Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/2005 z dne 21. 10. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/2005 z dne 21. 10. 2005

Kazalo

4100. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi Zavoda za izobraževanje in kulturo Litija, stran 9812.

Na podlagi 3. in 8. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96, 36/00), 16. člena Statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 18/04), 16. člena Statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 33/03 in 106/03), Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Glasbena šola Litija – Šmartno (Uradni list RS, št. 43/05), Odloka o ustanovitvi javnega zavoda splošne knjižnice Knjižnica Litija (Uradni list RS, št. 3/04) in Odloka o ustanovitvi Zavoda za izobraževanje in kulturo Litija (Uradni list RS, št. 13/98, 106/03) sta Občinski svet Občine Litija na 27. redni seji dne 4. 10. 2005 in Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji na 23. redni seji dne 29. 9. 2005 sprejela
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi Zavoda za izobraževanje in kulturo Litija
1. člen
V Odloku o ustanovitvi javnega zavoda Zavoda za izobraževanje in kulturo Litija (Uradni list RS, št. 13/98, 106/03) se spremeni besedilo 17. člena, tako da se glasi:
»Zavod upravlja svet zavoda, ki ga sestavljajo predstavniki ustanovitelja, predstavniki zaposlenih javnih uslužbencev zavoda ter predstavnik uporabnikov kulturniških storitev in predstavnik udeležencev izobraževanja odraslih, ki je redno vpisan v izobraževalni program zavoda.
Svet zavoda šteje 7 članov in ga sestavljajo:
– trije predstavniki ustanovitelja,
– dva predstavnika zaposlenih javnih uslužbencev zavoda,
– en predstavnik udeležencev izobraževanja odraslih,
– en predstavnik uporabnikov kulturniških storitev zavoda.
Predstavnike ustanovitelja imenuje občinski svet občine ustanoviteljice, in sicer dva predstavnika Občine Litija in enega predstavnika Občine Šmartno pri Litiji.
Predstavnik zaposlenih javnih uslužbencev zavoda se izvoli na neposrednih tajnih volitvah, pri čemer se eden predstavnik izvoli izmed zaposlenih v enoti Ljudska univerza in eden iz enote Kulturni center.
Predstavnik udeležencev izobraževanja je predstavnik odraslih, ki se v tekočem šolskem letu izobražuje v zavodu in je vpisan v študijski program zavoda. Izvolijo ga udeleženci izobraževanja na neposrednih in tajnih volitvah.
Predstavnika uporabnikov kulturniških storitev zavoda imenuje Občinski svet Občine Litija na predlog zainteresiranih kulturnih društev, občanov oziroma civilne javnosti.
Mandat članov sveta traja štiri leta, razen predstavnika udeležencev izobraževanja, pri katerem je njegov mandat vezan na čas študija oziroma izobraževanja v zavodu.
Svet odloča z večino glasov vseh svojih članov.
Člani sveta zavoda izmed sebe izvolijo predsednika sveta in njegovega namestnika.«
2. člen
Vsi do sedaj imenovani in izvoljeni predstavniki v svet zavoda s strani občinskih svetov občin ustanoviteljic nadaljujejo svoj mandat tudi po uveljavitvi sprememb in dopolnitev tega odloka.
Dosedanjim predstavnikom zaposlenih javnih uslužbencev in predstavniku udeležencev izobraževanja odraslih z uveljavitvijo tega odloka preneha mandat in se izvolijo na novo, pri čemer se roki za volitve lahko skrajšajo na 8 dni po javni objavi volitev na oglasni deski v zavodu.
Volilno komisijo imenuje direktor oziroma vršilec dolžnosti direktorja zavoda, pri čemer člani volilne komisije ne morejo biti hkrati kandidati na volitvah za člane sveta.
3. člen
Ta odlok se objavi po sprejetju na občinskih svetih občin ustanoviteljic v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 611-23/2003
Litija, dne 4. oktobra 2005
Župan
Občine Litija
Mirko Kaplja l.r.
Št. 611-13/2003
Šmartno pri Litiji, dne 29. septembra 2005
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Milan Izlakar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti