni realiziranih priprav na univerziado po merilih MŠŠ in udeležba na univerziadi.
 
2. Športna rekreacija
Na ravni lokalne skupnosti se lahko financirajo 80-urni programi vadbe na skupino z največ 20 člani, v različnih športnih panogah, in sicer v obsegu najemnine objekta. Za socialno in zdravstveno ogrožene ter občane, starejše od 65 let, se lahko sofinancira tudi strokovni kader.
 
3. Kakovostni šport
Programi kakovostnega športa na ravni lokalne skupnosti zajemajo priprave in športna tekmovanja ekip in posameznikov, registriranih športnikov, ki nimajo objektivnih strokovnih, organizacijskih in materialnih možnosti za vključitev v program vrhunskega športa in jih program športne rekreacije ne zadovoljuje, so pa pomemben dejavnik razvoja športa.
V okviru teh programov gre za nastope v uradnih tekmovalnih sistemih panožnih športnih zvez do naslova državnega prvaka:
– Kolektivni športi: 1., 2., 3. državna liga,
– Individualni športi: 1., 2. državna liga
– Miselne igre: 1., 2. državna liga.
Na ravni lokalne skupnosti se pri programih kakovostnega športa lahko financira najemnina objekta za 320 ur programa, kategorizacija, doseženi športni rezultati članskih ekip oziroma posameznikov – članov in vključevanje oseb s posebnimi potrebami.
 
4. Vrhunski šport
Program vrhunskega športa na ravni lokalne skupnosti zajemajo priprave in tekmovanje športnikov, ki imajo status mednarodnega, svetovnega in perspektivnega razreda.
Na ravni lokalne skupnosti se pri programih vrhunskega športa lahko sofinancira najemnina objekta za do 1200 ur programa, kategorizacija in zavarovanje športnikov.
 
5. Šport invalidov
Programi za invalide z namenom ohranjanja gibalnih sposobnosti, zdravja, revitalizacije, resocializacije, razvedrila in tekmovanj invalidov, ki se prostovoljno ukvarjajo s športom. Na ravni lokalne skupnosti se izvajajo 80-urni programi na skupino z največ 10 invalidi, sofinancira pa se uporaba objekta in strokovni kader.
 
6. Izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu
Na ravni lokalne skupnosti se sofinancira izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu.
 
7. Velike mednarodne, državne, medobčinske in občinske športne prireditve
Lokalna skupnost lahko sofinancira materialne stroške športnih prireditev, ki jih opredeljuje 52. člen Zakona o športu, medobčinske in občinske prireditve, ki imajo namen pospeševanja motivacije za šport, športno aktivnost in imajo promocijski učinek za šport, gospodarstvo in turizem, razen šolskih športnih tekmovanj. Prireditev se mora delno ali v celoti odvijati na območju Občine Dobje, imeti mora tradicijo, biti mora odmevna pri občanih in dostopna vsem, na prireditvi mora sodelovati večje število ekip ali posameznikov.
 
8. Delovanje društev in športnih zvez na ravni lokalne skupnosti
Športna društva kot osnovne športne organizacije se na lokalni ravni lahko združujejo v športne zveze. Društva in zveze za svojo osnovno delovanje potrebujejo sredstva za kritje osnovnih materialnih stroškov in plače zaposlenih, ki se lahko sofinancirajo iz proračuna lokalnih skupnosti.
 
9. Športni objekti
S sredstvi za gradnjo javnih športnih objektov (za športno dejavnost opremljene in urejene površine in prostori) se gradijo in posodabljajo javni športni objekti. Sofinancirajo se manjkajoči in nadomestni športni objekti v Občini Dobje do zadostitve minimalnega standarda športa, kar predstavlja 0,5 m2 pokritih vadbenih površin in 3 m2 nepokritih vadbenih površin na občana. Sredstva za novogradnje in posodabljanje javnih športnih objektov, ki so v lasti občine, se zagotavljajo na posebni postavki proračuna občine. Sofinancira se lahko tudi nakup športne opreme ter novogradnje in posodabljanje drugih javnih športnih objektov v občini do 50% investicije.
IZVEDBA JAVNEGA RAZPISA
8. člen
Sredstva proračuna lokalne skupnosti za izvajanje nacionalnega programa športa lahko izvajalci pridobijo na podlagi javnega razpisa, ki se izvede po sprejemu vsakoletnega proračuna Občine Dobje.
Razpis se objavi na krajevno običajen način – na oglasni deski.
Postopek javnega razpisa vodi tričlanska komisija za šport, ki jo imenuje župan izmed občanov, ki dobro poznajo področje športa, enega pa izmed delavcev občinske uprave. Župan s sklepom določi celotno sestavo komisije ter njenega predsednika.
Izvajalci športnih programov, ki se želijo prijaviti na javni razpis, pošljejo popolne vloge na naslov Občina Dobje, Dobje 26, 3224 Dobje pri Planini v zaprti kuverti s pripisom »javni razpis za šport«.
Po poteku roka za oddajo prijav komisija pregleda prispele vloge in ugotovi popolnost prispelih vlog. Tiste izvajalce, ki bodo oddali nepopolne vloge, komisija pisno pozove k dopolnitvi vloge v roku 8 dni. Nepopolnih vlog komisija po tem roku ne bo obravnavala.
Naloge komisije za šport so:
– pregled prispelih prijav na razpis,
– vrednotenje prijavljenih športnih programov, skladno z določili tega pravilnika,
– priprava poročila županu,
– spremljanje izvajanja športnih programov in analiza poročil izvajalcev,
– priprava predlogov ukrepov in sankcij skladno z določili iz 12. člena tega pravilnika,
– priprava predlogov, mnenj in pobud za spremembo meril za vrednotenje športnih programov,
– izvajanje ostalih nalog, ki jih določi župan.
Komisija na podlagi meril, določenih v tem pravilniku in glede na razpoložljivo višino proračunskih sredstev pripravi predlog razdelitve sredstev.
Administrativna dela za odbor opravlja Občinska uprava Občine Dobje. Sedež komisije je na sedežu Občine Dobje.
Izvajalec, ki meni, da izpolnjuje pogoje in merila javnega razpisa in da mu razpisana sredstva niso bila dodeljena v skladu z merili, lahko vloži zahtevek za preveritev utemeljenosti sklepa o dodelitvi sredstev v roku 8 dni od prejema sklepa. O zahtevku dokončno odloča župan.
Financiranje se izvede na podlagi pogodbe, sklenjene med Občino Dobje in izvajalcem programov, v kateri se opredeli višina sredstev, obseg in realizacijo programov in nalog ter način nadzora nad porabo sredstev.
9. člen
Pogodba med izvajalcem javnega razpisa (občino) ter izvajalci športnih programov vsebuje vsaj naslednja določila:
– podatke o skleniteljih pogodbe,
– vsebino in obseg programa,
– čas realizacije programa,
– rok za oddajo rednih polletnih poročil,
– rok za oddajo celotnega poročila,
– obseg sredstev, ki se zagotavlja iz proračuna Občine Dobje,
– način nadzora nad porabo sredstev,
– medsebojne pravice in obveznosti.
10. člen
Sredstva za sofinanciranje oziroma financiranje ostalih nalog s področja športne dejavnosti, prireditve in programe, ki jih ni mogoče predvideti v naprej, so pa pomembni za promocijo občine, se zagotovi iz drugih ustreznih proračunskih postavk.
Sredstva se upravičencem dodelijo s sklepom župana na osnovi utemeljenih vlog z dokazili o višini stroškov.
11. člen
Izvajalci programov in projektov morajo oddati najkasneje do 28. februarja naslednje leto letno poročilo o izvedbi programov. V primeru, da se na osnovi podanega poročila ali izvedenega nadzora ugotovi neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti, se izvajalcu teh programov ustrezno zmanjšajo ali ukinejo sredstva, zagotovljena v pogodbi. V primeru ugotovitve nepravilnosti na osnovi letnega poročila se neupravičeno pridobljena sredstva poračunajo v naslednjem proračunskem obdobju.
V primeru, da izvajalec programa zaradi prenehanja delovanja, zmanjšanega obsega dela ipd. ne porabi vseh odobrenih sredstev, župan s sklepom prerazporedi ta sredstva drugim izvajalcem, katerih dejanski obseg dela presega obseg, določen v pogodbah o sofinanciranju športnih programov oziroma katerih rezultati opravičujejo povečan obseg sredstev.
MERILA ZA VREDNOTENJE PROGRAMOV ŠPORTA
12. člen
Višina sofinanciranja posameznih vsebin ter strokovnih in razvojnih nalog se opredeli v točkah, v deležih sofinanciranja oziroma kot izhaja iz posameznih določb tega pravilnika.
 
A) Kazalec razširjenosti:
V sistemu točkovanja so kot kazalci za razširjenost športne panoge upoštevani:
– glede na število članov se društva se razdelijo na štiri skupine:
1. do 15 članov;
2. od 16 do 30 članov;
3. od 31 do 60 članov;
4. nad 60 članov;
– število registriranih tekmovalcev,
– razširjenost dejavnosti izven sedeža društva, na območju Občine Dobje.
 
B) Razvrstitev športnih panog v skupine:
1. skupina: Izvajalci programov v individualnih športih, katerih športniki tekmujejo v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalne panožne športne zveze za naslov državnega prvaka.
2. skupina: Izvajalci programov v kolektivnih športih, v katerih športniki tekmujejo v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih športnih zvez za naslov ekipnega državnega prvaka.
3. skupina: Izvajalci različnih športno-rekreativnih programov.
4. skupina: Izvajalci miselnih iger (šah, bridge…).
 
C) Kazalci kakovosti:
– kategorizacija športnikov,
– uvrstitve na tekmovanjih,
– uvrstitve na državnem prvenstvu.
 
D) Ostali elementi za opredelitev sofinanciranja letnega programa športa so:
– obseg programa,
– velikost vadbene skupine (društvo na razpis odda poimenski seznam vsake vadbene skupine),
– vrednost ure najema športnega objekta,
– materialni stroški za izpeljavo programov,
– drugi elementi v skladu z usmeritvami nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji,
– v prilogi navedene tabele se smiselno uporabljajo z besedilom 7. in 12. člena tega pravilnika.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS, uporabljati pa se začne pri razdelitvi sredstev za leto 2006.
Št. 025-05-01/2005
Dobje, dne 20. decembra 2005
Župan
Občine Dobje
Franc Salobir l.r.
PRILOGA: TOČKOVNI SISTEM
 
INTERESNA ŠPORTNA VZGOJA PREDŠOLSKIH OTROK
                                                               max. št. točk
+--------------+------------+--------+------+---------------+--------------+
|PROGRAM       |VEL. SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STROKOVNI KADER|PROP. MATERIAL|
+--------------+------------+--------+------+---------------+--------------+
|po programu   |Do 20 otrok |Do 60 ur|0     |60             |40            |
+--------------+------------+--------+------+---------------+--------------+
|plavalni tečaj|/           |10 ur   |100   |60             |40            |
+--------------+------------+--------+------+---------------+--------------+
 
 
 
                                         INTERESNA ŠPORTNA VZGOJA ŠOLOOBVEZNIH
 
OTROK                                                            max. št. točk
+------------------------+---------------+--------+------+---------+---------+
|PROGRAM                 |VELIKOST       |TRAJANJE|OBJEKT|STR.KADER|PROP.    |
|                        |SKUPINE        |        |      |         |MAT.     |
+------------------------+---------------+--------+------+---------+---------+
|Interesni šport po      |Do 20 otrok    |Do 80 ur|0     |60       |40       |
|programu                |               |        |      |         |         |
+------------------------+---------------+--------+------+---------+---------+
 
 
 
                                                                ŠOLSKA ŠPORTNA
TEKMOVANJA
                                                                 max. št. točk
+--------------+--------+---------+---------+-----------+-----------+--------+
|              |Občinsko|Področno |Področno |Državno    |Državno    |Državno |
|              |        |polfinale|finale   |četrtfinale|polfinale  |finale  |
+--------------+--------+---------+---------+-----------+-----------+--------+
|Organizacija  |20      |30       |45       |68         |100        |150     |
|in izvedba    |        |         |         |           |           |        |
+--------------+--------+---------+---------+-----------+-----------+--------+
|Udeležba      |10      |15       |22       |34         |50         |78      |
|(ekipa)       |        |         |         |           |           |        |
+--------------+--------+---------+---------+-----------+-----------+--------+
 
 
 
ŠPORTNA VZGOJA OTROK, USMERJENIH V KAKOVOSTNI IN VRHUNSKI ŠPORT
                                                                 max. št. točk
+------------+----------+--------+------+---------+--------+-------+---------+
|PROGRAM     |VELIKOST. |TRAJANJE|OBJEKT|STR.KADER|MAT.STR.|MERITVE|NEZGODNO |
|            |SKUP      |        |      |         |        |       |ZAV.     |
+------------+----------+--------+------+---------+--------+-------+---------+
|Cicibani in |/         |Do 240  |0     |30       |50      |10     |10       |
|cicibanke   |          |ur      |      |         |        |       |         |
+------------+----------+--------+------+---------+--------+-------+---------+
|Mlajši      |/         |Do 400  |0     |30       |50      |10     |10       |
|dečki in    |          |ur      |      |         |        |       |         |
|deklice     |          |        |      |         |        |       |         |
+------------+----------+--------+------+---------+--------+-------+---------+
|Starejši    |/         |Do 800  |0     |30       |50      |10     |10       |
|dečki in    |          |ur      |      |         |        |       |         |
|deklice     |          |        |      |         |        |       |         |
+------------+----------+--------+------+---------+--------+-------+---------+
 
 
 
ŠPORTNA VZGOJA OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI
                                         max. št. točk
+-----------+------------+--------+------+-----------+
|PROGRAM    |VEL. SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR.  KADER|
+-----------+------------+--------+------+-----------+
|Po programu|Do 10 otrok |Do 80 ur|50    |30         |
+-----------+------------+--------+------+-----------+
 
 
 
INTERESNA ŠPORTNA VZGOJA MLADINE
                                            max. št. točk
+-----------+----------------+--------+------+----------+
|PROGRAM    |VELIKOST SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR. KADER|
+-----------+----------------+--------+------+----------+
|po programu|Do 20 oseb      |Do 80 ur|100   |30        |
+-----------+----------------+--------+------+----------+
 
 
 
ŠPORTNA VZGOJA MLADINE, USMERJENE V KAKOVOSTNI IN VRHUNSKI ŠPORT
                                              max. št. točk
+-----------+------------+--------------+------+----------+
|PROGRAM    |VEL. SKUPINE|TRAJANJE      |OBJEKT|STR. KADER|
+-----------+------------+--------------+------+----------+
|po programu|/           |od 400 do 1100|150   |60        |
+-----------+------------+--------------+------+----------+
 
 
 
ŠPORTNA VZGOJA MLADINE S POSEBNIMI POTREBAMI
                                         max. št. točk
+------------+------------+--------+------+----------+
|PROGRAM     |VEL. SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR. KADER|
+------------+------------+--------+------+----------+
|Vsi programi|Do 10 oseb  |Do 80 ur|100   |30        |
+------------+------------+--------+------+----------+
 
 
 
ŠPORTNA DEJAVNOST ŠTUDENTOV
 
                                                max.št. točk
+-----------+-----------+--------+------+---------+--------+
|PROGRAM    |VEL.SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR.KADER|PRIPRAVE|
+-----------+-----------+--------+------+---------+--------+
|po programu|Do 20 oseb |Do 80 ur|100   |30       |20      |
+-----------+-----------+--------+------+---------+--------+
 
 
 
ŠPORTNA REKREACIJA
                                               max. št. točk
+------------------+------------+--------+------+----------+
|PROGRAM           |VEL. SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR. KADER|
+------------------+------------+--------+------+----------+
|po programu       |Do 20 oseb  |Do 80 ur|100   |/         |
+------------------+------------+--------+------+----------+
|Starejši od 65 let|Do 20 oseb  |Do 80 ur|100   |30        |
+------------------+------------+--------+------+----------+
 
 
 
KAKOVOSTNI ŠPORT
                                     max. št. točk
+------------------+------------+---------+------+
|PROGRAM           |VEL. SKUPINE|TRAJANJE |OBJEKT|
+------------------+------------+---------+------+
|Individualni šport|/           |Do 320 ur|100   |
+------------------+------------+---------+------+
|Kolektivni šport  |/           |Do 320 ur|100   |
+------------------+------------+---------+------+
 
 
 
VRHUNSKI ŠPORT
                                                  max. št. točk
+-------------------+-----------+----------+------+-----------+
|PROGRAM            |VEL SKUPINE|TRAJANJE  |OBJEKT|ZAVAROVANJE|
+-------------------+-----------+----------+------+-----------+
|Individualni športi|/          |Do 1200 ur|150   |10         |
+-------------------+-----------+----------+------+-----------+
|Kolektivni športi  |/          |Do 1200 ur|150   |10         |
+-------------------+-----------+----------+------+-----------+
 
 
 
ŠPORT INVALIDOV
                                        max. št. točk
+-----------+------------+--------+------+----------+
|PROGRAM    |VEL. SKUPINE|TRAJANJE|OBJEKT|STR. KADER|
+-----------+------------+--------+------+----------+
|Po programu|Do 10 oseb  |Do 80 ur|50    |30        |
+-----------+------------+--------+------+----------+
 
 
 
DRUGE DEJAVNOSTI
 
+--------------------------------------------------+--------------+
|PROGRAM                                           |MAKS. ŠT. TOČK|
+--------------------------------------------------+--------------+
|Izobraževanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov|      20      |
+--------------------------------------------------+--------------+
|Založniška dejavnost                              |      15      |
+--------------------------------------------------+--------------+
|Velike občinske in medobčinske prireditve         |      80      |
+--------------------------------------------------+--------------+
 
 
 
DELOVANJE DRUŠTEV
                                                               max. št. točk
+---------------------+------------+--------------+---------------+--------+
|Število članov s     |Do 15 članov|Od 16 do 30   |od 31 do 60    |Nad 60  |
|plačano članarino    |            |članov        |članov         |članov  |
+---------------------+------------+--------------+---------------+--------+
|Točke max.           |50          |75            |100            |120     |
+---------------------+-----------------+---------------+------------------+
|Bonus točke za obseg |Manj obsežen     |Obsežen        |Zelo obsežen      |
|programa             +------------+----+---------+-----+---------+--------+
|                     |10          |    |25       |     |40       |        |
+---------------------+------------+----+---------+-----+---------+--------+

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti