Uradni list

Številka 120
Uradni list RS, št. 120/2005 z dne 29. 12. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 120/2005 z dne 29. 12. 2005

Kazalo

5463. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o štipendiranju in denarnih pomočeh pri izobraževanju za potrebe v Občini Jesenice, stran 13921.

Na podlagi 10. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 13/01) je Občinski svet Občine Jesenice na 32. seji dne 22. 12. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika
o štipendiranju in denarnih pomočeh
pri izobraževanju za potrebe
v Občini Jesenice
1. člen
Prvi stavek 22. člena se spremeni tako, da se glasi: Denarne pomoči za izredni študij – študij ob delu se podeljujejo delavcem, ki so zaposleni v javnih zavodih s področja družbenih dejavnosti v Občini Jesenice oziroma delavcem za študij na ostalih področjih, kjer občina izraža svoj interes, in ki so ob delu vpisani v študijske programe strokovnih visokih šol ali univerzitetni študij dodiplomsko ali podiplomsko, pa jim javni zavod, v katerem so zaposleni ne more omogočiti povračila stroškov šolanja iz utemeljenih razlogov.
2. člen
V prvem odstavku 26. člena se črtajo besede na ustreznem delovnem mestu tako, da se 1. odstavek glasi: kandidati za dodelitev denarne pomoči morajo ob kandidaturi predložiti mnenje zavoda oziroma organizacije, v kateri so zaposleni, iz katerega je razvidno, da zavod oziroma organizacija izkazuje interes za študij kandidata in da mu bo zagotavljal zaposlitev po dokončanju študija najmanj toliko časa kot traja študij.
3. člen
Tretji odstavek 33. člena se spremeni tako, da se glasi: Denarna pomoč lahko znaša za posamezno leto študija največ tri zajamčene plače za študij v Sloveniji oziroma 6 zajamčenih plač za študij v tujini.
4. člen
V 39. členu se 6. alinea dopolni tako, da se glasi: kakšni so celotni stroški in kakšna je finančna konstrukcija za pokrivanje teh stroškov; v primeru bivanja v tujini se za izpolnjevanje pogojev po tretji alinei 38. člena upoštevajo dejansko dokazljivi stroški, vendar največ do višine inozemne dnevnice v skladu s predpisi, ki urejajo to področje.
5. člen
41. člen se spremeni tako, da se glasi: Po zaključku izobraževalne oblike je kandidat, ki mu je bila odobrena denarna pomoč dolžan predložiti dokazilo o udeležbi oziroma uspešno zaključeni izobraževalni obliki, poročilo o doseženem uspehu, če gre za tekmovanja ter kopije računov, ki izkazujejo upravičenost stroškov izobraževanja in jih je kandidat navedel v finančni konstrukciji.
6. člen
51. člen se spremeni tako, da se glasi: Občina še posebej stimulira razvoj umetniškega ustvarjanj mladih s tem:
– da zagotavlja vsem dijakom srednje glasbene šole in študentom glasbene in drugih akademij, ki imajo stalno bivališče v občini Jesenice, brezplačno uporabo ustrezne dvorane za izvedbo diplomskega koncerta,
– da dodeljuje enkratno denarno podporo nadarjenim učencem Glasbene šole Jesenice, ki dosegajo nadpovprečne rezultate z namenom pomoči pri pokrivanju stroškov na različnih dodatnih izobraževalnih oblikah in tekmovanjih. Pomoči se dodeljujejo na predlog Glasbene šole, in sicer letno največ dvema učencema. Najvišja možna podpora znaša tri zajamčene plače.
7. člen
52. člen se spremeni tako, da se glasi: O podporah, opredeljenih v tem poglavju, določa župan in jih podeljuje kontinuirano glede na prispele vloge tako, da se šteje, da je javni razpis in rok za prijavo odprt do naslednjega razpisa.
8. člen
Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika pričnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 012-11/2003
Jesenice, dne 22. decembra 2005
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti